Akronim RSA

RSA

RSA minangka akronim kanggo Rivest Shamir Adleman.

RSA minangka sistem crypto-key umum sing akeh digunakake kanggo transmisi data sing aman. Pesen dienkripsi nganggo kunci umum, sing bisa dituduhake kanthi terbuka. Kanthi algoritma RSA, yen pesen wis dienkripsi nganggo kunci umum, mung bisa didekripsi nganggo kunci pribadi (utawa rahasia). Saben pangguna RSA duwe pasangan kunci sing kalebu kunci umum lan pribadi. Minangka jeneng kasebut, kunci pribadhi kudu dirahasiakake. Akronim RSA asalé saka jeneng kulawarga Ron Rivest, Adi Shamir lan Leonard Adleman, sing njlèntrèhaké sacara umum algoritma kasebut ing taun 1977.