5PM: SaaS Manajemen Proyek kanthi fitur lengkap

Layar layar 2014 10 25 ing 4.46.47 PM

Salah sawijining tantangan nalika duwe tim pangembangan luar negeri utawa luar negeri yaiku nyoba nglacak lan menehi prioritas kanggo gaweyan. Aku kerja bareng ora kurang saka telung sumber daya outsourcing, salah sawijine ing njaban laut. Katon yen sampeyan mbagi dina kerja ing antarane zona wektu, sampeyan kanthi alami ngenalake wektu tundha kanggo kabeh sing sampeyan lakoni.

Aku entuk pers nalika Basecamp dibatalake setaun kepungkur. Sing ironis yaiku, nalika mlebu karo tugas anyar, aku bali kerja maneh ing Basecamp. Aku ora ngalahake Basecamp, iku aplikasi sing pantes. Aku mung butuh tugas sing tugas lan manajemen wektu sing luwih kuat. Aku nate nindakake, lan saiki aku isih nemokake. Papan diskusi kanthi dhaptar sing gampang ditindakake ora bisa dianggep minangka aplikasi manajemen proyek.

Aku ora ngerti yen Sergei Podbereschi lan Greg Roy (pendiri Manajemen Proyek 5PM piranti lunak) sing nate nggunakake Basecamp, nanging mesthi ngalami sawetara masalah sing padha karo perusahaan saiki, Software QG.

Dadi - dheweke nggabungake kabeh lan berkembang 5PM. Aplikasi kasebut, ironis, dikembangake ing rong benua sing beda ing 5 basa sing beda-beda sing diucapake dening enem karyawan (saiki).

Sawise ndeleng pratinjau 5PM, aku ngubungi Sergei. Mangkene carane babagan 5PM:

Iki digawe minangka umume solusi manajemen proyek - sing ora mbutuhake. Wis bali ing taun 2003 nalika miwiti lan ora ana sing disenengi. Dadi, kita miwiti dhewe lan ngarani Project & Team Manager. Nyatane, versi pisanan kasebut wiwitane digawe, mula kita nyewa coder tambahan kanggo nambah. 5pm tuwuh saka produk awal kasebut. Kabeh iku web20, nanging, kaya sing sampeyan ngerteni, adhedhasar ide sing luwih lawas. 5pm kasunyatane ana desain ulang total. Kabeh diganti - saka platform pangembangan lan antarmuka nganti merek. Kita ngluncurake wulan November 2007, yaiku SaaS (versi sadurunge bisa didownload).

Kayane kudu dipikir maneh apa bedane. Kita ora nglereni nalika ngrancang antarmuka. Kita pengin kabeh klik utawa rong klik lan kamungkinan kanggo ngatur antarmuka. Malah kasedhiya karo Timeline Flash (aku ora ngerti piranti lunak manajemen proyek sing nyampur karo AJAX lan Flash).

Screenshot 5PM

Kita duwe pendekatan sing beda kanggo antarmuka lan fitur - kita nyoba nggawe sederhana ing permukaan nalika ngemot akeh kekuwatan "ing ngisor hood". Kajaba iku, 5 sore minangka asil saka campuran visi sing menarik - Greg minangka manajer IT kanthi pengalaman 15 taun, dene aku desainer lan pangembang web sing luwih enom. Manajer seneng tampilan lan laporan rinci. Pengembang sengit karo alat manajemen proyek, pokoke. Dadi, kita nyoba ngrancang antarmuka supaya gampang kanggo anggota tim nambah pesen utawa nutup tugas kanthi siji klik (sanajan liwat email), dene manajer duwe kekuwatan kanggo nggali luwih jero.

Aku uga mikir bakal mbedakake luwih akeh nalika nambah fitur, nggunakake umpan balik saka klien. Ngarepake pangowahan gedhe ing bagean Timeline lan Laporan ing wulan ngarep.

Aku wis njaluk mitra mitra pembangunan langsung mriksa 5PM. Tim kasebut ndeleng Jira, nanging antarmuka kasebut sajujure mbingungake. Muga-muga bisa dijupuk nalika 5PM!

Ruang Kantor - PambukaKanggo sampeyan penggemar Office Space sing ana ing kana, sampeyan uga bakal ngormati demo. Cukup jarene.

4 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Hi there,
    Aku mung maca kiriman sampeyan lan amarga sampeyan golek alat manajemen proyek sing apik, aku nyaranake sampeyan supaya bisa mriksa ProjectOffice.net. Iki minangka solusi pm adhedhasar kita sing uga nawakake manajemen wektu lan biaya sing apik, wiki lan pelacakan masalah.
    Aku percaya sampeyan bakal seneng.
    Dadi, coba coba dakwartakake pengalaman sampeyan.
    Sincerely,
    Natalija

  3. 3
    • 4

      Ha! Ora - nanging wis cedhak… ing Ohio;).

      Sawise mriksa aplikasi kasebut, aku pancen pompa lan pengin nulis babagan iki. Apamaneh amarga aku durung nate ditulis babagan online liya. Panelusuran blog liyane ora ngasilake apa-apa lan Sergei nindakake 'wawancara virtual' liwat email.

      Wektu uga apik - amarga kita lagi masalah karo masalah manajemen ing karya saiki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.