10 Metrik Pelacakan Email Sampeyan kudu ngawasi

Depositphotos 26721539 s

Nalika ndeleng kampanye email, ana sawetara metrik sing kudu fokus kanggo nambah kinerja pemasaran email kanthi sakabehe. Prilaku lan teknologi email wis berkembang suwe-suwe - dadi manawa kanggo nganyari cara ngawasi kinerja email. Biyen, kita uga wis nuduhake sawetara formula ing mburi metrik email utama.

  1. Inbox Placed - ngindhari folder SPAM lan filter sampah kudu dimonitor yen sampeyan entuk akeh pelanggan (100k +). Reputasi pangirim sampeyan, ing verbiage digunakake ing baris subjek sampeyan lan badan pesen… kabeh kasebut minangka metrik kritis kanggo ngawasi sing biasane ora ditawakake dening panyedhiya pemasaran email. Ngawasi panyedhiya layanan email bisa ngirim, dudu panempatan kothak mlebu. Kanthi tembung liyane, email sampeyan bisa dikirim… nanging langsung menyang filter sampah. Sampeyan butuh platform kaya 250ok kanggo ngawasi panggonan seko kothak mlebu.
  2. Reputasi Pangirim - Bebarengan karo kothak mlebu minangka reputasi pangirim sampeyan. Apa ana ing dhaptar ireng? Apa cathetan wis disetel kanthi bener kanggo Panyedhiya Layanan Internet (ISP) kanggo komunikasi lan verifikasi manawa dheweke sah ngirim email sampeyan? Iki minangka masalah sing asring dibutuhake a bisa ngirim konsultan kanggo mbantu sampeyan nyiyapake lan ngatur server utawa verifikasi layanan pihak katelu sing sampeyan kirim. Yen sampeyan nggunakake pihak katelu, bisa uga duwe reputasi apik banget supaya email sampeyan langsung menyang folder sampah utawa malah diblokir kabeh. Sawetara wong nggunakake SenderScore kanggo iki, nanging ISP ora ngawasi SenderScore sampeyan… saben ISP duwe cara ngawasi reputasi sampeyan.
  3. Dhaptar Retensi - jarene nganti 30% dhaptar bisa ngganti alamat email sajrone setaun! Iki tegese supaya dhaptar terus berkembang, sampeyan kudu njaga lan ningkatake dhaptar uga njaga sisan pelanggan supaya tetep sehat. Pira pelanggan sing ilang saben minggu lan pirang-pirang pelanggan sing entuk? Nalika tingkat bouncing saben kampanye biasane disedhiyakake, aku kaget manawa retensi dhaptar umume dudu fokus utama panyedhiya layanan email! Penylametan dhaptar minangka metrik utama kanggo ngenali kualitas konten email sing sampeyan sebar.
  4. Laporan Spam - Pira lengganan sing nglaporake email sampeyan minangka sampah? Muga-muga ora ana - nanging yen sampeyan duwe luwih saka sawetara pangirim, sampeyan kudu prihatin saka ngendi sampeyan entuk pelanggan lan relevan karo konten sing sampeyan kirim. Mbok manawa sampeyan ngirim email, akeh banget, utawa sampeyan tuku dhaptar… kabeh iki bisa uga nyebabake keluhan SPAM sing dhuwur sing bakal mblokir sampeyan ngirim kabeh.
  5. Open Rate - Mbukak kanthi ngawasi piksel pelacak ing saben email sing dikirim. Amarga akeh klien email sing mblokir gambar, elinga manawa tarif mbukak sejatine sampeyan bakal luwih akeh tinimbang tarif mbukak nyata sing sampeyan deleng ing email Analytics. Tren mbukak tarif penting kanggo ditonton amarga nuduhake manawa sampeyan nulis garis subyek lan sepira regane konten sampeyan kanggo pelanggan.
  6. Klik Rating - Apa sing sampeyan karepake wong nggawe email? Nyopir maneh ing situs sampeyan (muga-muga) strategi utama kampanye pemasaran email. Mesthekake sampeyan duwe ajakan tumindak sing kuwat ing email lan sampeyan promosi link kasebut kanthi efektif kudu dilebokake ing strategi desain lan optimasi konten.
  7. Klik kanggo Bukak Rate - (CTO utawa CTOR) Saka wong sing mbukak email sampeyan, apa tarif klik-tayang? Diitung kanthi njupuk nomer pelanggan unik sing ngeklik kampanye lan dibagi karo nomer pelanggan sing mbukak email. Iki minangka metrik sing penting amarga ngetrapake keterlibatan karo saben kampanye.
  8. Tingkat Konversi - Dadi sampeyan njaluk klik, apa dheweke bener-bener dikonversi? Pelacakan konversi minangka fitur saka akeh panyedhiya layanan email sing ora bisa digunakake kaya sing kudune. Biasane mbutuhake potongan kode ing kaca konfirmasi kanggo registrasi, download, utawa tuku. Pelacakan konversi ngirim informasi bali menyang email sampeyan Analytics manawa sampeyan wis bener-bener ngrampungake tumindak ajakan sing dipromosikake ing email.
  9. Tingkat Open Mobile - Saiki akeh banget ... ing B2B, mayoritas email sampeyan dibukak ing piranti seluler. Iki tegese sampeyan kudu menehi perhatian khusus babagan kepiye baris subyek dibangun lan priksa manawa sampeyan nggunakake desain email responsif supaya bisa dideleng kanthi bener lan ningkatake tarif mbukak lan klik-tayang.
  10. Nilai Pesenan Rata-rata - (AOV) Pungkasane, nglacak alamat email saka langganan, liwat perawatan, liwat konversi penting banget nalika ngukur kinerja kampanye email. Nalika tarif konversi bisa uga tetep konsisten, jumlah pelanggan sing pancen wis ngentekake bisa beda-beda.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.