Ora Kabeh Wong Bisa Ndelok Situs Web Sampeyan

Gangguan Visual lan Aksesibilitas Situs Web

Kanggo manajer situs web ing pirang-pirang bisnis, gedhe utawa cilik, musim kepungkur iki minangka musim sing ora puas. Wiwit wulan Desember, puluhan galeri seni ing New York City dijaluk tuntutan hukum, lan galeri ora dhewekan. Atusan atusan gugatan saiki diajukake marang bisnis, institusi budaya, klompok advokasi lan uga fenomena pop Beyoncé, sing situs web dijenengi ing setelan aksi kelas diajukake ing wulan Januari.

Kerentanan sing padha? Situs web iki ora bisa diakses kanthi buta utawa cacat visual. Tuntutan hukum kasebut diajukake dening para penggugat kanggo meksa usaha supaya situs web mlebu kepatuhan karo Undhang-undhang cacat Amerika, saengga nggawe dheweke bisa diakses kanthi buta lan visual.

Yen sampeyan ngoperasikake situs web minangka bagean saka tugas organisasi sampeyan, pitakon sing kudu sampeyan takon yaiku:

Apa situs webku bisa diakses kanthi lengkap?

Apa Sampeyan Mungkasi Pelanggan potensial?

Wong sing buta lan penglihatan kaya aku asring dipotong - nanging ora disengaja - saka bagean gedhe saka urip sing bisa dianggep remen. Keprigelan babagan siswa buta amarga ora duwe pembelajaran online, aku meksa nulis artikel babagan kebutuhan desain universal 8 Meith 2011 edition saka Babad Pengajaran Tinggi, bagean sing dirancang kanggo nambah kesadaran ing antarane pendidik lan tim IT.

Amerika undhang cacat

Kanggo wong wuta, kabutuhan akses situs web - lan Kepatuhan ADA sing bisa njamin - ngluwihi sektor, wiwit saka pendhidhikan nganti bisnis, layanan, institusi budaya lan organisasi liyane. Yen sampeyan duwe penglihatan, pikirake babagan gumantung saka Internet ing saben dinane lan urip ing omah. Pira situs web sing sampeyan kunjungi ing dina sing biasane? Bayangake kaya apa yen sampeyan ora bisa ngakses situs kasebut, lan meh saben dina, sampeyan nemoni sawetara perkara sing ora bisa ditindakake.

Sanajan ana undang-undang, akses web sing padha lan padha ora bisa dilalekake. Ditutup, dilarang akses menyang situs web sing akeh perdagangan, bisnis, lan urip dhewe gumantung ing jagad kita saiki, bisa nuntut para penggugat buta kanggo diadili. Nalika penggugat ngajokake gugatan, dheweke nuli nyebut ADA. Sampeyan bisa uga ngelingi ADA minangka undang-undang sing mbantu kursi roda entuk akses menyang bangunan umum, nanging ora mung ana gandhengane.  

Wong Amerika ora duwe kabisan undhang (ADA) ngakoni manawa ana wong sing duwe kabeh cacat duwe hak akses sing padha, kalebu buta lan cacat visual, lan iki tegese akses menyang media digital lan online saliyane ruang fisik. Minangka inti masalah nalika banjir bandhangan ADA saiki.

Wong sing buta lan bisu visual nggunakake pamaca kanggo mbantu navigasi lan nggunakake situs web. Para pamaca nguraosake apa sing ana ing layar lan kanthi elektronik maca kanthi banter, saengga bisa ngakses apa sing ora bisa dideleng. Iki minangka teknologi sing ningkatake lapangan.  

Nanging, kita sejatine dikunci nalika ngadhepi situs web sing ora diwenehi kode kanggo dilayari. Yen sampeyan nyoba pesen barang, pesen kamar hotel utawa akses menyang situs web dhokter lan situs kasebut durung siap diakses, sampeyan wis rampung. Bayangake nyoba ngrampungake tugas sampeyan tanpa bisa maca layar; iku sing diadhepi saben dinane tumrap karyawan sing wuta lan cacat.  

Nyegah Situs Sampeyan Dadi Tumit Achilles

Kanggo bisnis gedhe, gerakane menyang perbaikan bisa langsung. Dheweke duwe sumber daya lan kepatuhan, staf hukum lan IT kanggo cepet nggawe situs web sesuai karo syarat ADA. Dheweke bisa ngrancang fitur lan nulis kode maneh kanthi cepet kanggo nyukupi kabutuhan pengunjung sing wuta, menehi akses lan intine menehi sambutan. 

Nanging, bisnis lan organisasi ukuran cilik lan medium asring ditantang sumber daya. Ing wawancara warta, pamilik bisnis cilik lan menengah sing wis ditelpon ing setelan ADA ujar manawa rumangsa rawan.  

Iki bisa ditindakake kanthi gampang kanggo entuk manfaat saben wong. Konsultasi karo klompok advokasi kanggo wong sing buta lan cacat bisa dadi wiwitan kanggo organisasi kasebut, lan ana sawetara pedoman sing kudu dielingi nalika miwiti proses nggayuh kepatuhan ADA ing situs web.

Apa Sampeyan Bisa Nggawe Supaya Situs Web Sampeyan Bisa Diakses

Apa sing bisa sampeyan lakoni yen duwe bisnis lan pengin ngindhari kepeksa tundhuk nalika gugatan sipil? Ngatasi masalah luwih murah lan luwih cepet:

  • Makarya karo pejabat kepatuhan utawa profesional kanggo mesthekake situs web sampeyan wis selaras karo Peraturan ADA lan standar aksesibilitas situs web WCAG 2.0 / 2.1 sing diakui sacara internasional;
  • Goleki saran saka grup pembelaan kanggo wong sing cacat utawa cacat visual, kayata kita. Dheweke bisa nawakake konsultasi situs web, audit, lan akses menyang alat sing bisa nggawe sampeyan tundhuk;
  • Dorong para coder lan kreator konten kanggo nambah situs web kanthi: 
    1. Tombol label, tautan lan gambar kanthi deskripsi teks, dikenal minangka tag alt;
    2. Setel desain supaya warna latar ngarep lan latar mburi cukup kontras;
    3. Priksa manawa situs web sampeyan gampang dilayari nganggo a antarmuka keyboard.
  • Gunakake latihan gratis lan sumber daya online supaya tetep ndhuwur ing undhang-undhang.
  • Mitra karo organisasi lan bisnis liyane, saling janji supaya situs web sampeyan bisa diakses kanthi cacat visual kanthi tenggat wektu sing sampeyan atur.

Tumindak kasebut nguntungake organisasi kanthi macem-macem cara: kanthi kalebu, sampeyan ngundang luwih akeh pelanggan lan panyengkuyung liwat situs web - lawang ngarep organisasi sampeyan. Kanthi memimpin, sampeyan bakal nambah pemahaman masarakat; regane mundhak nalika nggawe luwih akeh kesempatan kanggo akses. Pramila ing Mercusuar Miami kanggo cacat lan Wuta minangka salah siji sing pertama nawakake bisnis lan perusahaan ing saindenging negara konsultasi situs web kanggo mesthekake tundhuk karo ADA.

Pungkasane, iki babagan tumindak sing bener. Kanthi nambah akses, sampeyan tundhuk karo hukum lan priksa manawa wong - ora prelu kabisane - diwenehi kesempatan sing padha karo wong liya. Ora mung adil, biasane Amerika, lan bisnis, institusi budaya lan lintang-lintang gedhe kaya Beyoncé, kudu eling. Inklusif kalebu ora mung apik bab - iku ing tengen bab.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.