Blogging Perusahaan liwat Bencana (kaya saiki)

bomLayanan hosting monster, Dreamhost, saiki ngipi elek SaaS. Katon minangka domino bencana sing kabeh mutusake supaya bisa mlaku ing acara sing terus-terusan. Nalika aku kerja dadi manajer perawatan ing fasilitas koran utama, aku ngandhani wong-wong manawa ana akeh perkara sing ora ana watese bisa salah nalika njupuk kaca lan nyelehake kertas ing dalan. Tugasku yaiku ngatur risiko kasebut kanthi nyerang kabeh kelemahane sistem. Kadhangkala, perkara kasebut ora bisa dikendhaleni! Dreamhost lagi ngerteni saiki ... nanging dheweke aktif komunikasi bencana kasebut blog perusahaan (clog).

Aku memuji Dreamhost amarga wis tepat wektu lan kejujuran clog. Aku dudu pelanggan (aku dadi host Jumpline), nanging duwe rasa hormat sing anyar kanggo dheweke sawise maca babagan 'bencana'.

Seth Godin nyerat:

Pelajaran kaping pisanan: yen ana masalah, jelas, kritik, lan njaluk ngapura, iku mung cara kanggo menehi hasil karo pelanggan yen sampeyan ngarepake menehi kesempatan liyane.

Pelajaran loro: crita sampeyan mung entuk. Yen sampeyan adol crita "up-time", luwih becik investasi ing apa wae sing dibutuhake kanggo mesthekake yen crita sampeyan bener. Yen sampeyan adol yogurt organik, mbayar luwih saka sing dibutuhake supaya racun kasebut ora ana.

Pelajaran kaping telu: yen sampeyan mikir yen sajrone sepuluh taun sabanjure, bakal ana surplus daya (ora ana brownout ing New York, gas murah ing Ohio lan akeh kekuwatan kanggo widget anyar sampeyan ing endi wae) Kayane sampeyan nggawe salah nang.

Aku bakal nambah sawetara poin ing Pelajaran siji:

  • Tepat wektu
  • Aja ndhelik.

Aku menehi komentar ing ngisor iki menyang blog Dreamhost (wacanen dhisik):

Sawetara umpan balik menyang â ?? Kantor Gedungâ ???. Nyedhiyakake rincian sing akeh babagan kegagalan peralatan mung menehi pelanggan penasaran yen luwih akeh sing salah. Kanthi menehi rincian akeh babagan pemadaman, nanging ora ana informasi personalisasi utawa kontak (cukup mlebu â ?? Kantor Bangunanâ ???) ora tulus lan nuduhake manawa sampeyan ora pengin ngadhepi masalah kasebut karo pelanggan. Apa ora ngganggu.

Perusahaan saya ngalami gangguan nalika taun kepungkur sing regane atusan ewu dolar nganyari maneh. Nanging, bisa uga regane mayuta-yuta dolar yen ora nelpon karyawan, nggawe kaca kontak alternatif (kaca dhaptar kanthi nomer telpon sing bisa nyedhaki para pelanggan) lan kanthi pribadi ngubungi saben klien sing ana kena pengaruh

Ndhelikake tandha tangan sing ora ana artine pancen ala. Aku ora bakal sabar karo iki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.