Terminologi Tipografi: Apex to Swash lan Gadzook Ing Antarane

anatomi tipografi

Tipografi saya apik. Bakat para desainer kanggo nggawe font sing unik lan malah bisa ngutarakake emosi ora bisa dipercaya. Nanging apa sing nggawe surat? Diane Kelly Nuguid nggabungake infographic pisanan kanggo menehi wawasan babagan macem-macem bagian surat ing tipografi. Klik kanggo ndeleng tampilan lengkap.

Istilah Terminologi Glosarium

  1. maksimum - Ruang negatif bukaan utawa sebagian ditutupi digawe dening counter sing mbukak.
  2. Apex - Titik sambung paling dhuwur saka bentuk huruf yen rong stroke; bisa uga dibunderaké, landhep / runcing, rata / kethul lsp.
  3. Arc of Stem - Stroke sudhut mlengkung sing terus nganggo batang.
  4. Munggah - Bagéyan font sing munggah ngluwihi dhuwur karakter.
  5. arm - Stroke horisontal sing ora nyambung menyang gagang ing siji utawa loro.
  6. bar - Stroke horisontal ing karakter A, H, R, e, lan f.
  7. Baseline - Alignment horisontal saka dhasar huruf.
  8. Bowl - Stroke sudhut mlengkung sing nggawe counter.
  9. counter - Spasi sebagian utawa lengkap ing karakter.
  10. Stroke silang - Baris sing ngluwihi / liwat batang surat.
  11. Turunan - Bagean paraga sing kadang mudhun ing ngisor garis dasar, biasane ing ag, j, p, q, y lan kadang-kadang j.
  12. Ear - Stroke cilik sing digawe saka sisih ndhuwur huruf cilik g.
  13. kaki - Bagéyan batang sing ana ing garis dasar.
  14. Gadzook - Dekorasi sing ngubungake loro huruf ing Ligature.
  15. joint - Titik stroke nyambung menyang gagang.
  16. Kerning - Jarak antarane huruf ing tembung.
  17. anjog - Jarak antarane garis garis garis teks menyang garis sabanjure.
  18. leg - Stroke cendhak lan mudhun ing bentuk surat.
  19. Ligatur - Loro utawa luwih huruf sing disambungake dadi siji karakter; utamane hiasan.
  20. Dawane garis - Pira karakter sing pas karo baris sadurunge sampeyan bali menyang wiwitan.
  21. Loop - Bagean ngisor huruf cilik g.
  22. serif - Proyeksi ngluwihi stroke utama karakter. Sans serif secara harfiah tegese 'tanpa' Serif. Fon adhedhasar serif wis dingerteni kanggo nulungi wong maca kanthi luwih cepet amarga bentuk tembung kasebut luwih ditetepake.
  23. Pundhak - Stroke lengkungan h, m lan n.
  24. Swash - Ekstensi hiasan utawa stroke ing bentuk surat.
  25. gagang - Stroke lurus, vertikal utama ing huruf (utawa diagonal yen ora ana vertikal).
  26. stroke - Garis lurus utawa sudhut mlengkung sing nggawe bar, tangan, batang lan mangkok.
  27. terminal - Pungkasan stroke sing ora kalebu serif; kalebu terminal bal (bentuke bunder) lan finial (bentuk sudhut mlengkung utawa tirus).
  28. Vertex - Titik ing dhasar karakter ing endi loro stroke bisa ditemokake.
  29. x-dhuwur - Dhuwur karakter khas (ora kalebu ascender utawa keturunan)

Janie Kliever nyedhiyakake sing nomer loro infographic kanggo Canva karo sawetara rincian tambahan. Klik kanggo ngunjungi artikel kanggo ndeleng jero kanthi jero.

terminologi tipografi

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.