Tambahake Setelan Sosial menyang Tema WordPress Sampeyan

ikon sosial wordpress

WordPress nawakake profil pangguna kanthi setelan kanggo tautan sosial; Nanging, akeh situs sosial sing seneng Facebook lan Google+ nawakake kesempatan kanggo kabeh situs utawa blog supaya ana ing jaringan kasebut. Kita lagi nggarap situs klien minggu iki, supaya luwih gampang nyetel lan nambah tautan sosial situse, mula kita nambahake opsi tambahan menyang Setelan Umum WordPress kaca.

Langkah pertama yaiku nganyari fungsi Tema (biasane functions.php) lan ndaftar saben setelan sing pengin ditambahake:

 // ————— Tambah Setelan menyang Setelan Umum —————– fungsi social_settings_api_init () {// Tambah bagean menyang setelan umum supaya kita bisa nambah lapangan // menyang add_settings_section ('social_setting_section', 'Situs sosial ing web ',' social_setting_section_callback_unction ',' umum '); // Tambah lapangan kanthi jeneng lan fungsi sing bakal digunakake kanggo // setting anyar, sijine ing add_settings_field bagean anyar ('general_setting_facebook', 'Facebook Page', 'general_setting_facebook_callback_fungsi', 'umum', 'social_setting_section'); // Ndhaptar setelan kita supaya penanganan $ _POST rampung kanggo kita lan // fungsi panelpon maneh mung kudu dikandhang register_setting ('umum', 'general_setting_facebook'); add_settings_field ('general_setting_twitter', 'Twitter Account', 'general_setting_twitter_callback_unction', 'general', 'social_setting_section'); register_setting ('umum', 'general_setting_twitter'); add_settings_field ('general_setting_googleplus', 'Google Plus Page', 'general_setting_googleplus_callback_function', 'general', 'social_setting_section'); register_setting ('umum', 'general_setting_googleplus'); add_settings_field ('general_setting_youtube', 'Youtube Page', 'general_setting_youtube_callback_unction', 'general', 'social_setting_section'); register_setting ('umum', 'general_setting_youtube'); add_settings_field ('general_setting_linkedin', 'Halaman LinkedIn', 'general_setting_linkedin_callback_function', 'general', 'social_setting_section'); register_setting ('umum', 'general_setting_linkedin'); } add_action ('admin_init', 'social_settings_api_init');

Langkah sabanjure yaiku nambah kolom nyata ing kaca Setelan Umum sing bakal nyimpen informasi ing njero:

 // —————- Fungsi panelpon bagean panelpon fungsi———————- fungsi social_setting_section_callback_unction () {kumandhang ' Bagean iki kanggo nyimpen situs sosial sing bisa ditemokake ing pamaca ing Internet. '; } fungsi general_setting_facebook_callback_unction () {kumandhang '  '; } fungsi general_setting_twitter_callback_unction () {kumandhang '  '; } fungsi general_setting_googleplus_callback_unction () {kumandhang '  '; } fungsi general_setting_youtube_callback_unction () {kumandhang '  '; } fungsi general_setting_linkedin_callback_unction () {kumandhang '  '; }

Saiki, kapan wae klien pengin nganyari setelan kaca sosial, dheweke mung bisa nganyari kolom setelan ing Setelan Umum WordPress. Ing tema kasebut, kita mung ngelingake setelan ing endi wae sing dibutuhake (ing kasus klien iki, yaiku bilah navigasi media sosial ing judhul situs kasebut):

 

2 Komentar

  1. 1
    • 2

      Ya, mesthine bisa. Aku mikir perlu sawetara lonceng lan wisel tambahan dhisik… kaya kanthi otomatis nerbitake tautan penerbit G + ing header, data meta grafik sing mbukak kanggo Facebook, lsp. Cukup ora bisa dilakoni kaya ngono!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.