Query MySQL kanggo Narik Kategori ing WordPress

Depositphotos 12429678 s

Bubar, katon yen kiriman sing dakkirim babagan urip ing omah saya katon luwih akeh tampilan kaca tinimbang sawetara topik liyane. Iki bakal ndhukung manawa aspek pribadi blogging yaiku sing luwih narik kawigaten para pamaca supaya aku kepengin ngerti. Apa wae kiriman sing nyebabake uripku pribadi, aku nambah pitakon tartamtu. Kategori liyane ditrapake adhedhasar konten. Aku sengaja nindakake iki supaya pungkasane dakwartakake. Wayahe wis teka!

Query WordPress

Nanging ora gampang kaya sing sampeyan pikirake. Kabeh proses njupuk sawetara jam saka data kanggo dilaporake! Tantangan pertama yaiku narik data saka database blogku. Ing WordPress, mbutuhake pitakon gabung sing apik ing antarane telung tabel, kiriman, post2cats, lan kategori. Yen sampeyan pengin nindakake iki, iki pitakon:

PILIH `post_date`,` cat_name` MULA `wp_posts` KIRIM GABUNG` wp_post2cat` ON `wp_posts`.ID =` wp_post2cat`.post_id KIRIM GABUNG `wp_categories` ON` wp_categories`.cat_ID = `wp_post2cat`.category

Elinga yen sampeyan bakal entuk luwih saka siji rekor saben post yen sampeyan milih macem-macem kategori ing kiriman. Ora apa-apa, aku sejatine menehi hasil ing analisis.

Google Analytics

Google nggawe gampang narik data miturut tanggal sing sampeyan butuhake lan ngekspor minangka file CSV. Aku mung narik sawetara tanggal sing padha lan jumlah tampilan kaca. Aku banjur nggabungake loro sumber, kiriman blog lan kategori lan tampilan kaca sing gegandhengan. Barang sing nyenengake!

Analysis

Langkah sabanjure yaiku sing nyenengake! Ana macem-macem pitakon lan langkah sing kudu sampeyan lakoni (aku ora pengin menehi rincian akeh ing kene) nanging output dhasar yaiku aku pengin ngitung jumlah tampilan kaca sing dipérang karo jumlah kiriman ing saben kategori. Aku banjur ngitung rata-rata tampilan saben post ing kabeh blog lan mbandhingake asile.

Sing sampeyan ngerteni ing ngisor iki minangka analisis Indeks Tampilan Kaca miturut Kategori. Klik ing gambar yen sampeyan pengin ndeleng ukuran lengkap. Indeks 100 minangka rata-rata. Indeks 200 tegese kategori kasebut kena kaping pindho tekan rata-rata postingan. Indeks 50 yaiku setengah rata-rata.

Indeks Kategori Blog

Serat

Ora cukup kaya sing dakkarepake, nanging dakkira sawetara tegese. Ing skala paling ngisor (sisih tengen), kita bisa ndeleng sawetara topik sing jenuh, ta? Politik, Teknologi, Bisnis, Blogging, lan liya-liyane. Kita uga ndeleng sawetara topik khusus kaya Google Maps. Amarga dudu topik utama blogku, mula aku pancen akeh perhatian kanggo perkara kasebut.

Homefront meh mati-mati! Aku ngira bakal indeks luwih dhuwur, nanging kasunyatane ora ana ing ngisor indeks, aku ngandhani yen ora bakal nglarani blogku. Apa mbantu? Mbok ing retensi, nanging ora tampilan kaca sing lurus.

Apa sing nduwe swara ndhuwur yaiku bidang keahlian sing aku duweni. Analytics… wow! Aku mikir iki minangka area topik sing njerit njaluk tulung. Ora akeh banget web Analytics blog ing kana! Wong pengin ngerti carane nggunakake Analytics, cara ngetrapake, banjur kepiye nglaporake lan nggawe pangowahan adhedhasar (kaya kiriman iki!).

Barang liyane sing menarik yaiku "Maca Saben Dina". Aku mikir manawa dheweke bakal ana ing tengah dalan, nanging dheweke pancen dhuwur banget. Wong seneng karo sing dakwaca lan menehi saran! Rasane enak tenan. Saben dina aku maca pirang-pirang atusan feed lan situs lan aku nyoba narik crita unik sing bakal disenengi masarakat. Kaping pirang-pirang, iki minangka link menyang blog liyane sing dakkarepake lan pengin ditularake. Katon yen kekancan sing melu mbayari iki!

Ana sing duwe! Data maca nganti pirang-pirang taun! Aku pengin nggawe analisis iki mbesuk. Aku pengin nggawe otomatis kategori menyang Analytics laporan supaya aku bisa ngawasi dheweke kanthi luwih cedhak.

3 Komentar

  1. 1

    Sing dakpentingake babagan nomer Maca Saben-saben, arang banget, yen ora ana, maca postingan dhaptar link. Nanging aku meh nyoba kanggo mindhai sampeyan.

    Aku ngira amarga kita duwe minat sing padha, lan bisa uga. Nanging kayane cocog karo pamaca liyane uga.

    Aku wis nemokake sawetara barang sing apik banget saka Maca Saben Dina. Mungkin sampeyan mung duwe katrampilan nyaring sampah kanggo kita 🙂

    • 2

      Mesthi wae sing dakkarepake, Tony. Arang banget aku milih link sing ana ing sanjabane topik topik blogku ... lan aku pancen maca artikel kasebut lan seneng sadurunge dikirim!

      Aku nemokake saka pirang-pirang papan [kanthi konyol], kalebu tandha Search Engine, blog, situs bookmark sosial, lsp.

      Matur suwun, Tony!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.