Kabeh Menehi Sawetara, Sawetara Menehi Kabeh. Matur nuwun

Proklamasi dening Presiden Amerika Serikat

vetsday08 lahIng Dina Veteran, kita menehi penghargaan kanggo layanan lan pangorbanan para pria lan wanita sing kanggo mbela kebebasan kita kanthi wani nganggo seragam Amerika Serikat.

Saka ara-ara lan alas ing Eropa sing gelut perang nganti alas ing Asia Tenggara, wiwit saka ara-ara samun ing Irak nganti pegunungan Afghanistan, para patriot sing wani nglindhungi cita-cita Bangsa kita, nylametake jutaan wong saka tirani, lan mbantu nyebarake kebebasan ing saindenging jagad. Para veteran Amerika njawab panggilan kasebut nalika dijaluk nglindhungi Bangsa kita saka sawetara wong sing ora brutal lan kejem, teroris, lan militer sing wis dikenal donya. Dheweke jumeneng ngadhepi bebaya gedhe lan Bangsa kita bisa dadi kekuwatan paling gedhe ing sejarah manungsa. Anggota Angkatan Darat, Angkatan Laut, Angkatan Udara, Marinir, lan Penjaga Pantai wis njawab panggilan sing dilayani kanggo mbantu lan wis mbantu ngamanake Amerika ing saben giliran.

Negara kita tetep ora duwe utang marang para veteran amarga wani lan layanan teladan sing tenang. Kita uga ngeling lan ngurmati wong-wong sing nyerahke nyawa kanggo pertahanan kebebasan. Para pria lan wanita sing wani iki ngorbanake kurban kanggo mupangat. Ing Dina Veteran, kita ngelingi para pahlawan kasebut amarga keberanian, kesetiaan, lan dedikasi. Pengorbanan sing tanpa pamrih terus nggawe inspirasi kanggo kita saiki nalika kita ngupayakake ningkatake perdamaian lan nambah kebebasan ing saindenging jagad.

Kanthi ngurmati lan ngakoni kontribusi sing diwenehake anggota layanan kita kanggo perdamaian lan kebebasan ing saindenging jagad, Kongres nyedhiyakake (5 USC 6103 (a)) manawa 11 November saben taun bakal disisihake minangka legal preinan umum kanggo ngurmati para veteran Amerika.

Saiki, aku, GEORGE W. BUSH, Presiden Amerika Serikat, kanthi wara-wara tanggal 11 November 2008, minangka Hari Veteran lan ndhesek kabeh wong Amerika kanggo nganakake tanggal 9 November nganti 15 November 2008, minangka Minggu Kesadharan Veteran Nasional. Aku ngajak kabeh wong Amerika ngakoni keberanian lan pengorbanan para veteran liwat upacara lan pandonga. Aku njaluk pejabat Federal, Negara Bagian, lan lokal kanggo nampilake bendera Amerika Serikat lan ndhukung lan melu kegiatan patriotik ing komunitas kasebut. Aku ngajak organisasi sipil lan persaudaraan, papan ibadah, sekolah, bisnis, serikat kerja, lan media kanggo nyengkuyung pengetan nasional iki kanthi ekspresi lan program peringatan.

ING KANGGO SAKSI, aku saiki wiwit taun kaping telung puluh siji Oktober, taun Pangeran kita rong ewu wolu, lan Kamardikan Amerika Serikat Amerika rong atus telung puluh telu.

GEORGE W. BUSH

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.