Apa sing Disebabake? Lan Jargon Analytics liyane

Depositphotos 19495177 s

Minggu kepungkur aku cuti dina kerja lan nekani Webcamp, konferensi regional babagan Teknologi Internet. Sanajan aku dadi speaker bebas (ing blog), aku akeh sinau babagan wilayah sing dudu pandhuane. Sukses aku ing blogging biasane amarga semangat lan kecekapan teknis sing gedhe. Blogging mbutuhake aku dadi pinunjul kanggo kabeh perdagangan, nanging ora duwe apa-apa. Konperensi kaya iki mbantu aku ngasah katrampilan babagan kekurangan!

Salah sawijining sesi sing aku seneng banget yaiku ing Web Analytics. Aku durung nate weruh, nanging istilah 'hits' pancen wis pirang-pirang taun kepungkur. Nalika wong takon babagan 'hit' sing dakkirim, aku mangsuli kanthi statistik 'kunjungan unik', dudu jumlah hit sing nyata. Aku sejatine ora ngerti pirang-pirang hit sing dakgayuh. Iki nggawe bingung kanggo para profesional bisnis sing melu konferensi kasebut - dheweke wis pirang-pirang taun krungu 'hits'. Aku mikir nalika sampeyan terus maju, terus adoh saka para teknisi lan menyang ruang rapat, 'hits' isih dadi istilah umum. Sing kudu diganti.

Apa sing Disebabake?

'Hit' pancen langkah sing ora ana gunane (kaya sing digambarake kanthi kuat dening pro Web Analytics, Julie Hunter, sing ngomong). Hits nuduhake kanthi nyata pinten panjaluk server sampeyan. Ing jaman sing apik, iki minangka pangukuran sing apik amarga kaca web biasane dadi entitas independen. Biyen, gambar dadi istiméwa, dudu aturane. Nyuwun kaca web secara harfiah ditampilake siji kaca web lengkap. Ora ngono maneh.

Nanging teknologi web wis berkembang, mula kaca web uga duwe kemampuan ngatur konten lan alat kanthi efisien. Nalika kaca ngarep saya akeh, browser pancen nggawe 17 panjaluk !!! Gambar, lembar gaya, file javascript, pariwara, widget, lsp. Lan liya-liyane. Ora kurang saka 5 panjaluk kasebut langsung digawe menyang server webku. Dadi… yen aku sukses karo 'hits', aku bakal nambah pengunjung sing paling ora paling saka 4.

Paket Analytics minangka Hit Downplaying

Mlebu menyang paket Analytics favorit (Aku seneng Google Analytics lan Clicky) lan sampeyan ora bakal nemokake 'hits' ing endi wae. Matur nuwun, para profesional Analytics pungkasane nggatekake metrik sing paling penting. Clicky malah nambah statistik feed sampeyan saka Feedburner API kanggo laporan sampeyan!

Iki minangka metrik kinerja utama sing kudu diwaca kanggo Situs Web sampeyan:

  1. Kunjungan utawa Kunjungan Unik - miturut kemampuan sing disedhiyakake, panyedhiya Analytics bakal nglacak individu sing teka ing situs web sampeyan sing durung nate ana. Metodologi kasebut ora gampang banget amarga aku bisa ngunjungi situs web ing rong komputer sing beda (utawa malah loro browser liyane) lan bisa dietung luwih saka sepisan. Pangguna uga bisa mblokir nglacak riko kanthi mateni Cookie (file cilik sing dilebokake situs ing PC kanggo nglacak sampeyan ... aja padha sumelang - pancen migunani). Nanging, mbandhingake file log menyang paket Analytics sing njupuk statistik liwat Javascript ndeleng beda sing bisa diabaikan.
  2. Tampilan halaman - Tampilan kaca minangka jumlah total kaca lengkap sing dimuat sajrone kabeh kunjungan lan ing rentang wektu sing sampeyan ngukur.
  3. Kaca saben Kunjungan - Pratinjau kaca penting nalika ndeleng kanthi bersih babagan pirang-pirang pengunjung sing bener. 7 pengunjung lan 7 tampilan kaca? Iki tegese saben pengunjung mung maca siji kaca. Minangka blogger, Pageviews saya luwih murah tinimbang sing dikarepake, mula ngawasi ora penting. Konten sing apik lan ngubungake ing antarane kiriman bakal nggawe pengunjung tetep tertarik utawa narik kawigaten menyang kiriman liyane. Sampeyan bakal bisa ndeleng akeh tautan ing postingan uga postingan sing diilangi ing sidebarku… sing kasedhiya kanggo nyoba supaya masarakat tetep tetep ana. Saya suwe saya caket, mula saya apik!
  4. Tarif Pengunjung Anyar - Kabeh wong sing ngunjungi situs web sampeyan, iki minangka jumlah sing durung nate ngunjungi format persentase. Aku seneng uga ngawasi nomer iki ... anggere aku bisa njaga pengunjung sing ana lan meksa sing anyar, tegese aku bakal tetep maca lan saya tambah.
  5. Bouncing Rate - Iki minangka wong sing ngunjungi situs sampeyan lan menehi jaminan. Iki biasane ateges dheweke ora nemokake apa sing digoleki. Elinga babagan iki… bisa uga sampeyan salah ngindeks kanggo konten utawa konten sampeyan ora kepenak. Priksa manawa sampeyan ningkataké apa sing ana ing kana, banjur tetep. Iki bakal njaga masarakat.
  6. Rata-rata Wektu Ing Situs - Kaya Kaca saben Kunjungan, luwih apik, ya? Kanggo kula, mesthine. Nanging, kanggo situs web sing adol barang, iki tegese situs saya lara ing bokong kanggo dilayari lan aku kudu nindakake gaweyan. Wong nggawe situs sampeyan kanthi ora nyaman bisa uga nambah rata-rata wektu ing situs, nanging ora bakal bali.
  7. mata uang - ing jagad ecommerce, 'konversi' biasane tuku. Iku tegese padha teka, dheweke nemokake, dheweke tuku! Kanggo blog kaya aku, bisa uga ateges ngeklik pariwara, njaluk panjaluk keterlibatan, utawa ndownload pamflet. Apa tujuan blog utawa situs web sampeyan? Apa sampeyan bener ngukur iku minangka konversi? Sampeyan kudu! Ing paket Analytics, konversi biasane diukur kanthi nambah program 'Goals' menyang situs sampeyan ing paket Analytics kanthi kode tartamtu ing kaca konfirmasi sampeyan. (ie. Matur nuwun kanggo ndownload!). Ora mesthi perkara sing paling gampang ditindakake… Seth sarujuk.

Lan mesthine, yen sampeyan isih durung entuk - coba mampir Webcamp! Kiriman iki pancen diilhami dening pacelathon sing apik karo kancaku, JD Walton ing blog BlackinBusiness. Aku nyoba dadi pelatih sing apik kanggo JD - nanging dheweke sinau babagan iki luwih cepet tinimbang sing bisa dakbuwang! Aku duwe JD ing Google Analytics wiwit didegake ing blog, nanging dheweke wis siyap miwiti nganalisis statistik dhewe!

6 Komentar

  1. 1

    Doug, sampeyan ana ing ndhuwur 3000 ing jagad iki, 2200 lan ganti. Aku bathi duwe sampeyan dadi pelatih. Aku nggedhekake topik supaya komunitas sing luwih beda bisa entuk manfaat saka pengalaman bisnis sing kalebu VP Global kanggo sales lan pemasaran. Energi lan kapinteran lan katrampilan masarakat sampeyan wis ora bisa ngerteni blog saka sudut pandang strategis lan taktis. Sampeyan ngerti kepiye carane bisa mbantu wong supaya bisa ningkatake lalu lintas lan bisnis bisa ningkatake bathi lan bathi. Sampeyan wates ing jenius

  2. 3
  3. 4

    Hai Matur nuwun kanggo artikel iki babagan ngresiki Whats? Aku anyar ing sisih Web iki, biasane mung browsing nanging saiki dadi webmaster wannabe sing mbukak rong situs arcade kanggo ngrampungake barang sing luwih gedhe lan luwih apik. Apa pengalaman sinau !!

    Artikel sing apik!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.