Napa Flex lan Apollo Bakal Kasedhiya

InternetMau bengi aku sesuk karo kanca-kanca.

3 jam kapisan dibuwang ing Wates nggarap situs klien sing duwe quirks lintas-browser. Situs iki ditulis kanthi sampurna, bener CSS. Nanging, kanthi Firefox 2 ing PC dhaptar menu bulet duwe shift piksel sing ala lan ing Internet Explorer 6, salah sawijining metode CSS ora bisa digunakake.

Firefox 2 (priksa manawa shift piksel aneh sing katon meh miring):
Firefox 2 Menu

Iki kudu katon:
Internet Explorer 7

Saben nyoba tes, browser liyane bakal rusak. Kita nyoba ing OSX karo Safari lan Firefox banjur XP karo IE6, IE7, lan Firefox. Keahlian Bill ing CSS lan tresnaku marang JavaScript pungkasane nyebabake solusi sing ora mbutuhake peretasan khusus browser… nanging olahraga sing ora lucu (nanging nyenengake) sing dialami perancang web saben dina.

Kasunyatan sing Apple, Mozilla, Microsoft, Lan Opera ora bisa nulis aplikasi sing nggunakake a Standar Web kudu ngisin-isini awake dhewe. Aku ngerti tenan yen saben browser duwe fitur dhewe sing bisa didhukung liwat skrip dhewe - nanging iki minangka dhasar.

Iki conto sing sampurna kenapa Apollo lan Flex duwe kesempatan gedhe kanggo nyapu Internet. Aku nulis sawetara dina kepungkur babagan Scrapblog, aplikasi sing ditulis ing Flex (lan cepet ditransfer menyang Apollo). Yen sampeyan durung duwe kesempatan kanggo ndeleng - bukak coba - iku apik tenan.

Flex mlaku ing ngisor Adobe Flash's plugin browser. Iki plugin sing 99.9% akeh Internet mlaku (sampeyan mlaku saben-saben ndeleng video Youtube). Apollo nggunakake mesin sing padha nanging ngidini sampeyan mbukak ing jendela aplikasi tinimbang diwatesi karo browser.

Apa sing diarani Flex?

saka Adobe: Kerangka aplikasi Flex kalebu MXML, ActionScript 3.0, lan perpustakaan kelas Flex. Pangembang nggunakake MXML kanggo negesake kanthi jelas elemen antarmuka panganggo aplikasi lan nggunakake ActionScript kanggo logika klien lan kontrol prosedural. Pangembang nulis kode sumber MXML lan ActionScript nggunakake Adobe Flex Builder? IDE utawa editor teks standar.

Amarga frustasi nggawe menu sederhana lintas-browser, bayangake nyoba nggawe kabeh aplikasi web sing didhukung ing browser! Pungkasane, pangembang kudu nulis hacks utawa skrip khusus browser kanggo njamin pengalaman sing padha tanpa preduli saka browser utawa desktop apa sing bisa digunakake. Ora ana masalah lintas-browser lan keuntungan tambahan supaya gampang porting aplikasi menyang Apollo kanggo mbukak utawa metu saka browser.

Kajaba ora kuwatir kepiye tampilan ing saben browser, ana uga kaluwihan liyane. Nulis kanggo Flex ora mbutuhake katrampilan program resmi. Aku mikir sebabe akeh programer profesional moyoki nggunakake Flex utawa Adobe. Luwih becik sampeyan wis ngentekake puluhan ewu dolar yen ngembangake fitur kasebut ing ASP.NET sing butuh sawetara baris MXML.

Yen sampeyan pengin tetep Flex lan Apollo, lengganan blog saka kancaku Bill.

7 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 5
  4. 6
  5. 7

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.