5 praktik telpon bisnis sing ngrusak merek sampeyan

telpon

telponMlaku usaha cilik angel banget lan ngepenakke. Sampeyan terus nganggo pirang-pirang topi, mateni geni, lan nyoba ngupayakake saben dolar nganti bisa.

Sampeyan fokus ing situs web, finansial, karyawan, pelanggan, lan merek sampeyan lan pengin bisa njupuk keputusan sing apik saben-saben.

Sayange, kanthi kabeh pituduh sing nduweni usaha cilik ditarik, bisa dadi angel kanggo menehi cukup wektu lan perhatian ing merek. Nanging, merek minangka salah sawijining aspek sing paling penting utawa bisnis sampeyan lan bisa menehi kesan gedhe karo kesan pertama sing bakal diwenehake calon pelanggan.

Komponen gedhe kesan pisanan yaiku carane sampeyan njawab telpon nalika prospek nelpon bisnis sampeyan. Akeh bisnis cilik nyoba golek sing murah kanthi sistem telpon sing kurang profesional lan sayangé iki bisa ngrusak kesan pisanan. Mangkene sawetara perkara sing dakkerteni akeh sing bisa dadi masalah.

1. Nggunakake nomer ponsel minangka nomer telpon bisnis. Sanajan sampeyan solopreneur, iki ora apik. Kabeh wong bisa ngerti kapan lagi nelpon ponsel, luwih-luwih nalika ngirim surat swara lan menehi salam email standar. Iki menehi kesan amatir kanggo panelpon lan sinyal yen sampeyan minangka toko siji wong. Ora ana sing salah yen toko siji-siji nanging narik kawigaten kanthi cara iki ora becik.

2. Njawab telpon nganggo "hello?" lan ora ana liyane. Yen aku nelpon bisnis, aku ngarepake wong sing bakal mangsuli telpon nyebut jeneng bisnis lan disambut karo ucapan profesional. Yen aku nelpon garis langsung utawa mentas ditransfer, ora apa-apa nyingkirake jeneng bisnis, nanging aku bakal ngarep-arep ngrungokake wong kasebut dijawab kanthi jeneng. Iki minangka sopan santun profesional lan mbantu nyetel nada sing pas kanggo obrolan bisnis.

3. Kothak surat swara "umum". Nalika sampeyan nelpon bisnis lan ora ana sing mangsuli, apa sampeyan kadang entuk kothak surat swara "umum" lan ora ana pilihan liyane? Apa sampeyan yakin manawa ninggalake pesen bakal ngasilake wangsulan? Aku uga. Pertama, njaluk resepsionis (utawa barang sing apik layanan resepsionis virtual). Skenario kasus sing paling apik yaiku panelpon bakal entuk wong asli saben wektu. Yen sampeyan ora duwe resepsionis, paling ora nawakake petugas otomatis sing bakal ngidini panelpon nemokake wong sing pas kanggo pesen.

4. Baris sing ora nampa surat swara. Iki malah luwih elek tinimbang kothak surat swara "umum". Kadhangkala nalika aku nelpon bisnis lan ora ana sing mangsuli, aku bakal dikirim menyang ucapan sing ora bakal ninggalake surat swara amarga ora bakal dicenthang. Tenanan Iki mung ora sopan. Kabeh wong sibuk lan yen kudu menehi wektu kanggo bali maneh kanthi ngarep-arep bisa tekan wong liya, mesthine aku bakal terus maju. Aku ngerti manawa kantor medis asring luput saka iki.

5. Layanan VoIP sing murah. Voice over IP iku apik banget lan wis adoh banget. Nanging, isih bisa nyebabake sawetara masalah kualitas swara lan bisa uga nggawe wektu tundha ing obrolan rong arah. Amarga alasan iki, ora becik yen ngandelake Skype, Google Voice, utawa layanan gratis liyane kanggo jalur bisnis utama. Yen sampeyan arep mbukak rute VoIP, luwih becik investasi ing solusi VoIP profesional sing bakal menehi audio lan reliabilitas sing jelas. Sawetara prekara sing luwih frustasi tinimbang nyoba nutup kesepakatan bisnis nalika nyoba komunikasi karo pelanggan liwat saluran telpon sing ora bisa dipercaya.

Ora mbutuhake usaha kanggo nggawe pengalaman telpon profesional kanggo panelpon, nanging bisa menehi pengaruh gedhe marang kesan pisanan nalika nelpon. Ing SpinWeb, kita nemokake manawa tim resepsionis + iPhone sing cocog kanggo kita. Sampeyan kudu mikir babagan kepiye profesional bisnis sampeyan nalika ana sing nelpon.

8 Komentar

  1. 1
  2. 3
  3. 4

    Aku ora setuju karo nomer 1. Nalika nindakake bisnis solo, ora salah yen nggunakake ponsel minangka garis utama. Yen sampeyan ngatur salam lan tetep profesional nalika njawab telpon, ora ana bedane. Iku luwih trep tinimbang kaiket karo landline utawa lokasi (ya, sanajan nganggo kabeh teknologi telpon maju lan liya-liyane) lan ngidini aku menehi pengalaman layanan sing luwih cepet lan luwih cepet kanggo para klien.

  4. 5

    Aku nggunakake ponsel suwene 5 taun kepungkur. Aku nggunakake amarga garis sing beda karo telpon omahku. Iki nduweni pesen kaya bisnis, lan kapan aku mangsuli, kanca utawa bisnis, aku ujar, Halo, iki Lisa Santoro. Aku ora ngerti selefon sing wis ditelpon, nanging informasi iki pancen ketinggalan jaman.

    • 6

      Nalika nelpon ponsel lan entuk surat swara, jelas manawa ponsel kasebut adhedhasar ucapan voicemail, kajaba yen disesuaikan, sing umume wong ora nindakake. Yen sampeyan nelpon nomer bisnis kanggo perusahaan lan dikirim menyang mail swara ponsel, bisa dadi sinyal sing rada negatif yen perusahaan kepengin dadi profesional. Sawetara bisnis apik kanthi gambar solopreneur. Sawetara ora. Matur suwun saran! 🙂

  5. 7

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.