Perjalanan Pemasaran Agile

lelungan pemasaran tangkas ditampilake

Kanthi dasawarsa ngewangi perusahaan ngembangake bisnis kanthi online, kita wis ngencengi proses supaya sukses. Luwih asring ora, kita nemokake manawa perusahaan berjuang karo pemasaran digital amarga dheweke nyoba langsung nglakokake eksekusi tinimbang njupuk langkah-langkah sing dibutuhake.

Transformasi Digital Marketing

Transformasi pemasaran identik karo transformasi digital. Ing Sinau Data saka PointSource - Pelaksana Transformasi Digital - data sing diklumpukake saka 300 wong sing njupuk keputusan ing Marketing, IT, lan Operasi nuduhake perjuangan sing ditindakake bisnis kanthi nambahake pangguna pungkasan. Perusahaan kasebut nemokake:

  • Kurang jelas target lan arah - mung 44% bisnis ujar manawa dheweke yakin banget karo kemampuan organisasi kanggo nggayuh visi kanggo tuwuh lan 4% babar pisan ora yakin.
  • Perjuangan kanggo nggabungake pengalaman digital lintas-saluran - mung 51% bisnis ujar manawa organisasi kasebut ngatasi kebutuhan pangguna tartamtu ing kabeh platform  
  • Nduwe pola pikir warisan sing nggawe alangan kanggo transformasi digital - 76% bisnis ujar manawa departemen kasebut saingan karo departemen liyane ing organisasi kanggo sumber daya lan / utawa anggaran.
  • Operasi ing sistem ketinggalan jaman sing ngalangi kemampuan kanggo nambah pengalaman digital - 84% ujar manawa organisasi kasebut duwe sistem warisan sing beda-beda sing mengaruhi kacepetan pangembangan pengalaman digital anyar

Iki minangka ancaman kanggo organisasi sampeyan amarga ngarep-arep ngowahi pemasaran digital sampeyan. Kita duwe toko gedhe ing wilayah kasebut sing pengin pitulung karo pemasaran digital. Kita weruh kesempatan sing luar biasa kanggo dheweke ngetrapake sistem e-commerce anyar sing digabung karo titik penjualan. Nanging, kepemimpinan ngasilake biaya nalika nggawe inventaris lan sistem penjualan sing duwe biaya sing puluhan yuta dolar sajrone taun. Dheweke ujar manawa investasi apa wae ing sistem sales, inventaris, lan pemenuhan anyar ora ana ing diskusi.

Asilé yaiku ora ana sinkronisasi utawa integrasi ing antarane penjualan online lan offline. Kita lunga saka prospek iki sawise sawetara rapat sing njanjeni - ora ana cara supaya bisa entuk asil pertumbuhan sing dikarepake bisa diwatesi sisteme. Aku ora sangsi manawa iki minangka faktor gedhe ing perjuangane - lan saiki dheweke njaluk bangkrut sawise ndeleng bisnise mudhun pirang-pirang taun.

Perjalanan Pemasaran Agile

Yen bisnis sampeyan pengin adaptasi lan ngatasi tantangan kasebut, sampeyan kudu nggunakake marketing agile proses. Iki dudu warta, kita wis nuduhake metodologi pemasaran tangkas kanggo sawetara taun saiki. Nanging saben taun kliwat, pengaruh saka proses pemasaran sing ora fleksibel terus ngrusak bisnis luwih akeh. Ora suwe sadurunge bisnis sampeyan ora relevan.

Indikator Kinerja Kunci wis berkembang kanggo bisnis digital, kalebu kesadharan, keterlibatan, panguwasa, konversi, retensi, upsell, lan pengalaman. Ing infografis paling anyar, kita wis nggambarake lelungan sing ditindakake klien kanggo nggayuh sukses. Tahap Journey Marketing Agile kalebu:

  1. Panemuan - Sadurunge lelungan diwiwiti, sampeyan kudu ngerti ing endi sampeyan, ing sekitar sampeyan, lan ing tujuan sampeyan. Saben karyawan pemasaran, konsultan sing nyewa, utawa agensi kudu nindakake tahap panemuan. Yen ora, sampeyan ora ngerti carane ngirim materi pemasaran, kepiye posisi saka kompetisi, utawa sumber daya apa sing sampeyan penginake.
  2. Strategy - Saiki sampeyan duwe alat kanggo nggawe strategi dhasar sing digunakake kanggo nggayuh target pemasaran. Strategi sampeyan kudu nyakup ringkesan babagan target, saluran, media, kampanye, lan cara ngukur sukses. Sampeyan pengin pernyataan misi taunan, fokus triwulanan, lan saben wulan utawa mingguan. Iki minangka dokumen sing lincah sing bisa diganti suwe-suwe, nanging tuku organisasi sampeyan.
  3. Lampahipun - Kanthi pangerten sing jelas babagan perusahaan, posisi pasar, lan sumber daya, sampeyan siyap nggawe dhasar strategi pemasaran digital. Ngarsane digital sampeyan kudu duwe kabeh alat sing dibutuhake kanggo nglakokake lan ngukur strategi pemasaran mbesuk.
  4. execution - Saiki kabeh wis siyap, saiki wayahe nglakokake strategi sing wis dikembangake lan ngukur pengaruhe umume.
  5. Optimization - Elingi wormhole sing apik sing wis kita lebokake ing infographic sing njupuk strategi sing tuwuh lan dikirim langsung menyang Discovery maneh! Ora ana rampunge ing Perjalanan Pemasaran Agile. Sawise sampeyan nglakokake? Strategi pemasaran, sampeyan kudu nyoba, ngukur, ngapikake, lan adaptasi liwat wektu? Kanggo terus maksimalake pengaruhe kanggo bisnis sampeyan.

Elinga yen iki minangka lelungan sakabèhé, dudu pandhuan taktik kanggo ngetrapake lan nglakokake marketing agile strategi. Siji sumber sing rinci yaiku ConversionXL Cara Ngleksanakake Scrum kanggo Pemasaran Agile.

Kita mung pengin nggambarake hubungan antarane fase inti lelungan sampeyan lan faktor-faktor sing kudu ditemokake nalika sampeyan lagi ngliwati kosmos pemasaran digital. Muga-muga sampeyan seneng banget karo infographic iki kaya sing disenengi ing wulan pungkasan! Iki minangka dhasar kanggo saben karyawan klien.

Aku uga wis nggawe Lembar Kerja Inisiatif Pemasaran kanggo mbantu sampeyan ngrancang upaya pemasaran lan njamin selaras karo tujuan perusahaan kanthi sakabehe.

Download Lembar Kerja Wiwitan Pemasaran

Priksa manawa klik kanggo versi lengkap yen sampeyan kesulitan maca!

Perjalanan Pemasaran Agile DK New Media

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.