Torture Banyu - Analogi Analitis Nganggo Jembatan Banget

analisis netes

Data, kaya banyu, ana macem-macem jinis. Pikirane manungsa wis berkembang kanggo nyaring sebagian besar data sing kasedhiya amarga mung akeh.

Nalika mbukak mata lan kuping, data ana ing endi wae. Werna tembok, swara AC lan ambune kopi tanggane dianggep kaya asor. Banyu kasebut ing udhara ing salawas-lawase nanging ora migunani yen sampeyan nggatekake.

Yen banyu dadi kabut, sampeyan bakal bisa ndeleng lan nggawe pangerten babagan jagad sing luwih angel. Dataset sing ora lengkap, data sing rusak, ilmu sing ala, kesimpulan sing salah lan bias kognitif kabeh nggawe sampeyan kesasar.

Data tiba kaya udan. Yen mung sithik, pancen ora marem - cukup kanggo nggawe mobil sampeyan reget lan mbingungake obrolan. Sampeyan ngerti yen sampeyan wisuh ing kacamata nalika ana sing ngetokake titik data acak, sing ditemokake saka sawetara sumber sing ora jelas.

  • Banyu basi ing kolam cethek mbebayani. Data, diklumpukake saka pasokan sing ora bisa dipercaya, ora diresiki utawa dinormalisasi lan ditinggal stagnan, bisa nyebabake kesimpulan sing salah.
  • A trickle ajeg banyu bisa cukup kanggo ngisi kantin utawa nyengkuyung ekosistem alas. Mung telung poin data (jumlah email sing dikirim, lawan dibukak, lawan diklik) bisa nyengkuyung program pemasaran.
  • A aliran sing luwih sehat data sing arupa creek cilik bisa digunakake kanggo adus. Aliran data terus-terusan ngidini benchmarking lan perbandingan historis. Optimisasi kaca pendaratan bisa ditindakake kanthi data konversi sing tetep.
    A kali sederhana bisa ngolah pabrik kanggo ndeleng kayu utawa nggiling gandum. Mesin rekomendasi mung butuh kontribusi sing bisa dipercaya saka sawetara anak perusahaan kanggo menehi kenaikan rega kranjang blanja.
  • A air terjun saka bisa nyurung roda banyu sing gedhe lan informasi sing cukup bisa nyurung sistem konten dinamis kanthi nyata.
  • A kali sing jembar lan jero bisa ndhukung industri transportasi kabeh. Data sing cukup bisa ngambang kapal tongkang lan kapal kargo kanthi wujud koleksi cookie saka jaringan pariwara, agregator data program kartu loyalitas, lan makelar data.

Nalika data tekan jumlah sing diarepake ing wektu sing diantisipasi, bisa dijupuk, disalurkan lan digunakake. Sistem irigasi, bendungan lan waduk nyedhiyakake rasa kendali lan ngidini pembangunan infrastruktur sing terus amba kanthi kanal, kunci lan bendungan. Gudang data wis dibangun kanthi aliran sing kurang dipercaya.

Resik yaiku Sabanjure kanggo Kasucian

Banyu resik penting banget kanggo sukses urip, ngilekake banyu, pembangkit listrik, lan liya-liyane. Definisi 'resik' bisa uga diganti kanggo tujuan kasebut; OK yen ana ganggang ing banyu sing adhem tanduran listrik lan ora bisa ditampa yen ana luwih saka 10 bagean saben milyar arsenik ing banyu ngombe.

Data padha. Ing aplikasi surat langsung, manawa sampeyan duwe judhul wong (Pak, Ibu, Ibu) ora penting… kajaba sampeyan dikirim menyang dokter. Nanging data sing reged bakal ngganggu sampeyan saben wektu.

Minangka Kepala Ilmuwan Data AS, DJ Patil, lebokake ing KTT Putaran Pertama, "Yen sampeyan ora mikir babagan cara supaya data tetep resik saka awal, mula sampeyan bakal nggawe sunting & ed. Aku njamin. Nyoba kanggo ngresiki sawise kasunyatan paling ora butuh sawetara wulan. ”

Yen sampeyan panase banyu nganti umob, bisa dadi Revolusi Industri. Data kayane lagi nindakake perkara sing padha. Wiwit saiki komputer bisa nyimpen uga ngetung, data wis diklumpukake kanthi cepet kaya peralatan panyimpenan sing bisa digawe.

Tlaga Data

Minangka data saka anak-anak kali iki nglewati mesin penggilingan, kabeh bakal tekan tlaga, ing mburine bendungan kasebut. Nalika data diluncurake kanthi cara sing dikendhaleni, daya turbin industri data kasebut; mesin pengolahan data raksasa kasebut kanthi jeneng kaya Google lan Facebook. Ora bakal ana kahanan garing ing kene.

Lan, pungkasane, ana kolam banyu sing jero, ngenteni analis kanggo nyilem. Piranti scuba lan bedhil tombak ing tangane, analis nyelidiki jero, peta lapangan anyar lan nemokake spesies anyar. Wayahe nyenengake kanggo dadi panjelajah data.

Mula, mula akeh sing padha nuduhake KTT eMetrics wiwit taun 2002. Kesempatan sabanjure yaiku ing Boston, 27 September nganti 1 Oktober 2015.

Registrasi KTT eMetrics

A Bridge Banget Far

Lan kepiye kekuwatan data kanggo ngukir Grand Canyon sabanjure? Kepiye babagan leleh glasi data sing wis kabentuk? Kepiye cara ngobati banyu limbah ing jagad sing dadi luwih sadar babagan privasi?

Iki minangka pitakonan kanggo wektu liyane lan banyu ing jembatan kasebut.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.