Akronim ETL

ETL

ETL minangka akronim kanggo Ekstrak, Transformasi, lan Muat.

Platform ing ngendi aktivitas data digabungake kanggo njupuk data saka siji sistem, ngowahi utawa ngowahi yen perlu, lan nyelehake menyang sistem liyane. Proses ETL bisa digayuh kanthi program nanging asring ditinggalake menyang platform pihak katelu ing ngendi proses kasebut bisa dipicu utawa dijadwal.