Maksimalkan Usaha Pemasaran 2022 Sampeyan kanthi Manajemen Idin

Apa iku CMP Platform Manajemen Idin

2021 wis ora bisa ditebak kaya 2020, amarga akeh masalah anyar sing nantang para pemasar eceran. Pemasar kudu tetep lincah lan responsif marang tantangan lawas lan anyar nalika nyoba nindakake luwih akeh kanthi kurang.

COVID-19 ora bisa dibatalake ngganti cara wong nemokake lan blanja - saiki nambah kekuwatan gabungan saka varian Omicron, gangguan rantai pasokan lan sentimen konsumen sing fluktuatif menyang teka-teki sing wis rumit. Pengecer sing pengin nangkep panjaluk sing dipencet lagi adaptasi kanthi ngganti wektu kampanye pemasaran, nyuda anggaran iklan amarga tantangan pasokan, pindhah saka kreatif khusus produk lan ngetrapake nada "netral nanging duwe pengarep-arep".

Nanging, sadurunge pemasar malah mikir babagan push send ing email utawa kampanye teks sabanjure, dheweke kudu nggawe manawa dheweke ngetutake praktik paling apik ing komunikasi pelanggan lan peraturan manajemen idin.

Apa Manajemen Persetujuan?

Manajemen idin minangka metodologi sing digunakake kanggo ngotomatisasi praktik pangumpulan idin, supaya luwih gampang mbangun kapercayan, menehi motivasi marang para pelanggan supaya milih lan njaga kepatuhan karo spesifikasi idin.

BisaNOW

Napa Manajemen Idin Penting?

A platform manajemen idin (CMP) minangka alat sing njamin kepatuhan perusahaan karo peraturan idin komunikasi sing relevan, kayata GDPR lan TCPA. CMP minangka alat perusahaan utawa penerbit sing bisa digunakake kanggo ngumpulake idin konsumen. Iku uga mbantu karo ngatur data lan nuduhake karo panyedhiya layanan teks lan email. Kanggo situs web kanthi ewu pengunjung saben dina utawa perusahaan ngirim puluhan ewu email utawa pesen teks saben wulan, nggunakake CMP nyederhanakake ngumpulake idin kanthi ngotomatisasi proses kasebut. Iki ndadekake cara sing luwih efisien lan biaya-efektif kanggo tetep manut lan mbantu supaya saluran komunikasi mbukak.

Penting banget yen para pemasar bisa kerja bareng karo mitra sing dipercaya sing duwe spesialisasi ing solusi manajemen idin, utamane kanggo mbangun lan nggunakake platform sing nimbang undang-undang kabeh yuridiksi sing relevan, kalebu Amerika Serikat, Kanada, EU lan liya-liyane. Nduwe sistem kasebut nyuda risiko nglanggar undang-undang data negara utawa yurisdiksi ing ngendi perusahaan sampeyan duwe prospek lan pelanggan. Platform canggih saiki dibangun kanthi kepatuhan-demi-desain, mesthekake yen peraturan diganti lan berkembang, uga kepatuhan manajemen idin sing bener saka merek.

Manajemen idin sing tepat uga penting amarga evolusi adoh saka panggunaan data cookie pihak katelu lan kanggo ngumpulake data pihak pertama langsung saka konsumen.

Ngalih saka Data Pihak Katelu

Wis sawetara wektu ana perang nglawan hak privasi data. Salajengipun, ana paradoks privasi/personalisasi sing ana. Iki nuduhake kasunyatan manawa konsumen pengin privasi data lan ngerti manawa data kasebut aman. Nanging, ing wektu sing padha, kita manggon ing jagad digital lan umume wong rumangsa kepunjulen karo kabeh pesen sing teka ing saben dinane. Mulane, dheweke uga pengin pesen dadi pribadi lan relevan lan duwe pangarepan yen bisnis bakal nyedhiyakake pengalaman pelanggan sing apik kanggo dheweke.

Akibaté, ana owah-owahan dhasar babagan cara perusahaan ngumpulake lan nggunakake data pribadhi. Perusahaan lan pemasar saiki fokus kanggo ngrampungake koleksi data pihak pisanan. Bentuk data iki minangka informasi sing diwenehake pelanggan kanthi bebas lan sengaja karo merek sing dipercaya. Bisa kalebu wawasan pribadi kaya preferensi, umpan balik, informasi profil, kapentingan, idin, lan maksud tuku.

Nalika perusahaan njaga sikap transparan babagan sebabe ngempalaken jinis data iki lan menehi nilai pelanggan minangka imbalan kanggo nuduhake data, dheweke entuk kapercayan saka pelanggan. Iki nambah kekarepan kanggo nuduhake luwih akeh data lan milih kanggo nampa komunikasi sing cocog saka merek kasebut.

Cara liya perusahaan nambah kapercayan karo pelanggan yaiku kanthi tetep nganyari kanthi nganyari pasokan lan inventaris babagan produk sing dikarepake. Dialog transparan babagan nganyari pengiriman iki mbantu ngatur pangarepan sing tepat babagan pangiriman, utawa malah telat kiriman.

Planning kanggo Sukses Marketing 2022

Fokus ing strategi kasebut penting ora mung kanggo ngatur siklus blanja sing kerep, nanging uga kanggo ngrancang operasi pemasaran 2022 lan ekspansi mar-tech. Kuartal kaping papat biasane wektu nalika merek ketemu karo tim pemasaran kanggo mesthekake komunikasi ana ing trek lan ngenali strategi kanggo taun sing bakal teka kanggo nambah pengalaman pelanggan sakabèhé, nambah revenue lan tetep mbukak jalur komunikasi.

Kanthi ngetrapake langkah-langkah kasebut, sampeyan lan merek sampeyan mesthi bakal maju ing kompetisi ing wiwitan taun 2022!

Kanggo informasi tambahan babagan PossibleNOW platform manajemen idin:

Nyuwun Demo PossibleNOW