10 Alat ngawasi Merek sing Sampeyan Bisa Miwiti Gratis

alat ngawasi merek 1

Pemasaran minangka area ilmu sing akeh banget lan kadhang kala bisa uga akeh banget. Rasane kaya sampeyan kudu nggawe sawetara perkara sing ora konyol sekaligus: pikirake liwat strategi pemasaran, rencanakake konten, waca SEO lan pemasaran media sosial lan liya-liyane. 

Untunge, mesthi ana martech kanggo mbantu kita. Alat marketing bisa ngilangi pundhak lan ngotomatisasi bagean pemasaran sing angel utawa kurang nyenengake. Kajaba iku, kadang-kadang bisa menehi wawasan sing ora bisa ditindakake kanthi cara liya - kaya ngawasi merek. 

Apa Monitoring Merek?

Pemantauan merek yaiku proses nglacak obrolan sing ana gandhengane karo merek sampeyan kanthi online: ing media sosial, forum, agregator review, situs web, lan liya-liyane. Sawetara saluran online, kayata umume platform media sosial, kayata, ngidini pangguna menehi tag merek supaya bisa narik kawigaten. Nanging sanajan nyebutake tag kasebut bisa uga dilalekake ing gangguan media sosial.

Kanthi jumlah saluran online sing bisa digunakake, manungsa ora bisa nglacak kabeh kanthi manual. Alat ngawasi merek mbantu sampeyan nglacak kegiatan online perusahaan, ngawasi reputasi, ndelok pesaing lan liya-liyane. 

Napa Sampeyan Perlu Ngawasi Merek?

Nanging apa sampeyan pancene kudu ngawasi apa sing diarani wong liya babagan merek sampeyan kanthi online? Mesthi wae sampeyan nindakake!

Ngawasi merek sampeyan ngidini sampeyan: 

  • Ngerteni luwih akeh target pamirsa: sampeyan bisa ngerteni platform media sosial lan situs web sing digunakake, basa apa sing dikandhani, ing papan dununge, lsp. 
  • Elingi apa kekuwatan lan kekurangan merek sampeyan. Nalika ngawasi merek sampeyan bisa nemokake keluhan lan panjaluk pelanggan lan nemokake cara kanggo nambah produk. 
  • Nglindhungi sampeyan reputasi merek nglawan krisis PR. Kanthi cepet nemokake sebutan negatif saka merek sampeyan, bisa langsung ditanggulangi sadurunge dadi krisis media sosial. 
  • Temokake kesempatan pemasaran: golek platform anyar, kesempatan backlink, lan komunitas sing bisa dipasarake.
  • Temokake pengaruh sing pengin kolaborasi karo sampeyan.

Lan iku mung wiwitan. Alat ngawasi merek bisa nindakake kabeh iki lan liya-liyane - sampeyan mung kudu milih sing cocog kanggo bisnis. 

Alat ngawasi merek beda-beda ing kapabilitas, sawetara luwih berorientasi analitik, sing liyane nggabungake ngawasi karo fitur posting lan jadwal, sawetara fokus ing platform tartamtu. Ing dhaptar iki, aku nglumpukake macem-macem alat kanggo target lan anggaran apa wae. Muga-muga sampeyan bisa nemokake sing cocog.

Kabeh alat ngawasi merek ing dhaptar iki gratis utawa nawakake nyoba gratis. 

Awario

Awario minangka alat ngrungokake sosial sing bisa ngawasi tembung kunci (kalebu jeneng merek) kanthi nyata. Awario minangka pilihan sing sampurna kanggo perusahaan cilik lan menengah lan agensi pemasaran: nawakake analytics sing kuat kanthi rega sing cukup terjangkau.

Ngawasi Brand Awario

Kasedhiya kabeh sebutan merek sampeyan ing media sosial, ing media, blog, forum, lan web. Ana macem-macem filter sing ngidini sampeyan ngawasi supaya luwih akurat lan Mode telusuran Boolean kanggo mbantu nggawe pitakon sing spesifik. Iki bisa mbantu yen jeneng merek sampeyan uga jeneng umum (mikir Apple). 

Kanthi Awario sampeyan entuk akses menyang sebutan online individu lan analytics sing kasebut. Alat kasebut menehi data demografi lan prilaku marang wong sing ngrembug babagan merek sampeyan, ngidini sampeyan mbandhingake merek karo pesaing lan nawakake laporan kapisah babagan Influencer sing nyebutake merek sampeyan.

Sampeyan bisa nyiyapake Awario kanggo ngirim kabar kanthi nyebut anyar liwat email, Slack, utawa kabar push.

Rega: $ 29-299 nalika tagihan saben wulan; rencana tahunan ngirit 2 wulan.

Uji coba gratis: 7 dina kanggo rencana Starter.

Panelusuran Sosial

Panelusuran Sosial minangka pilihan sing cocog kanggo wong-wong sing kepengin banget makarya kanthi sebutan individu. Iki minangka platform web sing gampang digunakake sing menehi sampeyan nyebutake merek saka macem-macem sumber kayata Facebook, Twitter, Reddit, YouTube lan liya-liyane. 

Panelusuran Sosial

Keuntungan pertama Searcher Sosial yaiku desain intuisi - nalika sampeyan mbukak situs web resmi, sampeyan langsung njaluk tembung kunci lan miwiti ngawasi. Sampeyan ora prelu ndhaptar nganggo email. Searcher Sosial butuh wektu sethithik kanggo nemokake sebutan banjur nuduhake sampeyan feed sing akeh nyebutake saka macem-macem sumber. Sampeyan uga bisa ngeklik tab analytics kanggo ndeleng rincian sebutan miturut sumber, nalika dikirim, lan sentimen.

Social Searcher minangka pilihan sing apik yen sampeyan pengin mriksa babagan tembung kunci kanthi online kanthi cepet. Yen sampeyan pengin duwe proses ngawasi merek, coba goleki alat liyane kanthi UI sing luwih trep. 

Rega: gratis, nanging sampeyan bisa mbayar rencana (saka € 3., 49 nganti € 19.49 saben wulan) kanggo nyiyapake tandha email lan ngawasi sing tetep. 

Uji coba gratis: alat kasebut gratis. 

Kanthi mokal

Kanthi mokal minangka alat manajemen media sosial sing nawakake ngawasi merek uga fungsi penerbitan. Lan bisa ngatur kaloro tumindak kasebut. 

Kanthi mokal

Ngidini obrolan langsung sing ditemokake kanthi nyata lan sesambungan karo pangguna media sosial. Sampeyan bisa nglacak merek sampeyan ing media sosial lan web lan luwih saka 20 basa.

Sing nggawe Mentionly Analytics dadi pinunjul yaiku Penasihat Cerdas Sosial. Layanan AI sing entuk wawasan sing bisa ditindakake saka data sosial. Contone, yen sampeyan ngawasi merek sampeyan, kanthi otomatis bisa nemokake titik nyeri utama para pelanggan lan nyorotake marang sampeyan. 

Kajaba iku, Mentionlytic nawakake analytics babagan jangkauan lan pengaruh saka sebutan sing ditemokake, ngawasi pesaing, lan mode telusuran Boolean. 

Rega: saka $ 39 nganti $ 299 saben wulan. 

Uji coba gratis: alat kasebut nyedhiyakake uji coba gratis 14 dina. 

Tweetdeck

Tweetdeck minangka alat resmi saka Twitter kanggo mbantu sampeyan ngatur kanthi luwih efektif. Dashboard diatur ing stream supaya sampeyan bisa ngetutake feed, kabar, lan sebutan sawetara akun sekaligus. 

Tweetdeck

Minangka kanggo ngawasi merek, sampeyan bisa nyiyapake stream "Seach" sing bakal ngirim kabeh sebutan tembung kunci (jeneng merek utawa kaca web) menyang dashboard. Nggunakake logika sing padha karo Panelusuran Lanjut ing Twitter supaya sampeyan bisa milih lokasi, panganggit, lan sawetara interaksi kanggo setelan ngawasi merek sampeyan. 

Keuntungan utama Tweetdeck yaiku linuwih: amarga iku produk Twitter resmi, sampeyan bisa yakin yen bakal nemokake kabeh panyebutan lan ora bakal nemoni masalah nyambungake menyang Twitter.

Kekurangane yaiku fokus ing siji platform mung. Yen merek sampeyan duwe Twitter sing mantep lan butuh solusi gratis kanggo ngawasi, Tweetdeck minangka pilihan sing sampurna. 

Rega: gratis. 

SEMrush

Sampeyan bisa uga kaget ndeleng SEMrush ing dhaptar iki - sawise kabeh, utamane dikenal minangka alat SEO. Nanging, nduweni kapabilitas ngawasi merek sing kuat, sing pertama lan penting, fokus ing situs web. 

SEMRush

Alat kasebut nawakake feed sing intuisi kanggo nyebutake sampeyan bisa nggarap kiriman lan kaca masing-masing, menehi label lan menehi label, lan nyaring asil kanggo gambar sing luwih pas. Bebarengan karo situs web, SEMrush uga ngawasi Twitter lan Instagram. 

Amarga SEMrush pancen berorientasi situs web, menehi pangguna kemampuan kanggo ngawasi domain tartamtu. Iki bisa migunani banget kanggo ngawasi media sing gegandhengan karo industri utawa situs web review tartamtu sing paling dibahas merek sampeyan. 

Kajaba iku, SEMrush minangka alat langka sing bisa ngukur lalu lintas saka sebutan online sing ngemot tautan - integrasi karo Google Analytics ngidini sampeyan nglacak kabeh klik menyang situs web sampeyan. 

Rega: ngawasi merek kalebu ing Guru Plan sing regane $ 199 saben wulan. 

Uji coba gratis: kasedhiya uji coba gratis 7 dina. 

Sebutake

Sebutake minangka perusahaan Prancis sing nyedhiyakake kanggo ngawasi lan ngrungokake obrolan online. Cocog banget kanggo perusahaan ukuran menengah lan merek level Enterprise amarga nawakake macem-macem analytics lan integrasi karo alat liyane kanggo ngawasi merek sing kuat.

Sebutake

Iki penting banget kanggo nggoleki wektu nyata - beda karo alat liyane ing dhaptar iki (Awario, Brandwatch) mung nawakake data sejarah (yaiku nyebutake sing luwih lawas saka seminggu) minangka tambahan. Iki narik data saka Facebook, Instagram, Twitter, forum, blog, video, warta, web, lan uga radio & TV kanggo mesthekake sampeyan ngerti kabeh obrolan sing ana ing merek sampeyan. 

Alat ngawasi merek nawakake dashboard analitik rinci kanthi macem-macem metrik kalebu jinis kelamin, analisis sentimen, jangkauan lan liya-liyane. Semono uga integrasi API sing ngidini sampeyan nggawe analisis menyang alat utawa situs web sampeyan dhewe. 

Rega: alat kasebut gratis nganti 1,000 nyebutake. Saka kana, regane diwiwiti $ 25 saben wulan. 

Uji coba gratis: Sebutake nawakake uji coba gratis 14 dina kanggo rencana mbayar. 

Buzzsumo

Buzzsumo minangka alat pemasaran konten supaya kapabilitas ngawasi merek bisa dadi kapentingan khusus kanggo merek sing prioritas konten.

Buzzsumo

Alat kasebut ngidini sampeyan nglacak kabeh konten sing nyebutake merek sampeyan lan nganalisa keterlibatan ing saben konten. Menehi jumlah saham ing media sosial, jumlah suka, tampilan lan klik. Iki uga nuduhake statistik sakabehe kanggo telusuran. 

Kanthi nyiyapake tandha, sampeyan bisa tetep nganyari saben artikel lan postingan blog anyar sing nyebutake merek sampeyan. Sampeyan bisa nggawe tandha kanggo nglacak nyebutake merek, nyebutake pesaing, konten saka situs web, nyebutake tembung kunci, backlink, utawa panganggit. 

Rega: regane diwiwiti $ 99. 

Uji coba gratis: ana uji coba 30 dina gratis.

Dhiskusi walker

Dhiskusi walker nduwe jeneng ing komunitas analytics media sosial - dianggep minangka salah sawijining alat ngrungokake lan ngawasi sosial utama. Lan kudune! 

Dhiskusi walker

Minangka alat level Enterprise kanggo tim pemasaran gedhe kanthi sawetara dashboard analytics lan wawasan adhedhasar AI. Talkwalker ngirim data kanthi real-time, nanging uga nglumpukake lan nganalisa nyebutake merek sing bakal digunakake nganti rong taun. Siji perkara sing beda karo Talkwalker karo para pesainge yaiku pangenalan visual: alat kasebut bisa nemokake logo sampeyan ing gambar lan video ing saindenging Internet.

Talkwalker sumber data saka 10 jaringan media sosial kalebu sing ora jelas kaya warta Webo lan TV lan radio.

Regane: $ 9,600 + / taun.

Uji coba gratis: ora nyoba gratis, nanging ana demo gratis.

Banyu lebur

Solusi ngawasi merek level Enterprise liyane yaiku Banyu lebur. Iki minangka platform analisis media sosial lan pemasaran sing gumantung banget karo AI kanggo menehi wawasan sing bisa ditindakake.

Banyu lebur

Katon luwih saka mung media sosial, mriksa jutaan postingan saben dina saka platform media sosial, blog, lan situs berita. Nyaring saringan sing ora relevan lan menehi sentimen kanggo sebutan sing sampeyan minat

Meltwater kalebu sawetara dashboard sing ngawasi, benchmark, lan nganalisa kegiatan online sampeyan. Sampeyan uga bisa ngrancang dashboard sing disesuaikan kanggo memenuhi kebutuhan sampeyan kanthi luwih apik.

Regane: $ 4,000 + / taun.

Uji coba gratis: ora nyoba gratis, nanging sampeyan bisa njaluk demo gratis.

NetBase

NetBase Solusi minangka platform intelijen pemasaran raksasa sing uga kalebu intelijen kompetitif, manajemen krisis, pramuka teknologi lan solusi liyane. 

Solusi NetBase

Alat ngawasi merek wis maju - ngidini sampeyan nglacak merek liwat media sosial, situs web, lan saluran media tradisional; ngenali faktor kunci sing pengaruhe semangat merek liwat analisis sentimen lan nggabungake kabeh data iki menyang KPI bisnis sampeyan.

Saliyane data sing digawe saka media sosial, nggunakake sumber liyane kayata survey, grup fokus, rating, lan ulasan, kanggo nemokake sabisa-bisa babagan merek sampeyan.

Rega: NetBase ora nyedhiyakake publik babagan informasi babagan regane, sing umume digunakake kanggo alat level Enterprise. Sampeyan bisa entuk rega khusus kanthi ngontak tim sales.

Uji coba gratis: sampeyan bisa njaluk demo gratis.

Apa Tujuane Sampeyan?

Pemantauan merek kudu dadi perusahaan apa wae, nanging alat sing bakal digunakake gumantung karo sampeyan. Deleng anggaran sampeyan, platform sing pengin dilindhungi, lan target sampeyan.

Apa sampeyan pengin fokus ing sebutan individu kanggo ngurus panjaluk pelanggan lan nambah keterlibatan? Utawa sampeyan pengin nganalisa target target kanggo nambah strategi pemasaran? Utawa sampeyan kasengsem karo umpan balik saka situs web tartamtu utawa maneh agregator?

Ana alat kanggo kabutuhan lan anggaran, lan umume nawakake versi gratis utawa uji coba gratis, mula aku ngajak sampeyan golek sing cocog karo kabutuhane lan coba!

wewaler: Martech Zone nggunakake link afiliasi kanggo SEMrush ndhuwur.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.