Kaca Ponsel sing Dipercepat Kudu Kudu, Nanging Aja Lali Analisis!

SEO seluler

Wulan pungkasan iki aku kerjo bareng karo klien sing katon nyuda lalu lintas telusuran organik sajrone taun kepungkur. Kita wis ngatasi sawetara masalah karo situs sing bisa nyebabake rangking; Nanging, aku ilang siji faktor utama kanggo mriksa analytics - Kaca Ponsel sing Dipercepat (AMP).

Apa sing diarani AMP?

Kanthi situs web sing responsif dadi norma, ukuran lan kacepetan situs seluler kena pengaruh banget, asring nyuda situs lan menehi pengalaman panganggo sing ora seragam. Google dikembangake AMP kanggo mbenerake iki, nggabungke kaca kanthi nyata supaya bisa katon lan dirasakake lan ukurane kurang nyata; mulane, nyedhiyakake pengalaman pangguna sing padha lan kacepetan kaca sing luar biasa kanggo pangguna mesin telusuran organik. Iki minangka format sing saingan Facebook cepet Artikel lan Apple News.

Situs kanthi konfigurasi AMP wis katon telu nganti kaping lima lalu lintas organik dheweke ndeleng tanpa format, mula aku menehi saran supaya sampeyan nggabungake AMP kanthi cepet. Sawetara wong ngeluh manawa situs AMP ditampilake liwat URL Google ing piranti seluler, sing bisa nyebabake pengaruh ngubungake lan nuduhake. Google wis nanggapi kanthi menehi link langsung menyang artikel kasebut. Aku sejatine percaya manawa mupangate luwih gedhe tinimbang risiko.

Yen sampeyan nggunakake WordPress, Automattic ngeculake sing kuat Plugin WordPress AMP sing ngasilake format sing cocog lan ngetrapake jalur permalink sing dibutuhake. Contone, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa artikel iki ana ing:

https://martech.zone/accelerated-mobile-pages/

Lan versi AMP artikel kasedhiya ing:

https://martech.zone/accelerated-mobile-pages/amp/

Aku ngetrapake AMP kanthi cepet ing situsku lan akeh klien, nanging ora nggatekake siji masalah kritis. Plugin AMP ora ndhukung integrasi Analytics pihak katelu kaya Google Analytics. Dadi, kaya klienku, kita entuk sawetara lalu lintas organik menyang kaca AMP nanging ora bisa ndeleng lalu lintas ing Google Analytics. Ing Kurangé populasi sing kita tingali dudu penurunan total, mung indeksasi Google lan nampilake kaca AMP. Banget frustasi!

Cara ngetrapake Google Analytics kanthi manual nganggo WordPress AMP

Cara sing angel kanggo ngetrapake Google Analytics nganggo AMP yaiku nambah kode ing file fungsi.php tema sampeyan sing masang JavaScript sing dibutuhake ing header lan telpon menyang Google Analytics ing kaca kaca AMP sampeyan. Skrip header sampeyan:

add_action ('amp_post_template_header', 'amp_custom_header'); fungsi amp_custom_header ($ amp_template) {?> 

Banjur skrip awak sampeyan kanggo nambah telpon menyang Google Analytics (manawa bakal ngganti UA-XXXXX-Y nganggo pengenal akun analytics:

add_action ('amp_post_template_footer', 'amp_custom_footer'); fungsi amp_custom_footer ($ amp_template) {?>
{
"vars": {
"account": "UA-XXXXX-Y"
},
"triggers": {
"trackPageview": {
"on": "visible",
"request": "pageview"
}
}
}

Cara gampang ngetrapake Google Analytics nganggo WordPress AMP

Cara sing luwih gampang kanggo ngetrapake Google Analytics nganggo WordPress AMP yaiku nggunakake telung plugin ing ngisor iki:

  1. WordPress AMP
  2. Yoast SEO
  3. Lem kanggo Yoast SEO & AMP

Plugin Lem kanggo Yoast SEO & AMP ayo padha loro ngowahi tampilan lan kesan output AMP uga nambah potongan kode Analytics (ndhuwur kanggo awak) langsung menyang setelan plugin.

Lem Yoast SEO AMP Analytics

Cara Nguji Kaca AMP Sampeyan

Yen wis ngetrapake AMP, coba gunakake Tes AMP Google kanggo mesthekake yen ora duwe masalah format.

Tes Kaca AMPku

Asil tes sampeyan yaiku:

Kaca AMP Valid

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.