Pemasaran Agile minangka Evolusi, dudu Revolusi, lan Napa Sampeyan Kedah Ngadopsi

buku pemasaran sing lincah

Wiwit bangunan bangunan nganti software bangunan.

Ing taun 1950-an ing Model Pangembangan Air Terjun dikenalake menyang desain piranti lunak lan pangembangan. Sistem kasebut minangka peninggalan industri manufaktur, kanthi kabutuhan, wangsulan sing bener kudu digawe sadurunge kerja diwiwiti. Lan, ing jagad kasebut, wangsulan sing bener bisa dingerteni! Apa sampeyan bisa mbayangake skenario ing ngendi sampeyan mutusake nggawe pencakar langit kanthi cara liya?

Ngandika, produk sampingan panggunaan proses iki ing pangembangan piranti lunak yaiku desain piranti lunak (fitur + ux) kudu tengen ndhisiki Siklus pangembangan khas diwiwiti karo Pemasaran nindakake riset babagan pasar lan masalah lan menehi wawasan kanthi wujud Dokumen Syarat Pasar lan / utawa Dokumen Kebutuhan Produk. Tim pangembangan banjur bakal ngrusak lan mbangun apa sing diarani tim Pemasaran sing dikarepake pasar lan nalika rampung, produk kasebut ngirimake bali menyang tim Pemasaran sing nulungi para pelanggan. Model iki bisa digunakake. Lan bisa digunakake banget kanggo perusahaan kaya Microsoft.

Link Cepet:

Ana sing ilang ing proses iki. Pelanggan.

Ing pungkasan taun 90an internet kanthi cepet tuwuh dadi papan komersial sing ditumpuk karo perusahaan internet sing anyar lan, sing bisa dadi penting, wiwit nyedhiyakake sarana sing bisa digunakake kanggo nyebarke piranti lunak. Ora ana maneh pangembang sing kudu menehi produk pungkasan menyang tim Pemasaran karo master emas sing saiki bisa nggunakake kode final langsung menyang internet lan langsung menyang pelanggan.

Kanthi nggunakake piranti lunak langsung menyang pelanggan, pangembang lan desainer duwe akses cepet menyang data kuantitatif babagan cara kerjane produk. Ora umpan balik kualitatif saka Pemasaran nanging data interaksi pelanggan sing nyata. Fitur sing digunakake lan endi sing ora digunakake! Kabeh kabar apik ya? Ora

Model Pangembangan Waterfall lan proses bisnis sing setengah abad kepungkur nuduhake dalan sing sukses ora bisa digunakake maneh. Ora ngidini umpan balik wektu nyata. Ora ana konsep pengulangan sing cepet.

Anarkis Organisasi

Ing taun 2001 klompok pangembang lan pamikir organisasi ketemu ing a Resor ing pegunungan Utah kanggo ngrembug babagan proses anyar supaya bisa ngubungake pelanggan sing luwih apik lan ngasilake tim sing kuwat lan piranti lunak sing luwih apik. Ing rapat kasebut Pangembangan Agile gerakan lair lan saiki dianggep dadi sistem utama kanggo mbangun piranti lunak. Coba pikirake suwene sampeyan ketemu karo tim rekayasa sing ngomong babagan backlog lan sprint sing saiki ... jero banget yen sistem iki diadopsi kanthi cepet.

Nalika sedulur teknik kita lagi ngatasi salah sawijining proses pangowahan proses sing paling ngganggu ing abad kepungkur, Pemasaran tetep ora kena pengaruh. Mupangat saka ketrampilan teknik sing anyar ditemokake yaiku kemampuan ngomong kaya ngono Produk kita dikirim terus. Kajaba iku, kita kanthi buta nggunakake proses lan sistem bisnis sing digunakake sajrone 100 taun kepungkur. Serangkaian proses sing katon padha karo Model Pangembangan Air Terjun.

organisasi-anarkisPemasaran teka karo tengen wangsulan kanthi wujud kampanye, tagline, logo banjur dakbagi nganti rampung sadurunge metu saka gaweyan kanggo nggawe karya ing saluran presiding. Lan kenapa kita bakal ganti? Proses sing dicoba lan bener iki wis puluhan taun. Nanging ora bisa digunakake maneh lan kita matur nuwun kanggo Dorsey lan Zuckerberg.

Populasi jaringan sosial ndadekake para pelanggan lan prospek gampang nanggapi kampanye, tagline, lan logo kanthi akeh. Yaiku perkara sing apik ta? Nanging, ing pemasaran, kita kudu bisa nanggapi amarga ora duwe proses bisnis. Kita ora prigel.

Ing 2011, ing San Francisco, klompok pemasar ketemu ngrembug babagan owah-owahan sosial lan teknis sing mbutuhake tim pemasaran bisa beda. Pengakuan manawa paralel antara teknik lan pemasaran relevan lan Manifesto Pangembangan Agile kudu dadi model Pemasaran.

Ing rapat iki dijuluki Sprint Nol para pemasar iki nyusun Manifesto Pemasaran Agile lan sajrone 3 taun kepungkur, kita wis ndeleng konsep Agile Marketing wiwit ditindakake.

Apa Agile?

Agile minangka cara sing sistematis kanggo nyukupi kebutuhan bisnis saben dina sing praktis, nalika isih ngreksa sawetara wektu "ora praktis" kanggo nggoleki kesempatan lan eksperimen anyar. Pendulum terus ayunan ing antarane inovasi (ngasilake ide anyar lan nyoba solusi novel) lan pemasaran (goleki apa sing kudu ditindakake para pelanggan) lan kanthi prigel ngidini sampeyan ngatasi prioritas kalorone.

Pendekatan anti-Mad Men.

Ayo jujur. Apa amarga ana alangan sing nyata utawa budaya, umume bisnis rumangsa ora duwe wektu utawa dhuwit kanggo eksperimen – lan bisa uga ora nate nate nemen. Nanging tanpa eksperimen, bisnis status quo pungkasane bakal kelangan bisnis sing ngganggu. Ora eksperimen adhedhasar kesempatan bisnis anyar kaya ngene sampeyan sibuk banget golek dhuwit supaya bisa sinau, tuwuh, lan ngowahi urip pribadi.

Dilema umum iki takon babagan:

Kepiye perusahaan bisa nggunakake tantangan strategis kanthi cepet nalika isih nemoni angka finansial jangka pendek lan jangka panjang?

Aku yakin, wangsulane nggunakake praktik tangkas, sing kalebu langkah-langkah cilik, ukuran, eksplorasi - ora ana strategi sing gedhe, larang, lan dipahat. Kanthi tembung liyane, tangkas minangka pendekatan anti-Mad Men.

Agile nyedhiyakake kesempatan kanggo njelajah ide sing ora dingerteni sajrone proses stabil sing nyedhiyakake inovasi kanthi tingkat efisiensi sing bisa dipercaya. Minangka cara kanggo nyoba perkara anyar lan isih bisa nggawe nomer. Salah sawijining kendala utama kanggo inovasi yaiku struktur hirarki perusahaan tradisional ora kalebu akeh karyawan sing paling inovatif kanthi definisi peran kerja, kanthi politik, lan ora gelem menehi resiko.

Nggawe Komponen Agile ing Bisnis Hierarkis

Kotter dhaptar ing wolung unsur sing dibutuhake dibutuhake supaya bisnis tradisional wiwit ngembangake budaya eksplorasi saka njero. Iki minangka elemen sing padha dibutuhake kanggo nggawe praktik tangkas, aku percaya.
tangkas-komponen-hirarkis

  1. Urgensi penting banget - Kesempatan utawa ancaman bisnis kudu cukup cepet kanggo tumindak cepet. Eling gajah. Dheweke terus emosi. Temokake ancaman sing bisa ditindakake.
  2. Nggawe koalisi pandhuan - Kanggo sing pengin dadi bagean saka jaringan tangkas anyar, dheweke kudu teka saka macem-macem departemen lan duwe tanggung jawab lan wewenang sing jembar ing hirarki. Lan, sing paling penting, anggota koalisi kudu dadi sukarelawan kanggo jaringan sing lincah. Iki pengin klompok wong, ora kudu klompok.
  3. Duwe visi liwat pangembangan inisiatif, pitakon kanggo nemokake wangsulan, tes sing bakal dicoba. - Apa wae kesempatan bisnis, kembangkan ide babagan apa sing bakal sampeyan eksplorasi. Sanajan salah, dheweke kudu menehi motivasi semangat alami kanggo ngerti. Sesanti kasebut kudu narik minat lan penasaran.
  4. Komunikasi sesanti kanggo tuku ing grup liyane sing lincah lan perusahaan kanthi sakabehe. - Nyatakake hipotesis kanthi cetha. Dheweke ora prelu ndelok, nanging kudu narik kawigaten. Menehi kabeh wong ngerti sebabe sampeyan milih inisiatif kanggo njelajah lan milih panulis sing apik sing bisa nyebut nganggo basa sing sederhana.
  5. Kuwasa tumindak adhedhasar wiyar. - Kekuwatan hirarki uga kelemahane paling gedhe. Kabeh keputusan njupuk mudhun menyang ndhuwur. Ing jaringan prigel, ide lan keahlian bisa ditemokake saka sapa wae. Sanajan ana koalisi pandhuan, obyek kasebut yaiku mbusak alangan, ora njaga rantai komando. Impuls kasebut minangka hirarki sing nyoba ngontrol maneh.
  6. Ngrameke kemenangan sing cilik, katon, lan jangka pendek. - Jaringan tangkas sampeyan ora bakal suwe kajaba sampeyan nuduhake regane kanthi cepet. Para skeptis hirarki bakal cepet ngrusak usaha sampeyan, mula aja enggal dadi gedhe. Nindakake sekedhik. Pilih inisiatif sing bisa dipikolehi. Nindakake kanthi apik. Praktek proses lincah. Sing bakal mbangun momentum.
  7. Ojo nganti entek. - Ing wektu sing padha yen sampeyan butuh kamenangan, aja enggal ngumumake babagan kamenangan. Tangkas babagan sinau saka kesalahan lan nyetel maneh. Terus maju, amarga nalika njupuk sikil saka gas, mula bakal dadi perlawanan budaya lan politik. Gawe wektu kanggo inisiatif jaringan. Manut wae, ora ketompo carane rutinitas, kerja sibuk njedhul.
  8. Gabungake pangowahan lan piwulang sing ana ing budaya bisnis kanthi sakabehe. - Mangkene carane jaringan tangkas bisa menehi informasi babagan hirarki. Yen sampeyan nemokake cara sing luwih apik kanggo ngupayakake utawa entuk kesempatan anyar, gaweyan menyang sisih "liyane".

Telung Hal sing kudu dielingi

Ora mung wolung langkah Kotter kanggo sukses, nanging uga menehi telung prinsip pandhuan sing kudu dielingi.

  1. Wolung langkah kasebut ora urut-urutan. Langkah-langkah kasebut minangka model, dudu proses utawa prosedur - wujud, dudu kemajuan tertib. Kabeh mau kudu kedadeyan, nanging ora prelu kedadeyan kanthi urutan tartamtu. Aja kelangan kukus kuwatir banget babagan pesanan.
  2. Jaringan tangkas kudu digawe saka tentara sukarela. Udakara 10% tenaga kerja bakal cukup, anggere masarakat ing jaringan pengin ana. Aja istimewa utawa ora bisa melu, nanging uga aja nyoba merekrut wong sing duwe struktural 100%, amarga ora bakal seneng ana ing kono lan ora bakal weruh regane. Minangka Kotter ujar, "Tentara sukarelawan dudu akeh gremengan sing nindakake prentah saka kuningan. Anggota kasebut minangka pimpinan pangowahan sing nggawa energi, komitmen lan semangat."
  3. Klompok lincah iki kudu dienggo karo wong sing makarya ing hirarki, nanging kudu njaga jaringan kanggo keluwesan lan prigel. Jaringan kasebut kaya sistem tata surya kanthi koalisi pandhuan ing tengah lan inisiatif lan sub-inisiatif sing bisa bebarengan lan bubar yen dibutuhake. Jaringan kasebut ora bisa dideleng minangka "operasi nakal" utawa hirarki mesthi bakal ngremuk.

Agile Babagan Kepemimpinan, Ora Manajemen Liyane

Agile minangka game nglatih papan makarya modern kanggo visi, kesempatan, tanggapan, penyelidikan, penasaran, aksi lan perayaan sing luwih apik. Dudu manajemen proyek, tinjauan anggaran, pelaporan, rantamaning komando, ganti rugi utawa tanggung jawab marang strategi Mad-all. Iki minangka rong sistem ing ONE organisasi sing nglengkapi – dudu duplikat – saben liyane. Saenipun, para pekerja sing maju ing jaringan sing lincah bisa nggawa energi sing anyar menyang hirarki.

Apa sing Miwiti Minangka Rolling Mripat Bisa Dadi Mbukak Mripat – yen Sampeyan Ora Ngidini

bukaan mripat lincahJaringan lincah anyar bisa uga rasane kaya ngleksanani pegawe sing gedhe, alus, licik. Ora apa-apa! Iku mekar. Iki dudu owah-owahan dadakan utawa dramatis. Kaya latihan bangunan tim, butuh rasa nyaman lan kapercayan sing saya suwe saya suwe saya suwe.

Terus wae. Tindakake langkah sing cilik. Komunikasi kemenangan wiwit wiwitan. Kaki sikilmu ing sangisore sampeyan nalika adol jaringan prigel menyang hirarki sing ana. Yen sampeyan nindakake kabeh iki, nilai bisnis bakal muncul sadurunge hirarki bisa ngilangi konyol, beda, mbuang-buang wektu, utawa apa wae pejoratif liyane sing biasane metu saka 90% kanggo nggawe 10%.
Dina iki mbuang wektu ndadékaké kanggo idea apik sesuk. Pakaryan sing lincah - kaya kreativitas dhewe-dudu game kanthi tingkat sukses 95% utawa luwih apik. Yen wis, mula kabeh bakal nindakake.

Lan ora bakal ana kesempatan, yen kabeh nindakake.

Pesen Pesenan

Tansaya Cepet. Napa Pemasaran lan Bisnis Agile Ora Cukup relevan Nanging dibutuhake.

buku marketing-lincah

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.