5 Cara Supaya Pelanggan Raos Dikasihi

layanan pelanggan tresna

Praktik paling apik kanggo layanan pelanggan mbutuhake luwih saka mung eseman, sanajan mesthine minangka wiwitan sing apik. Pelanggan sing seneng nggawe bisnis mbaleni, nambah komentar positif (sing ningkatake SEO lokal), lan nambah sinyal sosial kanthi sentimen positif (sing nggawe visibilitas telusuran organik umume), lan ora ana perusahaan sing bisa ana tanpa pelanggan. Mangkene limang cara gampang kanggo njamin supaya para pelanggan rumangsa dikasihi.

1. Takokake Pitakon Sing Tepat

Saben perusahaan kudu takon pitakon iki saben dina: Apa sing bisa ditindakake supaya pelanggan luwih gampang? Bisa uga dhukungan live chat online, manawa para pelanggan bisa nggayuh wong liya kanthi cepet, utawa ngentekake luwih akeh wektu kanthi desain responsif. Yen gampang, pelanggan seneng lan sing dadi tujuan utama saben bisnis.

2. Manajemen Kepribadian

Cara dianggep pelanggan diwiwiti kanthi kepribadian sing nyenengake lan nyenengake lan eseman. Mesem nalika ngobrol karo pelanggan ing telpon minangka salah sawijining cara supaya swara sampeyan luwih apik, luwih anget, lan luwih ramah. Anehe yen bisa digunakake, nanging pancen bisa (coba!). Ing sisih liyane, para pelanggan bisa langsung ngerti manawa karyawan ora pengin ana ing kono utawa lagi dina ala. Iki nggawe nada kanggo kabeh transaksi lan kanthi gampang bisa ngusir pelanggan. Ngawasi interaksi, duwe sesi latihan rutin lan sijine wong sing bener ing posisi interaksi pelanggan.

3. Tindak Lanjut

Bakal ana masalah ora preduli perusahaan kudu setya. Nangani kanthi cepet lan profesional minangka langkah kaping pisanan, nanging tindakake minangka penting banget. Pelanggan kudu ngerti manawa perusahaan sampeyan prihatin lan ora meksa nindakake perkara ing ngisor karpet sawise solusi ditemokake.

4. Coba Grup Fokus Layanan Pelanggan

Klompok fokus ngidini pamilik bisnis nliti klompok calon pelanggan lan nemokake apa sing dikarepake, layanan sing dikarepake, lan bisa nggawe cetakan kanggo praktik layanan sing luwih apik. Nanging kudu siyap lan eling; bisa nggumunake utawa ngganggu nalika krungu umpan balik langsung saka klompok pelanggan utawa calon pelanggan. Bakal mbutuhake kulit sing kenthel nalika nindakake proses iki.

5. Entuk Staff

Ing jagad sing ideal, kabeh karyawan bakal menehi layanan utama amarga dheweke pancen peduli karo bisnis lan para pelanggan. Sayange, ora mesthi ngono. Tambah insentif, kayata hadiah kanggo karyawan kanthi peringkat layanan pelanggan sing paling apik, lan entuk hadiah sing diperjuangake - kayata setengah dina Jumuah sajrone wulan tanpa potongan gaji. A sistem ganjaran bisa digunakake.

Sajrone proses kasebut, priksa manawa karyawan diawasi kanthi adil. Dheweke kudu ngerti yen bakal diawasi, lan kudu dadi bagean saka kajian taunan. Paket dhukungan kasedhiya, lan biasane bisa ngawasi kabeh interaksi elektronik yen sampeyan kudu ngawasi aliran komunikasi antarane karyawan lan klien; iku asring dadi papan sing apik kanggo ndeteksi masalah sing bisa diatasi lan bisa dirampungake.