Apa Search Engine Optimization (SEO) Ing 2022?

Apa SEO?

Salah sawijining bidang keahlian sing aku fokusake marketing sajrone rong dekade pungkasan yaiku optimasi mesin telusur (SEO). Ing taun-taun pungkasan, aku wis nyingkiri nggolongake dhewe minangka Konsultan SEONanging, amarga ana konotasi negatif sing dakkarepake. Aku kerep konflik karo profesional SEO liyane amarga padha cenderung fokus kalkulus liwat pangguna mesin telusuran. Aku bakal nyentuh dhasar kasebut ing artikel kasebut.

Apa Mesin Telusur?

Ing definisi sing paling gampang, mesin telusur mung minangka alat kanggo nemokake sumber sing relevan ing Internet. Mesin telusur ngindeks lan nyimpen informasi umum situs sampeyan lan nggunakake algoritma rumit kanggo menehi peringkat lan mbukak apa sing diyakini minangka asil sing cocog kanggo pangguna mesin telusuran.

Apa Mesin Telusur Paling Populer?

Ing Amerika Serikat, mesin telusur sing paling populer yaiku:

search Engine Market Share
Google 86.7%
Bing 7.21%
Yahoo! 3.13%
DuckDuckGo 2.52%
Ékosia 0.09%
YANDEX 0.11%
Baidu 0.04%
miwiti Page 0.07%
info.com 0.03%
AOL 0.02%
Qwant 0.01%
Dogpile 0.01%
Sumber: Statcounter

Siji search mesin sing ilang ing kene yaiku YouTube. Miturut volume, YouTube minangka mesin telusur paling gedhe nomer loro ing donya, sanajan kabeh sing diindeks yaiku konten video ing platform dhewe. Nanging, iki minangka properti sing ora kudu dilalekake amarga akeh pangguna sing nggunakake kanggo nggoleki produk, layanan, cara, lan informasi liyane.

TIP: Akeh praktisi SEO tansah nggoleki Google amarga dominasi pasar. Iki ora ateges pamirsa sing pengin digayuh ora ana ing mesin telusur liyane sing bisa gampang fokus lan pangkat. Aja ngremehake mesin telusur liyane iki… sing isih entuk puluhan yuta pitakon saben dina.

Kepiye Mesin Telusuran Nemokake lan Ngindeks Kaca Sampeyan?

  • Mesin telusur kudu ngerti yen sampeyan ana. Dheweke bisa nemokake situs sampeyan liwat link ing situs web liyane, sampeyan bisa ndhaptar situs sampeyan liwat konsol telusuran, utawa sampeyan bisa nindakake apa sing dikenal minangka ping ngendi sampeyan ngabari mesin telusur situs sampeyan. Umume sistem manajemen konten utama biasane ndhukung mesin telusuran ping saiki.
  • Mesin telusur kudu diwenehi kabar yen konten sampeyan wis diganti utawa dianyari. Mesin telusur duwe sawetara standar sing digunakake kanggo iki.
    • robots.txt – file teks oyod ing lingkungan hosting sampeyan bakal ngandhani mesin telusuran apa sing kudu lan ora kudu nyusup ing situs sampeyan.
    • Peta Situs XML – siji utawa asring serangkaian file XML sing disambungake kanthi otomatis diterbitake dening sistem manajemen konten sampeyan sing nuduhake mesin telusur saben kaca sing kasedhiya lan pungkasan dianyari.
    • Indeks utawa Noindex – kaca sampeyan bisa duwe kode status header sing menehi kabar marang mesin telusur apa kudu utawa ora kudu ngindeks kaca kasebut.

The proses kanggo mesin telusur kanggo nyusup lan indeks situs sampeyan yaiku maca file robots.txt, tindakake peta situs XML, maca informasi status kaca, banjur indeks isi kaca. Isi bisa kalebu path (URL), judhul kaca, deskripsi meta (mung bisa dideleng ing mesin telusur), judhul, isi teks (kalebu kandel lan miring), isi sekunder, gambar, video, lan metadata liyane sing diterbitake ing kaca kasebut (review, lokasi, produk , lsp).

Kepiye Mesin Telusuri Peringkat Kaca Sampeyan?

Saiki mesin telusur ngerti tembung kunci lan frasa kunci kaca sampeyan, saiki kudu pangkat karo kaca saingan. Peringkat kanggo tembung kunci ana ing jantung optimasi mesin telusur. Sawetara faktor sing ana ing proses iki:

  • slamet – apa ana relevan, situs populer sing nyambung menyang situs sampeyan?
  • Performance – kepriye kinerja kaca sampeyan sesuai karo vital inti Google? Kejabi kacepetan, kesalahan kaca lan downtime bisa nyebabake manawa mesin telusur pengin menehi peringkat kanthi apik.
  • Mobile-siap - amarga akeh pangguna mesin telusuran nggunakake piranti seluler, kepiye situs sampeyan mobile-friendly?
  • Panguwasa domain – apa domain sampeyan duwe riwayat konten sing relevan lan peringkat dhuwur? Iki minangka area debat gedhe, nanging sawetara wong bakal mbantah manawa situs panguwasa dhuwur ora duwe konten peringkat wektu sing gampang (sanajan elek).
  • relevansi - mesthi, situs lan kaca kudu cocog banget karo pitakon telusuran sing nyata. Iki kalebu markup, metadata, lan isi nyata.
  • Prilaku – mesin telusur kaya Google nyatakake yen dheweke ora bener-bener mirsani prilaku pangguna ngluwihi mesin telusuran. Nanging, yen aku pangguna mesin telusur lan aku ngeklik link, banjur cepet bali menyang kaca asil mesin telusuran (SERP), sing minangka indikator yen asil mesin telusuran bisa uga ora cocog. Aku ora mangu-mangu yen mesin telusur kudu mirsani jinis prilaku iki.

Kepiye Ranking Mesin Panelusur Diganti Swara Taun?

Iku cukup gampang kanggo game algoritma mesin telusur taun kepungkur. Sampeyan bisa nulis konten sing kerep, regane murah, promosi salib (backlink) ing macem-macem situs, lan entuk peringkat kanthi apik. Industri kabeh muncul ing ngendi konsultan mbuwang milyaran dolar kanggo tuku backlink palsu sing dibangun ing peternakan backlink ... kadhangkala ora dingerteni organisasi sing nyewa dheweke.

Minangka algoritma mesin telusur diganti, dheweke dadi luwih apik kanggo ngenali backlink beracun tinimbang sing sehat lan situs sing jujur ​​​​(kaya mine) wiwit rangking maneh nalika pesaing sing ngapusi dikubur ing asil panelusuran.

Ing inti, apa sing ditindakake algoritma sing kritis yaiku menehi perhatian marang kualitas konten, kinerja situs, lan wewenang domain ... kanggo mesthekake yen pangguna mesin telusuran diwenehi pengalaman sing apik. Elinga ing ndhuwur ngendi aku ngomong aku cenderung beda karo konsultan SEO liyane? Iku amarga aku ora fokus minangka akeh ing algoritma kaya aku ing pengalaman saka pangguna.

Aku wis ngandika sadurunge sing tradisional SEO wis mati.. lan tenan nesu akeh wong ing industri sandi. Nanging bener. Dina iki, sampeyan kudu nandur modal ing pangguna lan sampeyan bakal rangking apik. Tulis konten sing apik tenan lan sampeyan bakal entuk tautan karo situs sing paling apik tinimbang kudu njaluk sing ora apik kanggo ngubungake sampeyan.

Optimasi Panganggo Mesin Telusur

Muga-muga kita bisa mbuwang istilah SEO lan, tinimbang, fokus Optimasi Panganggo Mesin Telusur. Kepiye carane nindakake?

  • Sampeyan ngukur prilaku lalu lintas organik sampeyan nganti saben rinci, nggabungake acara, corong, kampanye, tes, lan konversi kanggo ndeleng apa sing cocog karo target pamirsa lan apa sing ora. Aku ora percaya jumlah konsultan sing bakal ngumumake kanthi bangga yen dheweke entuk peringkat klien… nanging ora ngasilake asil pungkasan kanggo bisnis kasebut. Pangkat ora dadi masalah yen ora nyebabake asil bisnis.
  • Tinimbang terus nerbitake konten sing murah, sampeyan ngembangake perpustakaan konten sing digoleki target pamirsa. Iki jero, multi-medium, isi sugih sing tetep seger lan dianyari. Artikel iki, umpamane, asline diterbitake 12 taun kepungkur lan aku terus nambah. Aku kerep pensiun konten lawas lan ngarahake URL menyang konten anyar sing relevan. Teoriku yaiku nduwe situs sing kebak konten sing ora ana peringkat, regane murah bakal nyeret kabeh peringkat sampeyan (amarga pengalaman sing ora apik). Nyingkirake! Aku luwih seneng duwe rolas artikel ing 3 ndhuwur tinimbang sewu artikel ing kaca 3.
  • Sampeyan nindakake kabeh Technical aspek optimasi situs. Analogi sing dakgambarake yaiku sampeyan bisa mbangun toko sing apik tenan ... nanging wong isih kudu nemokake sampeyan. Mesin telusur minangka dalan sampeyan lan sampeyan kudu nulungi sampeyan menyang peta kanthi ngetutake praktik paling apik.
  • sampeyan ngawasi situs sampeyan terus kanggo masalah – saka kaca sing ora ditemokake, kanggo backlinks beracun sing bisa uga wis diterbitake kanggo babras sampeyan, kanggo kinerja situs lan masalah pengalaman seluler. Aku terus-terusan nyusup situs klienku lan duwe puluhan audit lan laporan kanthi otomatis Semrush. Aku ngawasi konsol telusuran lan alat webmaster lan kerja keras kanggo diagnosa lan mbenerake masalah sing bisa nyebabake rangking.
  • Sampeyan ngawasi Panjenengan pesaing ' situs lan isi. Sampeyan lagi balapan nglawan pesaing sampeyan lan dheweke nandur modal kanggo ngalahake sampeyan ing peringkat… sampeyan kudu nindakake sing padha. Tetep selangkah ing ngarep kanthi njaga situs sampeyan kanthi apik lan terus nambah konten sampeyan.
  • Sampeyan nyebarke SEO lokal upaya kanthi nerbitake ing kaca Google Business, ngempalaken review, lan tetep nganyari dhaptar direktori sing apik.
  • Sampeyan nyebarke upaya internasional kanthi nggunakake terjemahan sing akurat saka situs sampeyan, nawakake dhukungan multi-basa, lan ngawasi peringkat sampeyan ing negara liya lan mesin telusur sing dominan.
  • Sampeyan nggoleki kesempatan kanggo peringkat apik ing kombinasi tembung kunci sing cocog banget lan ora akeh kompetisi. Iki bisa uga kalebu ngirim konten menyang penerbit (kaya aku), nulis tamu ing platform industri, utawa malah nyewa influencer lan menehi ganti rugi (kanthi pambocoran lengkap).

TIP: Kakehan konsultan SEO fokus ing volume dhuwur, istilah tembung kunci sing kompetitif sing - terus terang - ora bisa pangkat. Panguwasa akeh situs sing nduweni peringkat kanthi syarat sing kompetitif bisa uga mbuwang jutaan kanggo njaga awake dhewe. Kombinasi tembung kunci sing relevan banget, volume sithik sing gampang pangkat bisa nyebabake asil bisnis sing apik kanggo organisasi sampeyan.

Lan sing paling penting, sampeyan kudu prioritas Panjenengan efforts. Ora saben bebaya situs bakal ngrusak peringkat sampeyan utawa pengalaman pangguna sampeyan. Umume sistem audit komprehensif nanging ora bisa nimbang dampak saka masalah utawa masalah karo kesempatan. Aku kerep ngandhani klienku yen aku luwih seneng nandur modal ing infographic sing bisa mimpin ton saka kunjungan, Enggo bareng sosial, lan backlinks… saka ndandani sawetara masalah ora jelas sing ora babras wong ing kabeh.

SEO Babagan Asil Bisnis

Investasi sampeyan ing peringkat organik kabeh babagan asil bisnis. Lan asil bisnis babagan nyedhiyakake nilai liwat konten lan upaya marketing kanggo pelanggan potensial lan sing wis ana. Ngerteni carane peringkat mbantu sampeyan mbangun pangenalan merek, mbangun wewenang karo mesin telusur, mbangun nilai karo pelanggan potensial, menehi nilai tambahan karo pelanggan saiki, lan ngarahake pangguna mesin telusuran bisnis karo sampeyan minangka tujuan utama SEO. Pangguna mesin telusur duwe niat kanggo riset lan asring pengin tuku - kudu dadi fokus gedhe ing upaya pemasaran digital sakabèhé.

Apa iku bisa? Pancen… iki minangka asil nyata sing dituduhake saiki karo klien multi-lokasi saiki ing ngendi kita prioritasake optimasi, mbangun situs, nulis ulang konten, ngarahake lalu lintas, lan nyedhiyakake pengalaman multi-basa sing unggul ... kabeh nggunakake strategi panelusuran organik . Iki minangka akuisisi panelusuran organik saben wulan kanggo Juli dibandhingake Juli pungkasan:

lalu lintas seo

Yen sampeyan butuh konsultan sing apik lan jujur ​​sing ngerti carane nggunakake telusuran organik kanggo nambah asil bisnis, nyuda biaya, nambah laporan, lan nggabungake menyang program pemasaran multi-saluran… hubungi perusahaanku, Highbridge.

Pambocoran: Aku nggunakake pranala afiliasi kanggo platform sing kasebut ing artikel iki. Aku uga co-pendiri lan partner saka Highbridge.

4 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Ngomentari blog pimpinan industri sing dikenal minangka cara sing apik kanggo ngluwihi jangkauan blog sampeyan. Sindikasi liwat Twitter (kanthi hashtags), kaca Facebook lan Facebook (ngundang kanca lan malah miwiti Iklan Facebook), lan nganyari status ing LinkedIn kanthi link bali menyang kiriman minangka cara promosi sing apik.

  3. 3
  4. 4

    Douglas-

    Ringkesan banget. Yen aku krungu utawa ndeleng "optimasi SEO" maneh, aku bakal kelangan! Aku wis karo Tesis ing blog pribadi kanggo sawetara wektu, lan nindakake sawijining tugas (nanging aku wis ora mbandhingaké karo saingan tema). Krungu akeh perkara sing apik babagan Scribe, mula aku kudu mriksa saiki yen sampeyan uga menehi rekomendasi. Aku mung miwiti nggunakake Raven kanggo SERP nelusuri (sing pet peeve liyane, nerangake: Nalika wong nulis "asil SERP") lan aku tresna iku.

    Ora ana barang kasebut minangka emas SEO dhewe. Ora ana solusi sing gampang, kaya sing sampeyan tuduhake. Kita kudu tetep ana ing ndhuwur, tulung-tinulung yen bisa, lan njaluk alat sing bisa ngatasi masalah sing dituduhake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.