Sapa sing nahan sampeyan?

nahan sampeyan

Salah sawijining masalah sing ana ing pemilihan saiki yaiku dawa banget. Nyoba calon supaya bisa entuk luwih saka setaun tanpa nggawe dheweke katon kaya kacang kaya ora bisa ditindakake. Susah banget kanggo Presiden… kabeh wong sing kepengin ngerti sapa sing bakal mbukak papan iki amarga dheweke lagi mrana terus nyoba dipilih. Lan saben detik saben langkah saben pidato dianalisis nganti mati nganti media nganti bisa nemokake sawetara masalah sing bakal ditindakake. Njijiki.

Aku dudu calon kandidat, nanging nggawe sampeyan metu ing media sosial bakal nggawe sampeyan mriksa sing padha. Nalika sampeyan terus nulis, tweet, nganyari lan nuduhake, kemungkinan sampeyan bisa nggawe sampeyan meh 100 persen. Yen sampeyan ora nate nindakake, sampeyan ora bakal menehi ati lan semangat ing babagan iki. Aku tancepake sikil ing cangkem ing kabeh wektu. Ing sawijining dina aku bakal ngandhani wong-wong mau ana ora ana aturan kanggo media sosial, mengko aku bakal bengok-bengok kabeh wong ing Google+ kanggo cara sing digunakake.

Akeh wong (lan perusahaan) sing bakal nggrundel nalika mikir yen bakal entuk kontradiksi kaya iki.

Dudu aku.

Ngopo Aku ora bakal nglilani rasa wedi yen katon kaya brengsek, supaya aku ora bisa ngucapake. Yen sampeyan ora seneng, kaya Chris Brogan menehi komentar… Sampeyan bisa nyelehake aku metu saka lingkaran.

aisyah tylerAku ketemu wong loro sing apik tenan ing BlogWorld Expo lan aku pengin nyebutake ing kene. Siji yaiku Aisyah Tyler, wong sing duwe akeh bakat (kalebu kecerdasan paling cepet sing dakalami) ora bisa dak dhaptar.

kangen loriSawise intine, aku lungguh karo Kangen Lori, selebriti sing misuwur amarga dheweke kerja ing PBS lan dheweke terus kerja ing media sosial, media, lan pendidikan. Kita ngobrol pirang-pirang jam ... lan aku malah diberkahi bareng taksi karo Miss Lori esuk iki! Aku malah ora bisa ngandhani yen dheweke wis hebat ngomong.

Menarik… ing wong loro sing nggawe kesan sing ora bisa ilang saka aku yaiku sarwa, kuat, ireng, wadon lan ayu. Saiki - sadurunge sampeyan miwiti guyonan wong tuwa sing reged, aku bakal ngethok sampeyan ing kana. Aku dudu kaendahan sing nggawe aku ... iku semangat sing apik banget kanggo wanita loro iki. Aku ngira angel kanggo aku metu, nanging aku ora bisa mbayangake kabeh perkara sing bisa nahan Aisyah lan Nona Lori. Wis ora mudhun alon-alon. Dheweke wis ngetokake dalan nang endi wae padha lunga. Lan media sosial minangka perkara sabanjure sing bisa ditaklukake (dheweke wis mlaku kanthi apik!).

Aku ora mandheg mikir babagan iki.

Salah sawijining perkara sing nyengkuyung tuwuhing industri iki sawetara taun kepungkur yaiku katrampilan kanggo nggarap rasa wedi yen gagal. Aku mung mandheg ngrungokake wong-wong sing ngandhani aku ora bisa, ora utawa ora. Aku mandheg ngrungokake kanca, kanca lan uga kulawarga. Aku maju terus. Rakyat ... Aku 43 taun! Mangkene suwene wektu kanggo aku ngalahake lan maju. Malah saiki, nalika ana wong ujar manawa ana wong sing ngomong ing mburiku utawa dheweke nuduhake desas-desus, aku ora mundur - aku nyerang. Wedi lumpuh 20 taun suwene. Iki nyolong paling ora setengah saka uripku, pribadi lan profesional. Aku ora wedi, nanging aku ora bakal ngindhari rasa wedi maneh.

Ngandika… Aku pancen wissyat dibandhingake karo Aisyah lan Nona Lori. Kalorone mlebu media sosial tanpa klompok dhukungan (aku dikepung karo geeks). Kalorone kasebut asale saka media tradisional ing media sosial (lan) isih dideleng kanthi skeptisisme. Kalorone kalebu wanita, sacara budaya ana jurang wanita lan teknologi ing kana. Kalorone duwe resume sing apik banget lan terus berkembang ing karir tradisional. Ora dingerteni manawa industri iki dudu magnetik macem-macem.

Nanging dheweke nindakake apa wae.

Nopo nopo Nalika ngrungokake dheweke, amarga semangat lan visi kanggo ndeleng manawa ana kesempatan ing industri iki luwih gedhe tinimbang rasa wedi sing bisa diduweni (aku uga ora ngerti yen wedi!). Aisyah wis sampurna ing kerusakan intine pungkasan… f *** mau jarene. Aku dipompa ngrungokake amarga aku wis ngucapake ing njero saben-saben ana wong sing ngomong babagan mburine aku sing bakal teka.

Sampeyan kudu ngerti yen sing kapindho misahake dhewe saka komplotan, sampeyan beda. Kewan kasebut kepengin narik sampeyan bali. Dheweke ora pengin sampeyan mlayu maju. Dheweke pengin nahan sampeyan. Sampeyan ora bisa nglilani. Untunge sampeyan, ana wong liya kaya sampeyan sing bakal nulungi sampeyan. Nalika aku ngenteni wektu karo kanca-kanca ing Ekspo BlogWorld, Aku ngerti yen aku ing omah karo wong-wong sing pengin aku sukses. Lan aku pengin dheweke uga sukses.

Sapa sing nahan sampeyan? Aku ngerti apa sing bisa sampeyan critakake ... mung takon karo Aisyah.

2 Komentar

  1. 1

    Doug, ora nate niliki blog sampeyan sadurunge, Miss Lori ngirimake ing Twitter mula diwaca… lan elinga yen sampeyan ketemu ing #Bwela nanging ora yakin sapa sejatine sampeyan. Dadi, kanggo titik iki, iki kiriman sing apik tenan lan jujur. Aku wong lanang sing duwe pendapat, nanging wedi ora bakal nahan maneh ing uripku. Aku bakal umur 35 taun sajrone pirang-pirang dina, nanging aku wis kerja keras kanggo ngilangi rasa wedi kasebut. Aku seneng banget karo kiriman sampeyan lan luwih becik ngrungokake wong liya nalika ngalami labirin kasebut. Thanks man, have a good !!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.