Psikologi Pariwara: Kepiye Mikir Koyo Versi Respon Iklan Sampeyan

Psikologi Pariwara: Mikir lawan Kroso

Rata-rata konsumen entuk pariwara volume gedhe tenan saben 24 jam. Kita wis wiwit saka rata-rata wong diwasa sing kapacak 500 pariwara sedina ing taun 1970-an nganti 5,000 pariwara saben dina saiki udakara 2 yuta pariwara saben taun sing umume dideleng! Iki kalebu radio, televisi, telusuran, media sosial, lan iklan cetak. Kasunyatane, 5.3 triliun iklan tampilan ditampilake online saben taun Amarga wis kakehan pariwara, kepiye para pengiklan lan pemasar nggawe manawa pariwara kasebut tampil? Psychology.

Pariwara sing apik nyebabake respons emosional utawa rasional. Tanggepan emosi menyang iklan luwih akeh pengaruhe kanggo maksud tuku konsumen tinimbang konten iklan sing sejatine. Kanthi nggunakake bangga, tresna, prestasi unik, empati, kasepen, kekancan, utawa kenangan - sampeyan bisa nggandaake tingkat tanggapan pariwara kasebut.

Ing konten iklan, nada, warna, swara, verbiage lan werna bisa nduwe pengaruh dramatis ing pemahaman pariwara. Infographic, Thinking vs. Feeling iki: Psikologi Pariwara, digawe dening University of California Selatan Master of Science ing Psikologi Terapan Online Program, ngrusak rong jinis tanggepan emotif kanggo pariwara:

  • Empathy - pariwara nggawe wong rumangsa luwih cedhak karo merek sampeyan.
  • kreatifitas - pariwara nggawe wong nganggep merek sampeyan imajinatif lan sadurunge game.

Infographic uga nyedhiyakake telung conto pariwara nyata sing nggawa konsumen nggawe roller emosi, saka Dove, Coca-Cola, lan Google.

Psikologi Pariwara: Mikir lawan Kroso

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.