Apple iOS 14: Privasi Data lan Armageddon IDFA

IDFA Armageddon

Ing WWDC taun iki, Apple ngumumake panyusutan iOS Users 'Identifier for Advertisers (IDFA) kanthi rilis iOS 14. Tanpa diragukan, iki minangka pangowahan paling gedhe ing ekosistem pariwara aplikasi seluler sajrone 10 taun kepungkur. Kanggo industri pariwara, penghapusan IDFA bakal nambah lan bisa nutup perusahaan, nalika nggawe kesempatan sing luar biasa kanggo wong liya.

Amarga gedhene pangowahan kasebut, aku ngira luwih migunani yen bisa nggawe Roundup lan nuduhake pikirane sawetara industri sing paling padhang.

Apa Ganti iOS 14?

Maju karo iOS 14, pangguna bakal takon apa dheweke pengin dilacak app. Pangowahan utama sing bakal nyebabake kabeh area iklan aplikasi. Kanthi ngidini pangguna nolak pelacakan, bakal nyuda jumlah data sing diklumpukake, kanggo njaga privasi pangguna.

Apple uga ujar manawa bakal mbutuhake pangembang aplikasi nglaporake dhewe jinis ijin sing dijaluk aplikasi. Iki bakal nambah transparansi. Ngidini pangguna ngerti jinis data sing kudu diwenehake supaya bisa nggunakake aplikasi kasebut. Uga bakal nerangake kepiye data sing diklumpukake bisa dilacak ing sanjabane app.

Mangkene Apa sing Dikarepake Pimpinan Industri Liyane babagan Pengaruh kasebut

Kita isih nyoba ngerti apa sing bakal diowahi [pangowahan privasi iOS 14] lan apa pengaruhe kanggo kita lan industri liyane, nanging paling ora, iki bakal nggawe para pangembang aplikasi luwih angel lan liyane tuwuh nggunakake iklan ing Facebook lan ing endi wae… Pandangan kita yaiku Facebook lan iklan sing ditargetake minangka jalur urip kanggo bisnis cilik, utamane ing jaman COVID, lan kita kuwatir manawa kabijakan platform sing agresif bakal nyuda garis urip kasebut nalika wis ana penting kanggo tuwuh lan pulih usaha cilik.

David Wehner, CFO Facebook

Kita ora mikir yen sidik jari bakal lulus tes Apple. Dadi, mung kanggo njlentrehake, saben-saben aku ngandhani babagan cara sing ora bisa ditindakake, ora ateges aku ora seneng karo metode kasebut. Muga-muga bisa sukses, nanging ora ngira yen bisa lolos tes sniff Apple… Apple ujar, 'Yen sampeyan nindakake pelacakan lan bekas driji minangka bagean, sampeyan kudu nggunakake pop up…

Gadi Eliashiv, CEO, Singular

Akeh pihak ing ekosistem pariwara kudu golek cara anyar kanggo menehi nilai. Apa wae atribusi, retarget, pariwara program, otomatisasi adhedhasar ROAS - iki kabeh bakal dadi samar banget lan sampeyan wis bisa ndeleng upaya sawetara panyedhiya iki kanggo nemokake slogan-slogan seksi anyar lan nyoba minat ing pihak pariwara kanggo cara-cara anyar sing beboyo banget nglakoni bisnis kaya ora ana kedadeyan apa-apa.

Secara pribadi, aku ngarep-arep yen ing wektu sing cendhak, kita bakal entuk asil bathi paling dhuwur kanggo game hyper-kasual, nanging aku ora weruh matine. Dheweke bakal bisa tuku malah luwih murah lan fokus kanggo tuku tanpa target, dheweke bakal nyetel tawaran karo bathi sing diarepake. Nalika CPM mudhun, game volume iki bisa uga bisa digunakake, sanajan ing bathi ndhuwur paling cilik. Yen bathi wis cukup, mula bisa dideleng. Kanggo game kasino inti, tengah, lan sosial, bisa uga kita waca wektu angel: Ora ana paus retarget maneh, ora tuku media adhedhasar ROAS maneh. Nanging ayo diadhepi: cara tuku media mesthi ana kemungkinan. Sayange, saiki risikone bakal tambah akeh lan kita bakal duwe sinyal sing luwih sithik kanggo reaksi cepet. Sawetara bakal njupuk risiko kasebut, lan liyane bakal ati-ati. Muni kaya lotre?

Oliver Kern, Kepala Petugas Komersial ing Lockwood Publishing adhedhasar Nottingham

Kita mung bakal entuk 10% wong kanggo menehi idin, nanging yen entuk 10% sing pas, bisa uga kita ora butuh luwih akeh. Maksudku, ing dina 7 sampeyan ilang 80-90% pangguna. Sing sampeyan kudu sinau yaiku saka endi 10% asale ... yen sampeyan bisa entuk idin saka kabeh wong sing mbayar, sampeyan bisa menehi peta saka asale lan ngoptimalake menyang papan kasebut.

Penerbit bisa uga main game tanpa kasual utawa nggawe aplikasi hub. Strategi kasebut yaiku ndarbeni aplikasi sing wis dikonversi (konversi kanggo nginstal), drive pangguna ing kana kanthi murah, banjur kirim pangguna menyang produk monetisasi sing luwih apik. Apa sing bisa sampeyan gunakake IDFV kanggo target pangguna… Strategi sing apik banget kanggo pangguna maneh. Sampeyan bisa nggunakake DSP ing omah kanggo nindakake, luwih-luwih yen sampeyan duwe macem-macem aplikasi ing kategori sing padha, kayata aplikasi kasino. Nyatane, ora kudu app game: aplikasi utawa aplikasi utilitas bisa digunakake yen sampeyan duwe IDFV sing bener.

Nebo Radovic, Wutah Wutah, N3TWORK

Apple ngenalake kerangka AppTrackingTransparency (ATT) sing ngatur akses menyang IDFA kanthi idin pangguna sing dibutuhake. Apple uga negesake pengecualian kanggo kerangka kerja iki sing bisa nyedhiyakake kemampuan kanggo atribusi kaya saiki. Kita yakin manawa fokus ing kerangka kerja iki lan nggawe alat ing aturan kasebut minangka cara paling apik - nanging sadurunge nyinaoni babagan iki, ayo ndeleng solusi potensial liyane. Asring kasebut ing napas sing padha, SKAdNetwork (SKA) minangka pendekatan atribusi sing beda-beda sing mbusak data level pangguna kabeh. Ora mung iku, nanging uga menehi beban atribusi ing platform kasebut dhewe.

Setel lan MMP liyane saiki lagi ngupayakake solusi kriptografi nggunakake praktik kayata teorema nol-ilmu sing bisa ngidini kita atribut tanpa kudu ngirim IDFA saka piranti. Sanajan iki bisa uga tantangan yen kudu nggunakake aplikasi sumber kanggo target lan target, luwih gampang mbayangake solusi yen kita diidini nampa IDFA saka aplikasi sumber lan mung kudu nindakake sing cocog ing piranti ing app target… Kita yakin yen entuk idin ing aplikasi sumber lan atribusi piranti ing aplikasi target bisa dadi jalur sing paling migunani kanggo atribusi level pangguna ing iOS14. ”

Paul H. Müller, Pendhiri & CTO Nyetel

Pendhaftaran ing Pangowahan IDFA

Kita nuduhake nilai Apple nalika nglindhungi privasi pangguna. Minangka industri, kita kudu nganut aturan anyar iOS14. Kita kudu nggawe masa depan sing sustainable kanggo pangembang aplikasi lan pengiklan. Mangga dipriksa bagean I saka kita Babak IDFA Armageddon. Nanging, yen aku kudu ngira mbesuk:

Pengaruh IDFA Jangka Pendek

  • Penerbit kudu ngobrol karo Apple lan njaluk klarifikasi babagan proses lan idin pangguna pungkasan uga panggunaan peta dalan produk IDFV & SKAdNetwork, lsp.
  • Penerbit kanthi agresif bakal ngoptimalake corong mlebu lan proses onboard. Iki kanggo nggedhekake pilihan idin lan privasi utawa urip kanthi metrik level mung kampanye lan ilang target pangguna pungkasan.
  • Yen sampeyan pengin terus ngoptimalake menyang ROAS, disaranake mikir idin privasi minangka langkah ing corong konversi UA sing dibutuhake kanggo nuduhake iklan sing ditargetake menyang konsumen.
  • Perusahaan kanthi agresif nyoba karo optimalisasi aliran lan olahpesen pangguna.
  • Dheweke bakal entuk aliran pangujian kreatif adhedhasar pangguna web kanggo registrasi kanggo ngreksa IDFA. Banjur, salib menyang AppStore kanggo mbayar.
  • Kita yakin fase 1 iOS 14 ngluncurake bisa katon kaya iki:
    • Ing wulan pisanan iOS ngluncurake, rantai pasokan kanggo pariwara kinerja bakal entuk hit jangka pendek. Khusus kanggo pemasaran ulang DSP.
    • Saran: Pengiklan aplikasi seluler bisa entuk manfaat kanthi nyiyapake awal kanggo ngluncurake iOS 14. Dheweke nindakake iki kanthi mbukak-ngarep nggawe pamirsa khusus sing unik / anyar (wiwit udakara 9/10 - 9/14). Iki bakal nyedhiyakake sewulan utawa rong kamar ambegan nalika dampak finansial bisa ditemtokake.
    • Langkah 1: Pengiklan Aplikasi Seluler akeh nandur modhal ing optimalisasi kreatif iklan minangka tuas utama kanggo ndamel kinerja.
    • Langkah 2: Penerbit bakal miwiti ngoptimalake aliran idin pangguna
    • Langkah kaping 3: Tim & Agensi UA bakal dipeksa mbangun struktur kampanye.
    • Langkah kaping 4: Pengguna milih nuduhake nambah nanging kira-kira mung tekan maksimal 20%.
    • Langkah kaping 5: Pangguna sidik jari kanthi cepet ngembangake upaya njaga status quo.

Catetan: Pengiklan kasual hyper sing nggunakake nargetake kanthi wiyar bisa uga entuk mupangat kaya ing pemburu paus dhuwur-mburi ditarik maneh nyebabake deflasi CPM sauntara. Kita ngarepake manawa larang regane saben pelanggan lan game ceruk utawa inti paling larang bakal kena pengaruh. Uji coba kreatif tambahan tambahan saiki bisa menang ing bank.

Pengaruh IDFA Mid Term

  • Fingerprinting bakal dadi solusi 18-24 wulan lan mlebu ing kothak ireng algoritma / optimasi internal saben wong. Nalika SKAdNetwork wis diwasa, Apple cenderung bakal nutup driji utawa nolak aplikasi sing nglanggar kabijakan App Store.
  • Bakal ana tantangan kanggo solusi program / pertukaran / DSP.
  • Panggunaan mlebu Facebook bisa uga nambah kanggo nambah identifikasi konsumen sing regane dhuwur. Iki kanggo nglindhungi penghasilan sing digunakake ing optimalisasi AEO / VO. Data pihak pertama Facebook sing ditambah karo alamat email pangguna lan nomer telpon, menehi kauntungan kanggo pemasaran ulang lan target ulang.
  • Tim pertumbuhan nemokake agama anyar kanthi "pemodelan media campuran." Dheweke njupuk pelajaran saka para pemasar merek. Sanalika, padha ngupaya nggedhekake atribusi klik pungkasan kanggo mbukak sumber lalu lintas anyar. Sukses bakal adhedhasar eksperimen jero lan penyelarasan tim data lan timbal data. Perusahaan sing entuk sing pertama bakal duwe kaunggulan strategis sing signifikan kanggo nggayuh lan njaga skala
  • SKAdNetwork kudu ditambah karo informasi level Kampanye / AdSet / Iklan supaya jaringan iklan seluler bisa uga dienggo.
  • Aplikasi seluler sing monetisasi kanthi biasane iklan bakal ditarik maneh. Ana kemungkinan bakal mudhun penghasilan kanthi target sing luwih murah nanging kudu normal sajrone 3-6 wulan sabanjure.

Pangaruh IDFA Jangka Panjang

  • Optimisasi idin pangguna dadi kompetensi inti.
  • Google ngilangi GAID (id iklan google) - Musim Panas taun 2021.
  • Ideal kreatif, lan optimasi sing didhukung dening manungsa minangka keuntungan utama kanggo bathi akuisisi pangguna ing jaringan.
  • Ketambahan lan campuran saluran sing optimal dadi kritis.

Kita kabeh ana ing kapal iki lan ngarep-arep bisa kerja bareng karo Apple, Facebook, Google, lan MMP kanggo melu mbentuk industri aplikasi seluler ing mangsa ngarep.

Goleki nganyari liyane saka Apple, saka industri, lan saka kita babagan pangowahan IDFA.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.