Akronim SMB

SMB

SMB iku singkatan saka Bisnis Cilik lan Sedheng.

Usaha cilik lan menengah yaiku organisasi kanthi ukuran tartamtu, jumlah karyawan utawa penghasilan taunan. Yen diukur kanthi jumlah karyawan, bisnis cilik yaiku sing kurang saka 100 karyawan lan perusahaan ukuran menengah yaiku organisasi sing duwe 100 nganti 999 karyawan. Yen diukur kanthi alternatif kanthi revenue taunan, iku organisasi kanthi revenue taunan lan midsize kurang saka $50 yuta utawa organisasi sing ngasilake luwih saka $50 yuta nanging kurang saka $1 milyar. Singkatan SME digunakake ing njaba Amerika Serikat.