Kabeh sing Sampeyan Perlu Sinau babagan Intelijen Ponggawa lan Pengaruh ing PPC, Native, lan Advertising Display

Kacerdhasan gawéyan

Taun iki aku nindakake sawetara tugas sing ambisius. Salah sijine yaiku bagean saka pangembangan profesional, kanggo sinau kabeh babagan kecerdasan buatan (AI) lan pemasaran, lan liyane fokus ing riset teknologi iklan asli saben taun, padha karo sing ditampilake ing taun kepungkur - Lansekap Teknologi Pariwara Native 2017.

Aku durung ngerti nalika iku, nanging kabeh ebook metu saka panelitian AI sabanjure, "Kabeh sing Sampeyan Perlu Sinau babagan Marketing Marketing lan Intelijen Artipis. " Sejatine sampeyan kudu ngerti babagan marketing lan AI saiki lan pengaruhe ing analytics, media sing entuk, duweke lan mbayar. Asile, aku pengin nuduhake apa sing aku sinau nalika nindakake riset pungkasan ing rong bagean.

Bagean siji bakal fokus ing pengaruh AI ing media mbayar kanggo nyakup PPC, tampilan lan pariwara asli. Iki bakal dadi artikel kapindho sing fokus ing lanskap teknologi pariwara asli kanggo taun iki. Tuwuh 48% saka taun kepungkur.

Sadurunge bisa miwiti pengaruh AI ing media sing mbayar, luwih dhisik kudu mriksa pengaruh ing analytics. Sampeyan bisa uga nduwe pengaruh paling langsung ing media sing mbayar.

Intelijen buatan lan Analytics

Umume kita wis biasa nggunakake salah sawijining platform analitik telu utawa luwih gedhe. Dheweke bakal tetep ora duwe jeneng. Platform kasebut uga duwe sawetara pasar iklan online paling gedhe ing saindenging jagad. Dheweke ora duwe insentif kanggo mbantu luwih sithik lan entuk luwih.

Asile, dheweke mung fokus ing data nganti siji derajat saka situs web kita. Mangkene kaya apa:

Siji derajat pamisahan

Umume kita wis biasa ndeleng analytics ing model atribusi iki. Nanging, model iki mung nuduhake nganti 20% data sing kasedhiya ing lingkungan pengaruh topikal online. Yen kita pengin ndeleng 80% liyane, model kudu fokus ing data sing adoh saka telung derajat saka situs web kita. Mangkene kaya apa:

Telung derajat pamisahan

Nggunakake AI kanggo narik akeh aliran data sing terstruktur lan ora terstruktur sing beda, analitis bisa ndeleng meh 100% saka pengaruh topikal situs web kanthi online, mbukak 80% sing ora bisa ditemokake nggunakake salah siji saka telung platform analitik. Sampeyan padha karo ndeleng Internet kaya iki:

3D tampilan Internet

Beda karo pandangan iki sing diwenehake telu gedhe:

Siji tampilan internet kanthi dimensi

Duwe tampilan iki duweni pengaruh sing signifikan marang media sing entuk, duwe lan mbayar, lan aku njelajah saben subkategori ing ebook anyar. Nanging, kanggo artikel iki saiki ayo goleki pengaruhe ing media mbayar kanthi khusus.

Iklan Intelijen lan Tampilan

Ukara "programmatic" lan "penawaran wektu nyata" (RTB) wis rame sawetara taun kepungkur ing tampilan lan sekitar, lan media sing mbayar umume. Kadhangkala, frasa kasebut dibahas bareng karo AI, pembelajaran mesin lan pamroses basa alami. Sanajan sistematis lan sistem RTB duwe AI, teknologi kasebut makili teknologi jembatan sing ngoperake pariwara tampilan saka kahanan transparansi sing saiki, menyang mangsa sing gegandhengan lan transparan.

Rong teknologi bakal menehi pengaruh paling gedhe kanggo transisi iki - AI lan blockchain. Ruang tampilan perjuangan kanthi transparan lan atribusi. Ana akeh pihak katelu ing kana sing nemplek tangan ing mangkuk permen lan njupuk dhuwit kanthi anggaran sing larang regane. Tambahake sawetara bot spam sing nindakake penipuan klik lan sampeyan duwe sistem sing akeh masalah.

Rata-rata, pariwara tampilan duwe tingkat klik-tayang 0.05%. Saka klik-tayang kasebut, mung 30 nganti 40% sing ora langsung mumbul. Inefisiensi saluran iki nggumunake. Iklan tampilan pertama diwiwiti saka AT&T ing taun 1994 lan nampilake rasio klik-tayang 44%. Ing taun 1998 tarif klik-tayang mudhun sacara dramatis - luwih cedhak karo apa sing kita deleng saiki.

Warta sing apik yaiku teknologi mbantu ngatasi masalah kasebut kanthi ora efisien. Ing lingkungan analitik sing didhukung AI sing pamer telung derajat atribusi adoh saka situs web, merek ora mung bakal bisa ndeleng saluran tampilan sing paling efisien sing nuntun lalu lintas, nanging kabeh saluran kanthi efisien nuntun lalu lintas menyang situs web sing wicaksana. ing sakiwa tengene industri.

Liwat analitik sing didhukung AI, merek bakal ngerti persis ing endi sing kudu dobel lan endi sing kudu ditarik anggaran. Tingkat wawasan iki ngewangi dobel, lan uga telung klik-tayang lan kinerja post-klik sakabehe kanggo pariwara tampilan.

Intelijen Ponggawa lan Mbayar Saben Ngeklik

Solusi analitik sing didhukung AI bisa nampilake frase tembung kunci sing paling pengaruh kanggo merek nggunakake macem-macem sumber data sing ora kabentuk. PPC ora mung kanggo pariwara ing Google. Ngidentifikasi kesenjangan lan menehi resep tembung kunci anyar, penyesuaian tawaran lan grup iklan. Iki mbantu para pemasar kanthi luwih efisien ngatur anggaran.

Kombinasi frasa tembung kunci, grup iklan, penargetan, lsp meh tanpa wates kanggo merek. Ngidini data gedhe iki dianalisis nganggo analitik sing didhukung AI minangka cara sing paling efisien kanggo nggawe merek investasi ing kombinasi lan permutasi sing paling apik.

Nggunakake mesin ngoptimalake ngoptimalake, saya suwe saya suwe. Ngapikake terus-terusan kanggo ngasilake penghasilan utawa target apa wae sing ditemtokake kanggo PPC. Kanthi sifat nyata-nyata, analitik sing didhukung AI digunakake kanggo manajemen akun, utamane penting banget kanggo merek sing sensitif marang musiman, pasar utawa shift konsumen kanthi cepet.

Nalika AI wis nggawe akeh dalan pungkasan ing PPC, isih durung ana level manajemen manajemen bisa otomatis kabeh tanpa pamasar ing rodha kasebut. Nanging, iterasi mbesuk sing dibangun ing ndhuwur jaringan saraf kanthi kemampuan sinau sing jero bakal tekan kana. Kaya AI bisa diwulang kanggo main game sing luwih apik tinimbang manungsa, semono uga bisa mbukak kampanye PPC dhewe ing sawijining dina.

Intelijen Ponggawa lan Pariwara Pribumi

AI wis duwe pengaruh sing signifikan marang pariwara asli. Ing sisi teknologi iklan, panggunaan pembelajaran mesin nggawe model biaya per keterlibatan (CPE), beda karo CPC tradisional, CPM utawa CPA. Iki cocog kanggo para pemasar sing pengin mbagekke konten corong paling dhuwur ing skala. Pemasar konten pengin kontene digandhengake.

Saka perspektif analitik, kabeh keuntungan sing padha AI nyedhiyakake kanggo pariwara ditampilake uga diwujudake - ngerti situs sing paling efisien kanggo ngirim lalu lintas sing bisa ditindakake nganti telung derajat. Data iki ngidini anggaran bisa dipindhah mung menyang situs sing performa lan ngidini merek narik anggaran bali saka situs sing ora. Tingkat visibilitas iki mbantu para pemasar ngindhari meh kabeh sampah, penipuan lan penyalahgunaan sing ana gandhengane karo media berbayar online.

Iki uga menehi tampilan kompetitif sing akurat banget. Iki migunani amarga alasan liya sing kurang jelas. Ngumpulake inventaris aset kreatif pesaing ing pariwara asli kanggo unit sing performa kanthi apik bisa menehi merek kanthi kompetitif sajrone kreatif. Kajaba iku, intelijen konten sing ana ing analytics sing didhukung AI ngidini para pemasar ngerti konten sing bakal nindakake paling apik nalika nggunakake solusi pariwara asli kanggo distribusi skala.

Intelijen Palsu lan Konten sing Disponsori

Piranti intelijen konten adhedhasar AI uga cocog kanggo nemokake sindikasi mbayar lan kesempatan konten sing disponsori. Miturut Margaret Boland saka Business Insider, sajrone limang taun sabanjure konten sing disponsori bakal dadi format asli sing paling cepet. Konten sing disponsori dianggep minangka pariwara asli sing dawa. Iki minangka artikel utawa seri artikel sing ditulis dening publikasi utawa merek kasebut.

Intelijen konten bisa mbantu para pemasar nggawe dhaptar publikasi lan / utawa blog sing ditarget sing cocog kanggo njaluk konten sing disponsori utawa sindikasi mbayar. Iki uga menehi cara sing becik kanggo nglacak kinerja kanthi suwe-suwe tanpa kudu gumantung karo publikasi kanggo nawakake data.

Intelijen Ponggawa lan Media Sosial sing Dibayar

Suwe-suwe, visibilitas media sosial organik kanggo merek wis drastis suda. Iki meksa supaya akeh wong nandur modal ing akeh solusi mbayar feed ing saluran sosial. Nyatane, 60% saka total belanja iklan programatis global pariwara asli bakal ana ing Facebook ing taun 2020.

Pemasar media sosial sing mbayar ngerteni mupangate padha kaya sing dijlentrehake ing bagean pariwara asli programatik ing ndhuwur. Nanging, salah sawijining mupangat utama sing diwenehake karo pemasaran media sosial sing mbayar yaiku independen data. Pemasar ora perlu mung gumantung ing dashboard Twitter utawa Facebook kanggo ngawasi kinerja. Normalisasi data lan benchmarking ing kabeh saluran media sosial uga mupangate.

Kajaba iku, kanthi tampilan telung derajat, para pemasar bakal bisa ngenali lokasi pangguna sadurunge ngunjungi jaringan media sosial. Informasi iki bisa uga migunani banget kanggo ngenali papan anyar kanggo pariwara utawa menehi ide crita.

Intine babagan pengaruh AI kanggo media sing mbayar iku sederhana - kinerja sing luwih apik lan luwih murah. Sampah, penipuan lan penyalahgunaan luwih dikenal, lan kita duwe tampilan sing luwih apik babagan pojok internet ing industri. Gabung maneh minggu ngarep nalika nyinaoni kabeh lanskap teknologi pariwara asli. Kanggo luwih lengkap babagan pengaruh AI tumrap media sing diduweni lan diduweni, lan sub-kategori, wenehana diundhuh ebook paling anyar.

Analytics Marketing & Intelijen Ponggawa

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.