Ngluwihi Demografi: Jinis Segmenasi Pemirsa Lanjut sing Nggawe Keterlibatan sing Bisa Diukur

Jinis Segmentasi Pemirsa Lanjut

Matur suwun guru sing dipercaya karo Otomatisasi Pemasaran, lan kendurane para pemasar. Umume, kita nggunakake Otomatisasi Pemasaran kanggo nindakake lan ngupayakake. Iki bisa ditindakake kanthi kampanye netes, lan notifikasi pemicu prilaku supaya bisa ditindakake. Mail Merge minangka fitur liyane sing dikirim menyang swarga. Kesempatan kanggo nyakup jeneng saben panampa ing subyek lan baris pertama email sampeyan yaiku clincher konversi sing gagal ...

Utawa apa?

Sejatine ora mung Automasi Pemasaran bisa lunga luwih adoh; iku uga sing kabutuhan kanggo pindhah luwih adoh. Sampeyan wis ngarani jeneng pisanan, nanging email sampeyan isih beda, wis ana, lan iku dudu jeneng pribadi. Konten sejatine unik mbutuhake luwih akeh. Khusus, mbutuhake pamisahan sing eksplisit, ngluwihi demografi, kanggo ngerti pelanggan, ngerti apa sing dikarepake, lan ngomong langsung karo kabutuhane.

Segmentasi Pemasaran ngluwihi Demografi

Segmen Pamirsa ora anyar. Alah, pancen ora anyar yen saiki wis minimal; samesthine saka tim pemasaran ing industri apa wae. Iki kalebu misahake lan nglompokake pamirsa pemasaran bisnis dadi subkumpulan, adhedhasar macem-macem ciri sing diduweni lan atribut sing dituduhake. Sampeyan wis ngerti apa, kabeh wong ngerti. Bisa digunakake lan statistik bisa ngomong dhewe.

76% konsumen ngarepake manawa bisnis ngerti apa sing disenengi.

SalesForce

Demografi minangka bentuk pamisahan pamirsa sing asli lan paling umum. Napa dheweke bakal ora? Dheweke misahake macem-macem wong adhedhasar atributine inti kayata umur, lokasi, lan jinis, kanggo sawetara jeneng. Nanging saiki, iki dudu segmen sing paling apik lan pungkasan. Ora cukup kanggo umum lan misahake adhedhasar prekara sing sepele saka asale utawa umure. Iki ora nyebabake personalisasi, nanging tebak-tebakan sing dididik. Pelanggan sampeyan luwih pantes.

Bisnis sampeyan luwih pantes. Personalisasi konten jangkauan lan pemasaran sing tepat penting banget kanggo sukses mbesuk.

Tipe 1: Segmentasi Adhedhasar Psikografi

Ngendi poin data demografi ngandhani sing lagi tuku apa-apa, ujare poin data psikografi kok wong-wong iku tuku. Data psikografi bisa digunakake dening bisnis apa wae kanggo njupuk motivasi sing nyebabake tumindak tuku pamirsa. Perusahaan sing nindakake riset semacam iki asring dadi pelanggan nilai, gaya urip, status kelas, pendapat, kapercayan, lan kegiyatan saben dinane.

Profil Demografi

  • lanang
  • 25 kanggo 30
  • Single
  • Ora Bocah
  • Penghasilan ~ $ 25,000
  • Urip ing kutha

Profil Psikografi

  • Social
  • Babagan Babagan Penampilan
  • Pengendara Sepak Bola & Sepak Bola sing Apik
  • Akeh Wektu Nyisakke
  • Profesional Muda; Karir-Didhukung
  • Seneng Preinan

Psychographic ngidini para pemasar nggawe personalisasi jangkauane kanthi sawetara kedudukan. Data sing migunani lan resik sing dipisahake kanthi merata ndadekake dheweke bisa ngobrol nganggo basa pelanggan ing level emosional, kanggo ngerti carane produk bisa digunakake lan digunakake, lan fokus ing fitur sing paling disenengi. Iki menehi idea luwih apik babagan produk sing cocog karo urip, menehi kekuwatan kanggo ngasorake olahpesen.

Carane? Segmen psikografi mbutuhake analisis tumindak sing beda karo pamirsa sadurunge dipisahake. Nggunakake riset kualitatif sing ditindakake liwat sumber daya sukarela kayata survey, wawancara, lan kuis kanggo nemokake poin data tartamtu liyane babagan saben peserta. Pitakon kasebut bisa nyakup topik apa wae sing gumantung karo industri. Contone, perusahaan B2B cenderung fokus proyek sing kudu ditindakake lan pitakon pangembangan pelanggan. Garis pitakon kasebut mbantu nerangake kepiye supaya cocog karo produk menyang profil saben dina Ideal Customer Profile (ICP), lan kepiye produke bisa nyepetake asil.

Kelingan. Ana garis sing apik antara personalisasi sing tepat lan nglanggar privasi. Temenan, sampeyan mung kudu nglumpukake data pangguna kanthi ijin, nanging sampeyan uga kudu priksa manawa apa sing dijaluk saka wong kasebut ora banget pribadi lan invasi. Amarga alasan iki, bisa dadi tantangan kanggo njupuk data psikografi. Ide sing apik yaiku nawakake konten freemium khusus sing migunani, migunani, bali kanggo kerja sama, utawa akses awal eksklusif kanggo produk utawa fungsi sing nembe dikembangake.

Ketik 2: Segmentasi Adhedhasar Nilai Kanggo Pelanggan

Segmen adhedhasar minat katon khusus ing jinis konten sing dikonsumsi prospek, prospek, lan pelanggan sing ana. Segmen iki dirancang khusus kanggo meksa pangguna menyang corong, kanthi ora menehi rega lan keahlian nalika nggoleki produke. Contone, yen salah sawijining prospek wis mlebu menyang mailing list amarga ndownload eBook email kadhemen, mula kita bisa nyelehake ing klompok wong sing kepengin ngirim email sing adhem.

Mung amarga prospek maca konten sampeyan ora ateges bakal tuku produk sampeyan.

Pratelan ing ndhuwur bener banget. Nanging kabeh proses adol adhedhasar regane adhedhasar pangerten lan penguatan alasan kenapa produkku migunani kanggo prospek. Yen aku ngelingi manawa ndownload pandhuan email sing adhem, mula bisa uga bakal kasengsem karo konten email sing luwih adhem kayata postingan blog baris subyek; walkthrough 'cara nggoleki alamat email'. 

Pungkasane, para pemasar bisa ngukur jangkauan iki lan nyurung prospek luwih mudhun ing corong kanthi menehi demo produk kanggo para sales. Ganjaran kasebut minangka output sing bisa dibayangke lan bisa dituku saka masukane. Maju, dheweke bisa ngirim email kanthi skala, sadurunge nganalisa kinerja lan ngoptimalake kinerjane kanggo tarif balesan sing luwih apik.

Ketik 3: Segmentasi Adhasar Nilai Kanggo Bisnis

Segmen adhedhasar nilai minangka strategi segmentasi sing nyedhiyakake prospek, prospek, lan pelanggan ing klompok adhedhasar sepira regane sing bisa diwenehake kanggo bisnis. Biasane, aku ora bakal nganggep iki teknik pamisahan nyopir personalisasi. Nanging, sawise pandemi apa sing ditindakake ing jagad bisnis, bakal dadi bedane antarane pamisahan sing efektif lan ora efektif kanggo maju.

Tuku daya saiki dadi so ora bisa diprediksi Cara pandemi lan lockdowns sabanjure kena pengaruh kanggo macem-macem bisnis ing industri sing beda-beda kabeh anomali. Contone, umume toko eCommerce wis sukses, nanging perusahaan plancongan padha didhelikake. Usaha sing adol kudu ngerteni iki lan entuk ndhuwur, pamisahan karo para pelanggan adhedhasar pengaruhe. Banjur, dheweke bisa nawakake konten pribadi lan empati lan nawakake kanggo nulungi para pelanggan.

Carane? Bisnis kudu nggunakake pengalaman pelanggan obrolan. Aja lungguh lan ngenteni panjaluk pembatalan; hubungi pelanggan kanthi pitakon transaksional utawa lapangan sing bisa digandhengake. Tampilake prihatin, empati, sesambetan, lan kepinginan tulus kanggo mbantu wong-wong mau nalika mbutuhake. Terus langkah selangkah, lan sampeyan ora bakal ketinggalan.

Sijine perusahaan ing krenjang adhedhasar carane wis angel. Yen wis nandhang kasusahan, dheweke bisa uga luwih seneng njupuk tawaran diskon. Yen sukses, bisa uga siap kanggo nambah produk sing padha.

Ketik 4: Segmentasi Adhedhasar Keterlibatan

Wulangan pungkasan ing kita Segmen Lanjut kelas yaiku duwe segmen pamirsa adhedhasar cara nggawe merek. Iki minangka bagean saka segmentasi psikografi, lan nganggep kepiye prospek, prospek, lan pelanggan sing ana ing pasar duwe spektrum platform. Iki minangka media sosial, tarif mbukak, klik-tayang, lan piranti tartamtu sing digunakake kanggo nggunakake kontene.

Telung faktor utama nyebabake keterlibatan: 
Keterkaitan, Frekuensi, Tindakan-kanggo-Tindakan.

Yen sampeyan wis ngerti manawa prospek ora mbukak email, ora prelu mbuwang wektu kanthi ngirim pitung email maneh. Kosok baline, sampeyan bisa uga ngerteni manawa prospek rutin mbukak email nanging ora nanggapi. Bisa uga dilebokake ing klompok keterlibatan sing dhuwur sing mbukak tindak lanjut utawa bisa uga mbutuhake garis jangkauan sing beda.

Personalisasi yaiku tes A / B kanggo baris subyek kanggo nemokake sing bener sing mbukak kunci. Tawaran sing digawe khusus digoda ing baris subjek kasebut kanggo nambah keterlibatan lan kemungkinan konversi. Ngirim jangkauan email ing wektu sing optimal supaya bisa dibukak. Ngirim kaping pirang-pirang wektu sing tepat, mula sampeyan ora kebanjiran utawa ngremehake panampa sampeyan.

Carane? Segmen keterlibatan bisa digawe adhedhasar asil nglacak email sing nglacak saben interaksi. Biasane, iki kalebu nggunakake piranti lunak sing nyisipake piksel pelacak cilik menyang email. Yen piksel pelacak kasebut dibukak, bakal ngirim panjaluk download menyang server klien pelacak. Iki dietung minangka tampilan. Saka iku, pangguna bisa ndeleng sapa, kapan, lan piranti sing kontene wis dibukak.

Kelingan. Aku mung jelas nerangake email ing conto iki amarga mulane niche saya ngapusi. Email minangka bentuk outreach pemasaran sing paling tradisional, mesthi. Nalika mlebu ing taun anyar, kita bakal ndeleng akeh platform sing teka ing panggung, kayata obrolan langsung, media sosial, lan platform komunitas internal. Kita uga kudu nglacak interaksi kasebut lan njaga pengalaman pribadi ing saben saluran sing beda-beda.

Segmen pamirsa ngluwihi demografi. Katon motivasi lan kahanan panuku. Katon menyang apa sing dikarepake supaya sampeyan bisa menehi apa sing dikarepake. Iki kunci kanggo tuwuh saiki.

Dadi ayo tambah akeh.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.