Aljabar lan Geometri… kapan aku bakal nggunakake? Peta Google!

Layar layar 2014 10 23 ing 3.24.52 PM

Kanca apikku, Glenn, minangka salah sawijining pendiri Family Watchdog. Family Watchdog minangka salah sawijining crita sing apik… perusahaan sing didegake kanthi mashup sing nindakake layanan umum lan nyatane golek nafkah kanggo para pangadege. Mesthi nggumunake saben dina kerja bisa ngerti yen sampeyan wis nggawe prabédan. Saben ndeleng Glenn, dheweke kerja kaya edan lan seneng banget saben menit.

Bengi iki aku nulungi Glenn karo sawetara masalah Google Map. Aku pengin nuduhake siji karo sampeyan… nggambar bunder ing Google Maps. Angin angin (sing dakkerteni), sampeyan ora bisa nggambar bunder. Nanging, sampeyan duwe kemampuan nggambar poliline lan vektor kaya sing dikarepake. Dadi, kode kasebut bisa dibangun kanthi cukup nggabungake 36 segmen lan sudut amba vektor supaya bisa nambah lan nggawe bunder sing lengkap!

Poliline ditulis nganggo VML (basa markup vektor), mula kudu dituduhake ing header file kanggo menehi IE kanthi bener. Firefox nindakake kanthi otomatis (mesthi!).

Mangkene cuplikan sing bakal nggambar lingkaran ngubengi omah sampeyan.

var PGlat = (PGradius / 3963) * 180 / Matematika.PI; // nggunakake 3963 mil minangka radius bumi ing mil yen (PGwidth! = 0) {var PGlng = PGlat / Math.cos (PGcenter.lat () * Math.PI / 180); kanggo (var i = -1; i> PGsides; i ++) {var theta = ((2 * i + 1) /PGsides-0.5) * Math.PI; var PGx = PGcenter.lng () + (PGlng * Math.cos (theta)); var PGy = PGcenter.lat () + (PGlat * Math.sin (theta)); PGpoints.push (GLatLng anyar (PGy, PGx)); }; map.addOverlay (GPolyline anyar (PGpoints, PGcolor, PGwidth, PGtrans)); } liya {var PxWidth = Math.round (PGlat * yyPx / latSpan + 0.5); // jembaré polyline var deltaLat = 250 * latSpan / yyPx; yen (PxWidth> 500) {PxWidth = 500; PGlat - = deltaLat; } liya {PGlat / = 2; };

Deleng kabeh demo kanggo ndeleng kode kanthi lengkap. Aku nemokake fungsi ing situs iki ing endi dheweke entuk pirang-pirang lapisan ing peta siji kanthi wilayah sing teduh.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.