5 Tips Aneh kanggo Ganda Produktivitas

produktivitasDawud diwenehi tag ing blogku. Dheweke duwe pos sing apik ing kana Cara Tetep Fokus Kanggo Produktivitas sing Akeh. Ing artikel kasebut, dheweke nyritakake babagan cara nyetel 50 menit saben dina kanggo fokus lan nglakokake.

Aku ora disiplin supaya aku nyisihake wektu saben dina kaya iki, nanging aku nyoba. Mangkene carane aku tetep produktif ... lan sawetara bisa uga aneh nanging mbantu aku ngatur dina kerja sing katon ora bisa diatur. Apike sawetara tips lan cara aku tumpang tindih karo Dawud!

Biyen, aku wis ngerti manawa buruh Amerika umume ngasilake udakara 5 jam saben dina, sanajan kerja luwih saka 8. Mangkene carane tikel kaping 5 jam kasebut lan entuk 10 jam produktivitas sajrone 8 jam dina.

  1. Mungkasi njawab telpon sampeyan:

    Aku ora mangsuli telpon uga ponselku kajaba aku wis siyap. Kanca-kanca lan kanca kolega wis biasa ngene lan ana sing menehi masalah kanggo aku. Sawetara wong nganggep yen ora sopan. Aku ora. Nguripake telpon utawa ponsel menyang voicemail padha karo nutup lawang kantor sampeyan supaya bisa rampung. Aku pancen percaya produktivitas adhedhasar momentum… Kelangan semangat lan sampeyan kurang produktif. Kanggo sampeyan sing ana ing program kasebut, iki pancen bener. Aku bisa entuk program sajrone seminggu sajrone sedina yen ora ngganggu. Kaping pirang-pirang, aku program kabeh wengi ing proyek amarga aku ngidini 'mlebu zona'. Perkiraan tabungan: 1 jam saben dina.

  2. Mandheg ngrungokake Voicemail:

    Aku ora ngrungokake voicemail. Apa sih ?! Sampeyan mung ngomong yen ora mangsuli telpon lan saiki ora ngrungokake voicemail ?! Ora. Aku mriksa surat swara lan sanalika aku krungu sapa, aku langsung mbusak pesen lan telpon maneh. Aku wis ngerteni manawa 99% wektu, aku kudu nelpon wong kasebut, mula apa ngrungokake kabeh voicemail? Sawetara wong ninggalake pesen suwene menit! Yen sampeyan ninggalake kula voicemail, tinggalake jeneng lan nomer lan kabutuhan sampeyan. Aku bakal nelpon sampeyan maneh yen aku duwe kesempatan. Aku uga kepengin ngerti babagan iki. Perkiraan tabungan: 30 menit saben dina.

  3. DWT - Drive Nalika Ngomong:

    Aku nelpon wong nalika nyopir. Aku duwe udakara 1 jam saben dina sajrone komuter lan paling tepat wektu aku kudu ngomong karo wong liya. Aku durung nate nyedhaki kacilakan, mula aku ora kepengin ngrungokake kabeh babagan nyopir nalika ngomong yen lagi masalah. Aku pancen bisa fokus ing kalorone. Yen lalu lintas dadi elek, aku mung njaluk ngapura lan nelpon wong kasebut maneh. Perkiraan tabungan: 1 jam saben dina.

  4. Rapat Nolak:

    Aku nolak undhangan rapat. Ora, jarene, saiki dheweke wis ora ana gandhengane! Aku ngerteni yen mayoritas rapat mbuwang wektu. Sampeyan bakal kepencut kanggo nampa undhangan rapat sing ora duwe rencana rencana utawa tumindak. Yen ora ana tujuan kanggo rapat, mesthine aku ora bakal katon. Iki nesu sawetara kanca kerja, nanging aku ora kuwatir. Wektu saya larang banget kanggo aku lan perusahaan. Yen sampeyan ora bisa ngormati, mula dudu masalahku - sampeyan dhewe. Sinau babagan cara ngatur wektu masarakat kanthi efektif! (Aku uga mangsuli email ing PDA nalika rapat yen perhatianku ora prelu.) Perkiraan tabungan: 2 jam saben dina.

  5. Nulis lan Nuduhake Rencana Aksi:

    Siji iki bisa uga ora aneh. Nanging, iku kudu nyata supaya tetep produktif. Aku nulis rencana tumindak sing ngemot Who, What and When lan, sing paling penting, bareng karo wong utawa tim sing aku kerjane.
    sing - Sapa sing bakal njaluk it kanggo aku, utawa sapa sing bakal dakgayuh it kanggo?
    Opo - Apa sing bakal dikirim? Dadi spesifik!
    Kapan - Kapan arep dikirim? Tanggal lan uga wektu bakal nggawa sampeyan ketemu timeline.
    Perkiraan Tabungan: 30 menit saben dina.

WFS: Bisa Saka Starbucks

Siji tip tambahan sing bisa uga ora bisa digunakake kanggo sampeyan: Aku kerja ing Starbucks. Ing wayah esuk yen aku ora rapat, telpon klien, utawa kerja bareng timku, aku asring mung mrana menyang Starbucks lan ngetrapake tugas kasebut. Starbucks rame karo wong lan nggawe lingkungan lam sing dikontrol sing dakkarepake. Aku kerja keras lan cepet ing Starbucks. Kursi sing ora nyenengake uga mbantu. Yen ora bisa metu saka kono kanthi cepet, aku bakal getun kanthi sisih ngisor. Perkiraan tabungan: 4 jam saben minggu.

12 Komentar

  1. 1

    Wah, sampeyan mancep karo perkara rapat kasebut. Aku kerja, yen sampeyan nolak rapat, dianggep ora sopan, kaya ngipat-ipati!

    Sampeyan mlebu rapat, 5 menit, crita urip pribadi banjur malih dadi perkara sing ikatan. Sing marahi neraka urip saka aku! Rapat 10 menit asring ditambah nganti sakjam amarga iku!

    Aku kudu miwiti nolak rapat sing ora duwe tujuan utawa agenda sing jelas, utawa sing ora dibutuhake banget. Mesthi wae, kajaba panjalukku teka saka bosku 🙂

  2. 3

    Sampeyan kudu mriksa buku anyar sing diarani Minggu Kerja Papat Jam dening Timothy Ferriss. Dheweke arang banget rapat, lan mung mriksa email seminggu utawa luwih - padha karo apa sing sampeyan gunakake. Bubar ngrungokake pirembagan SXSW lan ngerteni pancen nyenengake. Muga-muga bisa maca buku kasebut.

  3. 5

    Nggih Kanggo produktif sampeyan kudu nyelehake telpon lan email ing papan sing pas. Yen sampeyan mung babu karo dheweke sedina muput - dheweke ora bakal nindakake apa-apa, kajaba ngganggu aliran kerja sampeyan.

    Nilai gedhe.

    • 6
  4. 7

    Maca email bisa nyedhot wektu. Aku ngerti sawetara wong sing kudu maca saben pesen yen bisa krungu "ding". Aku mateni notifier email, lan maca email ing jadwal MY. Mesthi wae ing wayah awan luwih becik aku maca email, njawab telpon, lsp.

    Saiki sampeyan ora nyebutake blogging, nanging mesthi butuh wektu! 😉

    • 8

      Blogging minangka investasi, Becky. Aku jaringan lan sinau luwih akeh babagan maca lan nulis. Uga, kanthi sawetara penghasilan iklan suntingan, aku pancen entuk bayaran ing blog. Aku ora yakin apa aku entuk dhuwit sakjam… nanging mengko dakkira regane.

      Matur suwun masukan! Ora diraguhi manawa maca lan surfing tanpa wates bisa nggawe ora produktif!

  5. 9

    Pos sing apik - seneng. Luwih apik tinimbang dhaptar tanpa wates saka 20-30 tips produktivitas sing sampeyan ora bisa kelingan, aja nganti ngleksanakake.

  6. 11

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.