Akronim API

API

API iku akronim kanggo Antarmuka Programming Aplikasi.

Sarana kanggo sistem sing beda-beda kanggo njaluk, ngirim, lan nggunakake data saka siji liyane. Kaya browser nggawe panjalukan HTTP lan ngasilake HTML, API dijaluk nganggo panjalukan HTTP lan biasane ngasilake XML utawa JSON.