API… Sapa sing nggawe APUI?

alur kerja1

Kita wis ngalami Antarmuka Programming Aplikasi ing industri kasebut. Tantangan saka API yaiku nemokake sumber daya pembangunan sing dibutuhake kanggo program integrasi. Ora gampang. Nggunakake basa pamrograman modern, sampeyan biasane ngirim variabel menyang layanan lan banjur njupuk asil nggunakake XML (eXtensible Markup Language).

Ing taun 2000, aku kerja ing Konsultasi Pemasaran Database ing Denver, Colorado lan duwe alat sing diarani Sagent Solutions. Sagent pungkasane dituku dening Kelompok1. Group1 misuwur ing adegan pemasaran basis data kanggo nggawe sawetara aplikasi sing apik. Aku ora yakin apa sing kedadeyan karo produk Sagent sing biasa digunakake, nanging produk kasebut luar biasa. Ing sisih kiwa layar sampeyan duwe 'transformasi' lan sampeyan bisa nyeret menyang alur kerja. Kabeh input lan output saben transformasi kanthi otomatis bakal diowahi dadi transformasi sabanjure.

Dadi, aku bisa nggawe alur kerja kanggo ngimpor file, peta kothak dadi basis data, ngowahi nilai kolom, ngresiki alamat, geocode alamat, ngekspor file sing wis rampung, lan liya-liyane. Aku malah bisa mbagi alur kerja lan nindakake pirang-pirang pangolahan kanthi data sing padha. Nalika mriksa 'back-end' alur kerja, Sagent pancen nyimpen rencana nggunakake XML. Sejatine tegese sampeyan bisa nggawe lan nglakokake alur kerja kanthi dinamis yen sampeyan pengin. Solusine yaiku solusi 6 digit, nanging nggawe rencana kanggo ngapusi gudang data butuh sawetara menit tinimbang dina.

Kanthi anane API, Layanan Web, SABUN, Flex, Ajax, lsp. Aku kepengin ngerti kenapa durung ana sing nggawe Antarmuka Pengguna Pemrograman Aplikasi berbasis web. Kanthi tembung liyane, seret lan selehake antarmuka kanggo API telpon Kanthi SOAP, perusahaan nyimpen WSDL (Web Definition Service Web) sing umume minangka ensiklopedia program kanggo cara nggunakake layanan web. Sajrone limang taun, ora ana sing bisa nggawe solusi kanggo narjamahake API utawa Layanan Web kanggo nggawe alur kerja kanthi visual? Apa ana sing nggarap iki?

Mangkene ide $ 1 Milyar kanggo sedina iki. Yen ana sing bisa nggawe antarmuka Flex sing bisa maca WSDL lan makili kanthi visual ing telpon, sampeyan bisa nyeret lan nyelehake interaksi ing antarane telpon kasebut. Link sing ilang saka web… nggawe web bisa diakses sapa wae kanggo 'program' solusi dhewe tanpa kudu ngerti basa apa wae.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.