Aksesibilitas Web Bakal Luwih Saka Pamaca Layar

Aksesibilitas Web

Siji masalah karo internet sing bisu ing Amerika Serikat yaiku syarat aksesibilitas para penyandang cacat. Web nyedhiyakake kesempatan sing jero kanggo ngatasi alangan kasebut, dadi fokus supaya bisnis sampeyan kudu nggatekake. Ing pirang-pirang negara, aksesibilitas ora dadi pilihan maneh, dadi syarat legal. Aksesibilitas ora ana tantangan, amarga situs tetep dadi luwih interaktif lan teknologi dileksanakake - aksesibilitas asring dipikirake tinimbang fitur utama.

Apa Aksesibilitas Web?

Ing interaksi manungsa-browser, aksesibilitas web nuduhake aksesibilitas pengalaman web kanggo kabeh wong, tanpa preduli saka jinis cacat utawa keruwetan. Tembung "aksesibilitas" paling asring digunakake ing referensi piranti keras utawa piranti lunak khusus, utawa kombinasi saka kalorone, sing dirancang kanggo ngaktifake nggunakake komputer utawa teknologi pitulungan dening wong sing cacat utawa cacat.

Kerusakan bisa diduweni amarga penyakit, trauma, utawa bisa uga kongenital. Dheweke cenderung kalebu ing salah sawijining patang kategori ing ngisor iki:

  1. visual - low-vision, lengkap utawa sebagean blindness, lan blindness warna.
  2. Hearing - budheg, angel dirungokake, utawa hyperacusis.
  3. Mobilitas - kelumpuhan, cerebral palsy, dispraxia, sindrom trowongan carpal lan cedera galur berulang.
  4. Kognisi - ciloko ing sirah, autisme, cacat pangembangan, lan ora bisa sinau, kayata disleksia, diskalculia utawa ADHD.

Aksesibilitas asring disingkat dadi angka a11y, ing endi nomer 11 nuduhake nomer huruf sing dilalekake.

Tujuan utama aksesibilitas web yaiku mbusak alangan sing bisa nyegah wong-wong cacat saka sesambungan karo utawa ngakses situs web. Desainer bisa digunakake markup semantik or atribut aksesibilitas utawa cara liya kanggo mbantu wong ora duwe kabisan kanggo ngatasi ketidakmampuan nggunakake situs web. Infographic iki saka rincian Designmantic Aksesibilitas Web:

Aksesibilitas Web

Apa ARIA?

ARIA tegese Aplikasi Internet sing Bisa Diakses lan kalebu spesialisasi atribut aksesibilitas sing bisa ditambahake menyang markup apa wae. Saben atribut peran nemtokake peran tartamtu kanggo jinis obyek kayata artikel, tandha, geser utawa tombol.

Tuladhane yaiku masukan ngirim ing formulir. Kanthi nambah tombol = peran menyang elemen HTML, nyedhiyakake wong sing cacat visual utawa mobilitas kanthi indikasi manawa pengajuan kasebut bisa digandhengake.

Coba Situs Sampeyan kanggo Aksesibilitas Web

Alat Evaluasi Aksesibilitas Web (WAVE) dikembangake lan kasedhiya dadi layanan komunitas gratis dening WebAIM

Sumber Tambahan babagan Aksesibilitas:

  1. Konsorsium Web Wide World Wide on Accessibility
  2. Pedoman Aksesibilitas Alat Pangarang
  3. Pedoman Aksesibilitas Konten Web (WCAG 2.0)
  4. ARIA nganggo HTML

Apa sampeyan nggunakake maca layar utawa piranti aksesibilitas liyane kanggo situsku? Yen mangkono, aku bakal seneng ngrungokake apa sing paling sampeyan ganggu!