Pariwara: Kepiye Para Konsumen Menang Perang Kanggo Kahanan

evolusi pariwara

Ing epik iki, presentasi sing kudu ditonton, Hubspot nyinau babagan ENTIRE sejarah lan evolusi pariwara kanggo ngumumake kepiye garis wektu tonggak iklan sing komprehensif (durung bisa dicerna) nyebabake epidemi rasa cuek konsumen, uga apa sing bisa ditindakake para pemasar kanggo nggayuh konsumen ing taun ngarep.

Aja pundung karo slide 472 - 29.39% kanggo gambar lan animasi sing apik tenan sing bisa ditindakake. Download a salinan gratis presentasi iki + garis wektu pariwara sing bisa dicithak.

Ing ngisor iki ana 20 kasunyatan sing nyenengake:

  1. Pariwara wis ana wiwit taun 3000 SM!
  2. 63% konsumen kudu ngrungokake tuntutan perusahaan 3-5 kaping sadurunge dheweke bener-bener percaya.
  3. Sampeyan luwih bisa slamet ing kacilakan pesawat tinimbang ngeklik iklan spanduk.
  4. Iklan koran kaping pisanan yaiku ing taun 1650 kanggo menehi hadiah kanggo 12 jaran dicolong.
  5. Agensi pariwara profesional pertama diluncurake ing taun 1841 ing Philly.
  6. Pariwara pisanan dadi disiplin akademik ing taun 1900 ing Northwestern.
  7. Unilever & JWT pisanan bermitra ing taun 1902, nggawe hubungan paling dawa ing sejarah pariwara.
  8. Merek formula bayi minangka sing pertama sing menehi sponsor blimp (ing taun 1902).
  9. Agensi iklan pertama sing ngluncurake produk yaiku JWT atas jeneng P&G ing taun 1911, kanggo produk Crisco.
  10. Titik iklan radio pertama ditawakake ing taun 1922: $ 100 sajrone sepuluh menit!
  11. Ing taun 1929, Lucky Strike nglampahi $ 12.3M kanggo pariwara, paling akeh ing sejarah nalika iki kanggo promosi mung siji produk.
  12. Iklan TV pisanan yaiku kanggo Jam Bulova & tekan 4000 TV.
  13. Ing taun 1946, AS duwe 12 stasiun TV. Nganti taun 2011? 1,700.
  14. ID panelpon wis wiwit bisa ndeleng telemarketer wiwit taun 1981.
  15. Ing taun 1993, kabeh internet duwe 5 yuta pangguna - utawa 0.45% basis pangguna Facebook saiki.
  16. Spam email pertama dikirim dening firma ukum Canter & Siegel ing taun 1994.
  17. Ing taun 1998, rata-rata konsumen ndeleng 3,000 pesen pemasaran saben dina.
  18. Ing taun 2009, FTC nggawe serangkaian peraturan sing nglarang testimoni pelanggan sing ora bener.
  19. Ing taun 2011, ana luwih saka 1 triliun kaca kanthi online. Iku 417 kaca kanggo saben wong!
  20. Eric Schmidt saka Google nyebutake, "Saben 2 dina, kita nggawe informasi kaya sing ditindakake wiwit esuk peradaban nganti taun 2003.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.