Konsentrasi ing API kanggo Nggawe Aplikasi Sampeyan (Del.icio.us lan Technorati)

WitNalika maca iki, bisa uga wis dibenerake… nanging sampeyan bisa uga ngerti yen Technorati Pangkat yaiku 0. Iku amarga Technorati API ora ngasilake pangkat minangka bagean saka telpon (ngasilake simpul sing ditutup ).

Uga, Del.icio.us' API lagi tumindak. Dheweke ngatasi masalah yen ora ana kiriman sing bakal dibalekake nalika sampeyan njaluk panjaluk tag tartamtu. Dina iki mung ngasilake rekor pertama ing tag kasebut. Pakaryan otomatis sing ngirim Daily Reads ora nate dikirim.

Aku wis njaluk panjaluk karo kalorone perusahaan nanging ora entuk wangsulan. Loro-lorone minangka perusahaan gedhe sing wis nulungi aku nalika aku butuh pitulung ing jaman biyen lan muga-muga bisa uga saiki. Iki bisa uga ora kasus kanggo kalorone perusahaan kasebut, nanging akeh perusahaan sing ngurus API minangka fitur sekunder saka layanan utawa aplikasi.

Kesalahan sing bisa mateni bisnis sampeyan ing wektu sing cedhak. Kita nyepetake web 'semantik'… kanthi plugin, widget, rss, kaca khusus, lan liya-liyane ing endi API bakal dadi luwih penting tinimbang Antarmuka Panganggo dhewe. Ing a Mashup aplikasi, aku bisa uga ngubungi server pusat sing mengko komunikasi karo macem-macem API. Yen aku perusahaan Mashup, aku ora bakal nindakake bisnis sing ora entuk API serius.

IMHO, iki piwulang sing Google sinau awal banget. Yen sampeyan ngawasi Google kanthi tliti, saben aplikasi sing digawa menyang pasar duwe API sing kuat sing ngundang kapinteran pihak katelu. Ana pirang-pirang bisnis lan aplikasi sing dibangun ing API kasebut.

Banjur nyengkuyung kapinteran pihak katelu, sawetara perusahaan pancen nglawan kabeh. Statsaholic kudu ngganti jenenge saka Alexaholic amarga kuwatir merek dagang. Bayangake ... ana wong sing nggawe Antarmuka Panganggo sing hebat sing promosi statistik sing wis digawe. Dheweke nyebar statistik kasebut menyang atusan ewu (bisa uga jutaan) pangguna. Tekan sing bisa uga durung bisa ditemtokake yen sampeyan nyoba dhewe ... lan sampeyan bakal nesu.

The Starfish lan SpiderMinggu iki ing Klub Buku Indianapolis, kita ngrembug Starfish lan Spider: Kekuwatan kanggo Organisasi Tanpa Pimpinan. Intine buku iki yaiku Spider nggambarake organisasi top-down. Pateni sirah lan awak ora bisa urip. Cut Starfish lan sampeyan bakal entuk 2 Starfish.

Google Blogsearch wis njupuk pangsa pasar saka Technorati. Aku seneng karo Technorati lan isih nganggep luwih gampang digarap, nanging ora bisa dibantah manawa Google minangka truk gedhe ing kaca spion. Minggu iki Google ngeculake API Pakan Ajax… Iki minangka tambahan tambahan ing Technorati manawa dheweke ngerti utawa ora. (Uga saingan karo Pipa Yahoo!)

Aku ora ngerti kekarepan perusahaan kanggo mbukak API lan njamin kinerja lan dhukungan sing kuat kanggo perusahaan liyane, supaya bisa luwih maju. Ana akeh kaluwihan… kurang pangembangan antarmuka panganggo, kurang bug, kurang dhukungan, bandwidth luwih sithik (an API telpon luwih sithik data tinimbang kaca) lan luwih akeh bisnis sing gumantung karo bisnis sampeyan. Iki dudu wong sing pengin saingan utawa dipisahake, iki wong sing pengin dianut lan diganjar.

Yen sampeyan nggambarake Aplikasi Web sampeyan minangka wit, sampeyan bisa uga pengin mikir UI minangka godhong lan godhong API minangka oyot sampeyan. Godhong perlu lan apik banget, nanging yen duwe oyot sing jero bakal ngamanake masa depan bisnis sampeyan.

2 Komentar

  1. 1

    Mesthine, supaya operasi mburi kita tetep lancar lan ningkatake situs web dadi prioritas, nanging aja wedi, para pangguna API sing penting kanggo kita. Seneng ndeleng widget sampeyan nampilake rangking maneh, aku ngira yen validasi manawa perbaikan sing digawe ing API ditrapake 🙂
    -An
    Technorati

    • 2

      Matur suwun, Ian! Aku ngerti yen sampeyan nganggep kabeh pangguna penting - aku durung nate ngalami pengalaman beda karo Technorati. Dadi Manajer Produk ing Panyedhiya Layanan Email, kita padha berjuang karo API kanthi cara sing padha.

      Pasang surasane katon malih! Perusahaanku pungkasane ngakoni regane API saka bathi ROI. Kowe terus nyoba kesempatan terintegrasi anyar - lan kita bakal terus promosi layanan sampeyan!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.