Ngerteni API Parsing Alamat, Standarisasi, lan API Verifikasi Pangiriman

Verifikasi alamat

Sadurunge kerja kanthi online, aku kerja sajrone dasawarsa ing koran lan industri surat langsung. Amarga ngirim utawa ngirim komunikasi pemasaran fisik larang banget, mula kita kudu ati-ati banget babagan kebersihan data. We pengin siji Piece saben kluwarga, ora bakal luwih. Yen kita ngirim akeh potongan surat langsung menyang alamat, bisa nyebabake akeh masalah:

  • Konsumen sing frustasi sing bakal milih kabeh komunikasi pemasaran.
  • Biaya tambahan ongkos kirim utawa pangiriman saliyane biaya pencetakan tambahan.
  • Biasane, kita kudu mbalekake pengiklan nalika ngirim duplikat pangiriman.

Kajaba iku, alamat sing ora lengkap utawa ora bener mbalekake uga biaya pangiriman sing ora perlu.

Udakara 20% alamat mlebu online ngemot kesalahan - kesalahan éjaan, nomer omah salah, kode pos sing salah, kesalahan format sing ora sesuai karo peraturan pos negara. Iki bisa nyebabake pengiriman pungkasan utawa sing ora bisa dikirim, dadi masalah gedhe lan larang regane kanggo perusahaan sing nindakake bisnis ing njero negeri lan ing sebrang wates.

Melissa

Alamat verifikasi ora gampang kaya swarane. Kejaba masalah ejaan, saben minggu ana alamat anyar sing ditambahake ing database nasional alamat sing bisa dikirim ing negara kasebut. Uga ana alamat sing diowahi, amarga bangunan ganti dadi komersial dadi omah, utawa kulawarga siji dadi omah multi-kulawarga, lahan pertanian dibagi dadi tetanggan, utawa kabeh lingkungan dibangun maneh.

Proses Verifikasi Alamat

  • Alamate diurai - mula nomer omah, alamat, singkatan, ejaan sing salah, lsp. Dipisahake kanthi logis.
  • Alamat kasebut wis distandardisasi - sawise diurai, alamat banjur diowahi dadi standar. Iki kritis amarga 123 Utama St. lan 123 Main Street banjur bakal distandardisasi dadi 123 Main St. lan duplikat bisa dicocogake lan dicopot.
  • Alamat kasebut wis divalidasi - alamat standar banjur dicocogake karo database nasional kanggo ndeleng manawa sejatine ana.
  • Alamat kasebut wis diverifikasi - ora kabeh alamat bisa dikirim sanajan wis ana. Iki minangka salah sawijining masalah sing ana ing layanan kaya Google Maps ... menehi alamat sing bener nanging bisa uga ora ana struktur sing bakal dikirim.

Apa Validasi Alamat?

Validasi alamat (uga dikenal minangka verifikasi alamat) minangka proses sing njamin ana alamat dalan lan pos. Alamat bisa diverifikasi kanthi salah siji saka rong cara: wiwitan, nalika pangguna nggoleki alamat sing ora bener utawa lengkap, utawa kanthi ngresiki, ngramal, cocog lan ngformat data ing basis data nglawan data pos referensi.

Apa validasi alamat? Keuntungan lan kasus panggunaan diterangake

Verifikasi Alamat vs Validasi Alamat (Definisi ISO9001)

Ora kabeh layanan alamat padha. Akeh layanan verifikasi alamat bakal nggunakake pendekatan aturan kanggo cocog karo basis data. Kanthi tembung liyane, layanan bisa uga nyatakake yen ing zip 98765, ana Main Street lan diwiwiti ing alamat 1 lan pungkasan ing 150. Asile, 123 Main St yaiku a bener kluwarga adhedhasar logika, nanging ora kudu Diverifikasi alamat ing ngendi ana sing bisa dikirim.

Iki uga dadi masalah karo layanan sing nyedhiyakake garis lintang lan garis bujur karo alamat tartamtu. Akeh sistem kasebut nggunakake matematika kanggo logis nyampur alamat ing blok lan ngasilake garis lintang lan garis bujur sing diitung. Minangka pengecer, restoran, lan layanan pangiriman nggunakake lat / dawa kanggo pangiriman fisik, sing bisa nyebabake ton masalah. Sopir bisa uga separo lagi mbukak lan ora bisa nemokake sampeyan adhedhasar data kira-kira.

Data Alamat Nangkep

Aku lagi kerja karo layanan pangiriman saiki ing endi konsumen ngetik informasi alamat dhewe, perusahaan ngekspor pangiriman saben dina, lan banjur rute nggunakake layanan liyane. Saben dina, ana puluhan alamat sing ora bisa dikirim sing kudu dikoreksi ing sistem kasebut. Iki minangka sampah wektu amarga ana sistem sing bisa ngatur iki.

Nalika ngoptimalake sistem, kita ngupayakake standarisasi lan verifikasi alamat nalika mlebu. Iku cara paling apik kanggo njamin kebersihan data. Saiki alamat pangiriman standar, sing wis diverifikasi menyang konsumen nalika mlebu lan padha setuju manawa bener.

Ana sawetara standar sing pengin sampeyan gunakake platform kasebut:

  • Sertifikasi CASS (Amerika Serikat) - Sistem Dhukungan Akurasi Coding (CASS) ngidini Layanan Pos Amerika Serikat (USPS) kanggo ngevaluasi akurasi piranti lunak sing mbenerake lan cocog karo alamat dalan. Sertifikasi CASS ditawakake kanggo kabeh mailer, biro layanan, lan vendor piranti lunak sing pengin USPS ngevaluasi kualitas piranti lunak sing cocog karo alamat lan nambah akurasi ZIP + 4, rute operator, lan kode limang digit.
  • Sertifikasi SERP (Kanada) - Program Evaluasi lan Pengakuan Piranti Lunak minangka sertifikasi pos sing diterbitake dening Canada Post. Tujuane yaiku ngevaluasi kemampuan piranti lunak tartamtu kanggo ngesahake lan mbenerake alamat surat. 

API Verifikasi Alamat

Kaya sing wis dakkandhakake ing ndhuwur, ora kabeh layanan verifikasi alamat digawe padha - mula sampeyan kudu ngawasi masalah sing bisa muncul. Ngirit sawetara dhuwit kanggo layanan sing gratis utawa murah bisa nyebabake dolar lagi ngalami masalah pangiriman hilir.

Melissa saiki nawakake layanan validasi alamat gratis suwene nem wulan (nganti 100K cathetan saben wulan) kanggo organisasi penting sing kualifikasi sing makarya kanggo ndhukung komunitas sajrone pandemi COVID-19.

Melissa COVID-19 Sumbangan Layanan

Iki minangka API sing luwih populer kanggo verifikasi alamat. Sampeyan bakal sok dong mirsani yen siji platform populer ora kasebut - Google Maps API. Iku amarga dudu layanan verifikasi alamat, yaiku geocoding layanan Nalika standarisasi lan ngasilake garis lintang lan garis bujur, ora ateges tanggepan minangka alamat fisik sing bisa dikirim.

  • Easypost - Verifikasi alamat AS lan verifikasi alamat internasional sing saya akeh.
  • Experian - verifikasi alamat kanggo luwih saka 240 negara lan wilayah ing saindenging jagad. 
  • Lob - Kanthi data saka luwih saka 240 negara ing saindenging jagad, Lob verifikasi alamat domestik lan internasional.
  • Ngeculke - solusi verifikasi alamat sing bakal nangkep, ngurai, nggawe standar, verifikasi, ngresiki, lan format data alamat kanggo luwih saka 245 negara lan wilayah.
  • Melissa - verifikasi alamat kanggo 240+ negara lan wilayah ing titik mlebu lan sakumpulan kanggo mesthekake mung alamat tagihan lan alamat pengiriman sing dijupuk lan digunakake ing sistem sampeyan.
  • SmartSoft DQ - nawakake produk mandiri, API validasi alamat lan toolkit sing bakal gampang dilebokake ing aplikasi sing gumantung karo alamat sing ana.
  • SmartyStreets - Nduwe alamat alamat US API, Zip Code API, Autocomplete API, lan alat liyane kanggo digabung karo aplikasi sampeyan.
  • TomTom - Fitur panjaluk geocoding Telusuran TomTom Online nawakake solusi sing gampang digunakake kanggo ngresiki data alamat lan nggawe basis data lokasi geocoded.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.