Manajer Amerika Manja…

Depositphotos 40596071 s

Manajer Amerika sing Manja. Ana sing malah nakal.

Bayangake ngatur ing sawijining pulau. Pulo sampeyan duwe sumber daya manungsa sing winates, ora adoh karo apa-apa lan sampeyan bisa nggunakake basa liyane. Narik karyawan ing pulau sampeyan angel amarga basa asale lan pulau kasebut. Pulo iki ora ana ing oriente utawa Karibia, adhem lan lembab sawetara wulan mung awan. Tansaya gedhe, karyawan sampeyan wis dididik nganggo rong basa alternatif liyane amarga basa sampeyan ora pati ngerti ing njaba pulau sampeyan.

Minangka manajer lan anggota pulau, dadi tanggung jawab sampeyan kanggo mindhah karyawan menyang posisi sing bisa sukses. Sampeyan kudu kerja keras kanggo njaga karyawan; amarga, sanajan omahé, dheweke bisa ninggalake pulau kasebut kapan wae pengin golek kesempatan liya. Sampeyan kudu nandur modal akeh kanggo karyawan kanthi gaji lan sumber daya. Saben karyawan diwiwiti kanthi preinan 5 minggu saben taun. Sampeyan bisa uga ora bisa promosi wong kanthi cepet amarga omset lan dendam karyawan bisa ngubur bisnis sampeyan.

Pulo iki yaiku Islandia. Kutha iki yaiku Reykjavik. Negara sing apik banget. Umume masarakat sugih budaya, sejarah, lan duwe budaya paling sehat lan paling sugih ing jagad iki. Fishing lan pariwisata minangka industri paling dhuwur ing Islandia. Dheweke duwe panganan laut paling apik ing saindenging jagad. Pulo iki sugih fitur geologis sing apik banget wiwit gletser, geyser, nganti lapangan lahar.

Perusahaanku ngiringke aku menyang Islandia minggu iki kanggo nulungi salah sawijining klien. Wiwit mlebu, kita padha gumun. Budaya organisasi, profesionalisme lan pengabdian para karyawan beda banget karo perusahaan Amerika sing nate kerja sama. Kasunyatane, aku mikir kita wis rusak.

Ing Amerika, yen sampeyan ora seneng karo pegawe sampeyan, bisa langsung dipecat, dijaluk lunga, utawa nggawe dheweke ora kepenak. Yen ora produktif, sampeyan ora kudu ngetrapake sumber supaya bisa entuk sing anyar. Produktivitas ing negara iki misuwur ing saindenging jagad, nanging dudu amarga manajer sing hebat. Iku amarga sumber manungsa sing gedhe banget. Iku tegese kita ora kudu ngatur. Kita ora prelu memimpin. Kita ora ndeleng umur dawa perusahaan minangka aset sing asring dadi pegawe karo perusahaan; kita target kanggo kelemahane.

Klien sing dikunjungi minangka bisnis sing duwe bathi ing industri internasional sing prakteke ing endi wae. Dheweke luwih akeh ngadhepi tantangan tinimbang kita. Kasunyatane, para pesaing ing negara kita bisa bangkrut minangka bagean saka rencana bisnis strategis! Dheweke fokus ing kualitas, dene pesaing fokus ing rega. Dheweke duwe strategi jangka panjang, dene para pesaing kuwatir karo rega saham saiki. Panguripane mbutuhake, lan dheweke bisa menehi dhuwit.

Ing kabeh wilayah, budaya lan kesulitan lingkungane nuntut supaya dadi pemasar sing luwih apik, wong bisnis sing luwih apik, lan sing paling penting, manajer sing luwih apik. Nalika lungguh ing rapat karo puluhan karyawan, kita ora bisa ngerti endi garis depan lan manajer senior - kabeh kalebu pinter, setya, vokal, lan tunangan.

Ing karirku, aku wis ketemu 1 utawa 2 manajer sing bisa uga saingan ing lingkungan iki. Sedih, ewonan wong liya sing wis dakgawe ora nyekel lilin. Jujur wae, aku iki salah siji sing terakhir…. Aku ora yakin manawa aku uga bisa sukses ing kono.

Manajer kita rusak. Dheweke ora perlu ngatur, ora prelu adaptasi karo lingkungane, mula lingkungane bisa diganti kanggo nutup ketidakmampuan kanggo memimpin. Ing sawetara bisnis, omset karyawan malah dadi kauntungan amarga bisa tetep mbayar. Sawetara percaya yen njaluk pegawe anyar luwih murah tinimbang tetep duwe karyawan sing luwih pengalaman.

Nathan Myhrvold, mantan Kepala Ilmuwan, ing Microsoft ujar, "Pangembang piranti lunak paling produktif tinimbang pangembang perangkat lunak rata-rata dudu faktor 10X utawa 100X, utawa malah 1,000X, nanging 10,000X." Aku cukup yakin manawa pernyataan iki bisa dibaleni ing kabeh organisasi. Kasunyatane - pegawe sing apik ora ana regane liyane tinimbang karyawan liyane, dheweke regane larang exponentially liyane.

Nalika jagad iki terus terintegrasi, pulau kita dadi sithik. Amerika saiki dadi pelanggan pasar global lan kita ora bakal bisa sukses, kajaba manawa kita tanggung jawab manajer. Apa sing nuntut Islandia tampil ora adoh banget ing negara kita. Karyawan lan manajer sing apik bakal dijupuk dening perusahaan sing ngregani regane. Manajer sing ala bakal numpak perusahaan sing ora apik menyang lemah.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.