Standardisasi Alamat 101: Keuntungan, Metode, lan Tip

Standardisasi Alamat 101: Keuntungan, Metode, lan Tip

Kapan pungkasan sampeyan nemokake kabeh alamat ing dhaptar sampeyan tindakake format sing padha lan ora ana kesalahan? Ora tau, ta?

Senadyan kabeh langkah sing bisa ditindakake perusahaan kanggo nyilikake kesalahan data, ngatasi masalah kualitas data - kayata salah ejaan, kolom sing ilang, utawa spasi utama - amarga entri data manual - ora bisa dihindari. Nyatane, Profesor Raymond R. Panko ing dheweke kertas diterbitake disorot manawa kesalahan data spreadsheet utamane saka dataset cilik bisa berkisar antara 18% lan 40%.  

Kanggo ngatasi masalah iki, standarisasi alamat bisa dadi solusi sing apik. Kiriman iki nyoroti carane perusahaan bisa entuk manfaat saka standarisasi data, lan cara lan tips apa sing kudu ditimbang kanggo ngasilake asil sing dikarepake.

Apa Standardisasi Alamat?

Standardisasi alamat, utawa normalisasi alamat, yaiku proses ngenali lan ngowahi format cathetan alamat sing selaras karo standar layanan pos sing diakoni kaya sing dilebokake ing basis data resmi kayata Layanan Pos Amerika Serikat (USPS).

Umume alamat ora ngetutake standar USPS, sing nemtokake alamat standar minangka, sing wis ditulis kanthi lengkap, disingkat nganggo singkatan standar Layanan Pos, utawa kaya sing ditampilake ing file ZIP +4 Layanan Pos saiki.

Standar Alamat Pos

Standarisasi alamat dadi kabutuhan penting kanggo perusahaan sing duwe entri alamat kanthi format sing ora konsisten utawa beda-beda amarga ora ana rincian alamat (contone, kode ZIP+4 lan ZIP+6) utawa kesalahan tanda baca, casing, spasi, lan ejaan. Conto iki diwenehi ing ngisor iki:

Alamat layang standar

Kaya sing katon saka tabel, kabeh rincian alamat duwe siji utawa sawetara kesalahan lan ora ana sing cocog karo pedoman USPS sing dibutuhake.

Standarisasi alamat ora kudu bingung karo cocog alamat lan validasi alamat. Nalika ana sing padha, validasi alamat babagan verifikasi manawa rekaman alamat cocog karo rekaman alamat sing ana ing database USPS. Pencocokan alamat, ing tangan liyane, babagan cocog karo rong data alamat sing padha kanggo mesthekake yen nuduhake entitas sing padha utawa ora.

Keuntungan saka alamat standarisasi

Saliyane alasan sing jelas kanggo ngresiki anomali data, alamat standarisasi bisa menehi macem-macem keuntungan kanggo perusahaan. Iki kalebu:

  • Ngirit wektu kanggo verifikasi alamat: tanpa alamat standarisasi, ora ana cara kanggo curiga yen dhaptar alamat sing digunakake kanggo kampanye surat langsung akurat utawa ora kajaba surat kasebut bali utawa ora ana tanggapan. Kanthi normalake alamat sing beda-beda, jam kerja sing akeh bisa disimpen dening staf sing nyaring atusan alamat layang kanggo akurasi.
  • Ngurangi biaya surat: Kampanye surat langsung bisa nyebabake alamat sing salah utawa salah sing bisa nggawe masalah tagihan lan pengiriman ing kampanye surat langsung. Standarisasi alamat kanggo nambah konsistensi data bisa nyuda email sing bali utawa ora dikirim, sing nyebabake tingkat respon surat langsung sing luwih dhuwur.
  • Mbusak alamat duplikat: format lan alamat sing beda-beda kanthi kesalahan bisa nyebabake ngirim email kaping pindho menyang kontak sing bisa nurunake kepuasan pelanggan lan gambar merek. Ngresiki dhaptar alamat sampeyan bisa mbantu perusahaan sampeyan ngirit biaya kiriman sing boros.

Kepiye Cara Standarisasi Alamat?

Sembarang kegiatan normalisasi alamat kudu cocog karo pedoman USPS supaya bisa migunani. Nggunakake data sing disorot ing Tabel 1, iki carane data alamat bakal katon nalika normalisasi.

Sadurunge lan sawise standarisasi alamat

Standarisasi alamat kalebu proses 4 langkah. Iki kalebu:

  1. Alamat impor: klumpukne kabeh alamat saka macem-macem sumber data - kayata spreadsheet Excel, database SQL, etc - dadi siji sheet.
  2. Data profil kanggo mriksa kesalahan: nindakake profil data nggunakake kanggo mangerteni orane katrangan lan jinis kasalahan ana ing dhaftar alamat. Nindakake iki bisa menehi gambaran kasar babagan area masalah potensial sing kudu didandani sadurunge nindakake standarisasi apa wae.  
  3. Kesalahan sing resik kanggo nyukupi pedoman USPS: Sawise kabeh kesalahan dideteksi, sampeyan bisa ngresiki alamat lan nggawe standar miturut pedoman USPS.
  4. Ngenali lan mbusak alamat duplikat: kanggo ngenali sembarang alamat duplikat, sampeyan bisa nelusuri counts pindho ing spreadsheet utawa database utawa nggunakake pas utawa cocog kabur kanggo dedupe entri.

Metode Standarisasi Alamat

Ana rong pendekatan sing beda kanggo normalake alamat ing dhaptar sampeyan. Iki kalebu:

Skrip Manual lan Piranti

Pangguna bisa kanthi manual nemokake skrip run lan add-in kanggo normalake alamat saka perpustakaan liwat macem-macem

  1. Bahasa pemrograman: Python, JavaScript, utawa R bisa ngaktifake sampeyan mbukak pencocokan alamat kabur kanggo ngenali cocog alamat sing ora pas lan ngetrapake aturan standarisasi khusus sing cocog karo data alamat sampeyan dhewe.
  2. Repositori coding: GitHub nyedhiyakake template kode lan USPS API integrasi sing bisa digunakake kanggo verifikasi lan normalake alamat.  
  3. Antarmuka Pemrograman Aplikasi: Layanan pihak katelu sing bisa digabungake liwat API kanggo parsing, standarisasi, lan validasi alamat surat.
  4. Alat adhedhasar Excel: add-in lan solusi kayata YAddress, AddressDoctor Excel Plugin, utawa Excel VBA Master bisa mbantu sampeyan ngurai lan standarisasi alamat ing set data.

Sawetara keuntungan saka mudhun rute iki yaiku murah lan bisa cepet normalake data kanggo dataset cilik. Nanging, nggunakake skrip kasebut bisa ilang ngluwihi sawetara ewu cathetan lan mulane ora cocog kanggo set data sing gedhe banget utawa sing nyebar ing sumber sing beda-beda.

Piranti Lunak Verifikasi Alamat

Piranti lunak verifikasi lan normalisasi alamat sing ora kasedhiya uga bisa digunakake kanggo normalake data. Biasane, alat kasebut dilengkapi komponen validasi alamat khusus - kayata database USPS terintegrasi - lan duwe profil data lan komponen pembersihan sing ora ana ing kothak bebarengan karo algoritma pencocokan fuzzy kanggo standarisasi alamat kanthi skala.

Sampeyan uga penting sing duwe piranti lunak CASS sertifikat saka USPS lan nyukupi ambang akurasi sing dibutuhake babagan:

  • Kodhe 5 digit - nglamar kode pos 5 digit sing ilang utawa salah.
  • Kode ZIP+4 – nglamar kode 4 digit sing ilang utawa salah.
  • Indikator Pangiriman omah (RDI) - nemtokake manawa alamat omah utawa komersial.
  • Validasi Titik Pangiriman (DPV) - nemtokake manawa alamat bisa dikirim menyang nomer suite utawa apartemen.
  • Jalur Perjalanan sing Ditingkatake (eLOT) - nomer urutan sing nuduhake kedadeyan pisanan saka pangiriman digawe kanggo sawetara tambahan ing rute operator, lan munggah / mudhun kode nuduhake urutan pangiriman kira-kira ing nomer urutan. 
  • Link Sistem Konversi Alamat sing bisa ditemokake (LACSLink) - cara otomatis kanggo entuk alamat anyar kanggo kotamadya lokal sing wis ngetrapake sistem darurat 911.
  • SuiteLink® mbisakake pelanggan kanggo nyedhiyani informasi alamat bisnis apik kanthi nambahake informasi sekunder (Suite) menyang alamat bisnis, sing bakal ngidini urutan pangiriman USPS sing ora bisa ditindakake.
  • Lan liyane…

Kauntungan utama yaiku gampang kanggo verifikasi lan standarisasi data alamat sing disimpen ing sistem sing beda-beda kalebu CRM, RDBM lan repositori adhedhasar Hadoop lan data geocode kanggo ngasilake nilai bujur lan garis lintang.

Kanggo watesan, alat kasebut bisa luwih larang tinimbang cara normalisasi alamat manual.

Cara sing luwih apik?

Milih cara sing tepat kanggo nambah dhaptar alamat gumantung saka volume cathetan alamat, tumpukan teknologi, lan garis wektu proyek.

Yen dhaptar alamat sampeyan kurang saka limang ewu cathetan, standarisasi liwat Python utawa JavaScript bisa dadi pilihan sing luwih apik. Nanging, yen entuk siji sumber bebener kanggo alamat nggunakake data sing nyebar ing macem-macem sumber ing wektu sing tepat, mula piranti lunak standarisasi alamat sing disertifikasi CASS bisa dadi pilihan sing luwih apik.