5 Taktik SEO Apik sing Bisa Digunakake Musisi

musisi

Dadi sampeyan musisi sing pengin nggawe pernyataan kanthi online lan sampeyan mikir babagan cara nggawe teknik optimisasi mesin telusuran (SEO)? Yen ngono, saranake manawa, sanajan ora ana peluru sihir ing optimalisasi mesin telusuran, sampeyan uga ora angel nambah visibilitas telusuran ing Google lan Bing.

Mangkene limang teknik SEO efektif kanggo musisi kanggo nambah visibilitas mesin telusuran.

1. blogging

Blogging minangka cara sing apik kanggo digatekake dening mesin telusuran. Priksa manawa situs web sampeyan wis terdaftar karo mesin utama (Google, Yahoo!, Lan Bing) supaya ngerti yen bisa ngubengi situs sampeyan lan ngindeks apa sing wis dikirim.

Nalika sampeyan blog, priksa manawa nggunakake konten sing sugih karo tembung kunci (iku mung frase buzz sing tegese "asring nggunakake tembung kunci ing konten sampeyan"). Contone, yen sampeyan blog babagan clarinet bass, luwih becik nggunakake tembung "clarinet bass" ing judhul lan sawetara kaping ing konten kasebut.

2. Gunakake Google Authorship

Yen sampeyan blogging (lan sampeyan kudu, waca ing ndhuwur) babagan subyek sing ana gandhengane karo musik (instrumen, lagu sing apik, band anyar utawa pengaruh, komposer hebat, lan liya-liyane) mula sampeyan dadi penulis. Nanging sampeyan kudu luwih maju tinimbang dadi penulis lan dadi Panganggit Google.

Supaya bisa kedadeyan, sampeyan luwih dhisik butuh akun Google+ (luwih aman yen mung duwe akun Google+ uga bakal mbantu sampeyan nggunakake SEO, amarga Google+ jelas produk Google). Ing profil akun Google+, sampeyan bakal weruh bagean "Kontributor kanggo" ing "Tautan." Priksa manawa sampeyan ngisi URL lan jeneng situs web sing sampeyan tulis (priksa manawa kalebu blog sampeyan dhewe).

Uga, kapan sampeyan nulis artikel, priksa manawa ana tag link ing header postingan sing nuduhake akun Google+ sampeyan. Temenan, sampeyan bakal ngganti "ID Google+" nganggo ID asli.

3. Ngoptimalake gambar sampeyan

Kemungkinan apik yen konten sampeyan uga kalebu gambar. Yen pancen ngono, mula wae nalika sampeyan masang gambar ing konten sampeyan, sampeyan kudu nyakup gambaran babagan gambar ing atribut "alt". Mangkene carane "ngandhani" mesin sing ana ing gambar; dheweke ora cukup cerdas kanggo mbedakake kabeh gambar kanthi konten sing dijenengi. Bebas nggunakake tembung kunci ing deskripsi iki uga.

4. Gunakake Youtube

Sampeyan pengin diwenehi perhatian ing papan liyane kajaba blog sampeyan, bener? Kanggo ngrampungake, sampeyan kudu ngasilake konten ing papan liya kajaba blog sampeyan. Youtube minangka papan sing apik kanggo nerbitake konten video, luwih-luwih yen sampeyan pengin pamer katrampilan edan ing instrumen tartamtu.

Luwih saka iku, sampeyan bisa masang video Youtube langsung menyang blog. Iki bisa nambah konten blog sampeyan (iki kalebu conto sing apik). Priksa manawa menehi tag video nganggo tembung kunci sing wis dibahas, uga.

5. Gunakake Google Analytics

Google Analytics minangka cara sing apik kanggo nglacak efektivitas (utawa efektivitas relatif) teknik optimasi sampeyan. Priksa manawa blog sampeyan pangguna karo Google Analytics. Kunjungi kanthi asring lan delengen apa sing nyebabake lalu lintas menyang situs sampeyan. Aturan sederhana ing kene yaiku: apa wae sing bisa digunakake, luwih akeh lan apa wae sing ora bisa digunakake, aja nganti rampung. Sederhana, bener?

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.