Babagan Rapat Sabanjure

Depositphotos 18597265 s

Aku wis akeh mikir babagan rapat-rapat bubar. Kiriman Seth ing acara perusahaan taunan inspirasi kula kanggo miwiti ngrumusake postingan iki. Minangka wong sing duwe bisnis siji karyawan, aku kudu ati-ati tenan babagan pirang-pirang rapat sing dakgawe ora ngasilake.

Saben dina, aku diajak rapat - biasane tuwung kopi utawa mangan awan. Akeh wektu, hubungane profesional utawa malah ndadékaké dadi ora ngasilake dina iki, nanging sesuk bisa uga ana prekara. Rapat kasebut apik tenan ... biasane brainstorming utawa strategi babagan perusahaan, pemasaran, utawa teknologi sing saya rame.

Pancen beda banget karo biyen aku kerja ing perusahaan gedhe sing nganakake rapat saben dina. Rapat ing perusahaan larang, ngganggu produktivitas, lan asring mbuwang wektu. Mangkene jinis rapat sing ngrusak budaya bisnis:

  • Rapat dianakake kanggo golek konsensus. Kemungkinan sampeyan wis nyewa wong sing tanggung jawab ngrampungake proyek kasebut. Yen sampeyan rapat kanggo mutusake keputusan… utawa sing luwih ala… kanggo njupuk keputusan kasebut, dheweke nggawe kesalahan. Yen sampeyan ora ngandel marang wong kasebut sing nindakake pakaryan kasebut, coba pecat.
  • Rapat kanggo nyebarake konsensus. Iki beda sethithik ... biasane dianakake dening sing nggawe keputusan. Dheweke ora yakin karo keputusan kasebut lan wedi karo akibat kasebut. Kanthi nganakake rapat lan entuk konsensus saka tim, dheweke nyoba nyebarake kesalahan lan nyuda akuntabilitas.
  • Rapat kanggo rapat. Ora ana sing luwih ala tinimbang ngganggu dina wong kanggo rapat saben dina, mingguan, utawa saben wulan, yen ora ana agenda lan ora ana kedadeyan. Rapat kasebut larang banget kanggo perusahaan, asring regane ewonan dolar.

Saben rapat kudu duwe tujuan sing ora bisa dipenuhi kanthi mandhiri ... bisa uga brainstorming, komunikasi pesen penting, utawa ngrusak proyek lan menehi tugas. Saben perusahaan kudu nggawe aturan - rapat tanpa tujuan lan agenda kudu ditolak dening para undhangan.

Wis pirang-pirang taun kepungkur, aku melu kelas kepemimpinan sing mulang babagan nggawe rapat. Kayane lucu, nanging biaya rapat kanggo organisasi gedhe penting. Kanthi ngoptimalake saben rapat, sampeyan ngirit dhuwit, wektu, lan nyiyapake tim tinimbang nyengsarakke.

Rapat tim duwe pimpinan, a nulis (kanggo nyathet), a penjaga wektu (kanggo mesthekake yen rapat kasebut tepat wektu), lan a penjaga gerbang (kanggo njaga topik). Penjaga wektu lan penjaga gerbang ganti saben rapat lan duwe wewenang kanggo ngowahi topik utawa mungkasi sesi.

Suwene 10 menit utawa luwih saka saben rapat digunakake kanggo nggawe Rencana Tindakan. Rencana Aksi duwe 3 kolom - Sapa, Apa, lan Kapan. Ditemtokake ing saben tumindak yaiku sapa sing bakal nindakake pakaryan kasebut, apa sing bisa dikirim sing bisa diukur, lan kapan bakal ditindakake. Tugas para pemimpin yaiku menehi tanggung jawab marang kabeh wong sing wis disepakati. Kanthi ngetrapake aturan kasebut kanggo rapat, kita bisa ngowahi rapat supaya ora ngganggu lan wiwit produktif.

Aku nantang sampeyan mikir babagan saben rapat sing sampeyan lakoni, apa ngasilake bathi, apa produktif, lan cara sampeyan ngatur. Aku nggunakke Kanthi jadwal kanggo rapat-rapat lan asring kepengin weruh pirang-pirang rapat sing bakal dakkirim yen sampeyan kudu mbayar biaya nganggo kertu kredit kanggo jadwal! Yen sampeyan kudu mbayar rapat mengko ora entuk gaji, apa sampeyan isih bakal entuk?