Apa sing diarani API? Lan Akronim Liyane: REST, SOAP, XML, JSON, WSDL

Apa sing Ditrapake API

Yen sampeyan nggunakake browser, browser bakal njaluk panjaluk saka server klien lan server ngirim file bali sing browser gabung lan nampilake kaca web. Nanging kepiye yen sampeyan pengin server utawa kaca web ngomong karo server liyane? Iki mbutuhake sampeyan program kode menyang API.

Opo sing API ngadeg kanggo?

API minangka akronim kanggo Antarmuka Programming Aplikasi. lan API yaiku seperangkat rutinitas, protokol, lan alat kanggo nggawe aplikasi adhedhasar-web lan adhedhasar seluler. Ing API nemtokake cara sampeyan bisa ngotentikasi (opsional), njaluk lan nampa data saka API server.

Apa API?

Yen digunakake ing konteks pangembangan web, an API biasane minangka pesen panjaluk Hypertext Transfer Protocol (HTTP) sing ditemtokake, uga definisi struktur pesen tanggepan. API Web ngidini kombinasi macem-macem layanan menyang aplikasi anyar sing dikenal minangka mashup.Wikipedia

Katrangan Video Apa sing ditindakake API

Ana loro protokol utama nalika nggawe API. Bahasa pemrograman formal kaya Microsoft .NET lan pangembang Java asring seneng SOAP nanging protokol sing paling populer yaiku REST. Kaya dene sampeyan ngetik alamat ing browser kanggo entuk tanggepan, kode sampeyan ngirim panjaluk menyang API - secara harfiah minangka jalur ing server sing asli lan nanggapi kanthi cocog karo data sing sampeyan jaluk. Tanggepan SOAP nanggapi XML, sing mirip HTML - kode sing digunakake dening browser sampeyan.

Yen sampeyan pengin nyoba API tanpa nulis baris kode, DHC wis gedhe Aplikasi Chrome kanggo sesambungan karo API lan ndeleng tanggapane.

Apa sing diarani Acronym SDK?

SDK minangka akronim kanggo Kit Pangembang Piranti Lunak.

Nalika perusahaan nerbitake API, biasane kalebu dokumentasi sing nuduhake kepiye API ngotentikasi, kepiye carane bisa ditakonake, lan apa tanggepan sing cocog. Kanggo mbantu pangembang miwiti wiwitan, perusahaan asring nerbitake a Kit Pangembang Piranti Lunak kanggo nyakup kelas utawa fungsi sing dibutuhake kanthi gampang dadi proyek sing wis ditulis pangembang.

Apa sing diarani XML Acronym?

XML minangka akronim kanggo Basa Markup eXtensible. XML minangka basa markup sing digunakake kanggo ngode data ing format sing bisa diwaca manungsa lan bisa diwaca mesin.

Mangkene conto kepiye XML katon:

<?xml versi ="1.0"?>
<product id ="1">
Produk A
Produk pisanan

5.00
saben

Apa sing diarani Acronym JSON?

JSON minangka akronim kanggo Notasi Obyek JavaScript. JSON minangka format kanggo ngatur data sing dikirim bolak-balik liwat API. JSON minangka alternatif kanggo XML. API REST luwih umum nanggapi karo JSON - format standar terbuka sing nggunakake teks sing bisa diwaca manungsa kanggo ngirim obyek data sing kalebu pasangan atribut – nilai.

Mangkene conto data ing ndhuwur nggunakake JSON:

{
"id": 1,
"judhul": "Produk A",
"katrangan": "Produk pertama",
"rega": {
"jumlah": "5.00",
"saben": "masing-masing"
}
}

Apa sing diarani Acronym REST?

REST minangka akronim kanggo Transfer Negara Representasional gaya arsitektur kanggo sistem hypermedia sing disebarake. Dadi dijenengi dening Roy Thomas Fielding

Weh ... ambegan jero! Sampeyan bisa maca kabeh disertasi ing kene, diarani Gaya Arsitektur lan Desain Arsitektur Piranti Lunak adhedhasar Jaringan sing diajukake kanthi marem sawetara syarat kanggo gelar DOKTOR FALSAFAH Informasi lan Ilmu Komputer dening Roy Thomas Fielding.

Matur suwun Dr. Fielding! Waca liyane babagan REST ing Wikipedia.

Apa sing diarani SOAP Acronym?

SOAP minangka akronim kanggo Protokol Akses Objek Sederhana

Aku dudu programmer, nanging miturutku pangembang sing seneng SOAP, amarga bisa gampang nggawe kode ing antarmuka pamrograman standar sing maca file Definition Service Web (WSDL). Dheweke ora prelu ngrampungake respon, wis bisa digunakake nganggo WSDL. SOAP mbutuhake amplop program, sing nemtokake struktur pesen lan cara ngolah, set aturan enkoding kanggo nyebut conto data sing ditemtokake aplikasi lan konvensi kanggo makili panggilan prosedur lan tanggapan.

5 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Aku seneng sampeyan ngirim info iki - aku kepengin ngerti apa tegese REST kanggo wektu sing suwe! 🙂

  4. 4

    Pungkasan (pungkasane!) Ringkesan ringkes apa tegese kabeh akronim sing lagi medeni iki. Matur nuwun wis nggunakake basa sing jelas lan langsung, asil = mbesuk sing katon luwih cerah kanggo pangembang siswa iki.

    • 5

      Hai Vic, ya… Aku setuju. Tembung kasebut medeni. Aku kelingan nalika pisanan nggawe pamrograman panjaluk menyang API lan kabeh diklik lan aku ora percaya kepiye carane gampang. Matur nuwun!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.