4 Tips Kanggo “Sosialisasi” Luwih Apik

Depositphotos 4804594 s

Yen sampeyan lagi maca Martech Zone, kemungkinan ana wong sing ngerteni sampeyan manawa kasunyatane bakal dadi luwih penting tinimbang saiki supaya bisnis sampeyan dadi sosial ing taun iki. A survey anyar kita nganakake kanggo Media GrowBiz ngumumake yen 40% produsen keputusan bisnis cilik nganti menengah rencana bakal nggunakake media sosial ing taun 2012. Aku bubar krungu tamu ing Acara Dhiskusi Radio Gila Bisnis saranake supaya kabeh wong sing dodol diwenehi akun sosial perusahaan dhewe (Twitter, Facebook, lsp), supaya klien duwe cara sing cepet, gampang, lan transparan supaya bisa ditekani kapan wae.

Ana sawetara, yen ana, aturan sing angel lan cepet babagan nggunakake Media Sosial. Pakaryan minangka Marketer Media Sosial kanggo Zoomerang, lan saiki SurveyMonkey, tegese aku wis sinau bab siji utawa loro babagan apa sing cocog lan, sing luwih penting, apa sing ora. Rahasia Sukses Media Sosial yaiku mbukak nyoba perkara anyar, ngukur asil sampeyan, lan nggunakake metrik kanggo ngerteni apa sing cocog karo sampeyan, merek, lan pamirsa. Nanging aku duwe 4 langkah gampang kanggo miwiti:

1. Aja nganggep. Takon
Rahasia kanggo nggawe pengikut sosial sing gedhe yaiku ngirim konten sing relevan lan menarik kanggo para pamirsa. Nanging kepiye sampeyan nggawe konten sing apik yen sampeyan ora ngerti sapa pamirsa? Takon! Gawe a survey prasaja lan kirim menyang pandherekipun, penggemar, lan pelanggan. Zoomerang lan SurveyMonkey nawakake akeh template gratis sing sampeyan bisa ngatur kanthi nambahake gambar, logo, lan warna perusahaan.
Takon sapa pelanggan, kepiye cara nggunakake produk utawa layanan, lan kepiye wareg. Yen sampeyan luwih ngerti babagan pelanggan lan apa sing dikarepake, luwih becik sampeyan bisa menehi informasi sing ditemokake migunani lan menarik.

2. Promosi, Promosi, Promosi
Nggawe konten sing apik minangka langkah sing paling penting, nanging mung langkah kaping pisanan. Yen wis nggawe konten kasebut, sampeyan kudu promosi supaya bisa adoh. Tegese Tweeting babagan iki, dikirim ing kaca Facebook, lan kaca klompok Linkin sing relevan. Elinga aturan 80-20, sing ujar manawa sampeyan kudu nanggapi konten wong liya 80% wektu, lan promosi konten sampeyan mung 20% ​​wektu. Minangka aturan alami - ora ana sing pengin ngrungokake jumbo promosi dhewe sedina muput.
Nanging ing prakteke sampeyan bisa kabur sethithik, lan uga kalorone. Komentar ing blog utawa salah sawijining kiriman Facebook penggemar, lan yen relevan, lebokake link menyang situs sampeyan. Re-tweet informasi sing dicritakake wong liya ing industri sampeyan, yen ora kompetisi langsung lan bakal migunani kanggo para pelanggan. Priksa Jawaban Linkedin, lan yen ana wong sing nemoni masalah sing bisa ditanggulangi layanan utawa produk sampeyan, wenehake. Priksa manawa sampeyan ngasilake kanthi menehi komentar, tweet maneh, lan seneng saham sing padha (80%).
twitter-screenshot
3. Pemasaran Outbound Dadi Soo 2011
Dina iki kabeh babagan Inbound Marketing, sing kudu alami yen sampeyan wis ngerteni langkah 1 lan 2. Kanthi menehi pelanggan informasi sing menarik, relevan, lan promosi liwat saluran sing bener, ora suwe sadurunge sampeyan nggawe sampeyan ahli sing dipercaya ing bidang sampeyan. Wong bakal teka ing blog perusahaan otomatis sampeyan, ora mung nalika pengin tuku mobil, nanging nalika pengin ngerti apa sing dicritakake wong babagan model 2012. Dheweke bakal miwiti nglampahi wektu luwih akeh ing situs sampeyan, lan dadi biasa mriksa amarga ngerti yen sampeyan ngirim kanthi rutin (nudge nudge, wink wink). Sales sampeyan bakal ana hubungane karo wektu sing teka ing situs sampeyan, lan bakal ana hubungane karo kinerja sampeyan ing langkah 1 lan 2.

4. Aja Wedi Sing Negatif: Dadi Proaktif!
Akeh pembuat keputusan SMB sing dakkarepake wedi yen sosial bakal mbukak kabeh jinis publisitas negatif. Aku wis ngrasakake tangan pertama iki - meh seminggu ora ana pelanggan sing ngeculake ing kaca Facebook, ana gandhengane langsung karo produk utawa ora. Aku ngerti, iki bisa medeni, nanging sampeyan kudu eling manawa pelanggan nganggep risiko sing sampeyan lakoni kanthi cara kaya ngono, lan dheweke bakal ngormati sampeyan. Pungkasane, dheweke bakal luwih curiga marang perusahaan sing durung entuk pengaruh sosial tinimbang sing kadhang kala nggawe panas ing kaca Twitter. Lan kanggo saben pelanggan sing ora puas, kita duwe 5 wong sing seneng menehi kepenak karo produk. Komentar kasebut luwih migunani tumrap merek kita tinimbang komentar sing negatif.
Cukup elinga, menehi hasil karo saran kanthi tepat wektu lan positif. Pelanggan bisa uga ora mesthi bener, nanging apa wae frustasi sing dirasakake ditrapake, mula diakoni, lan wenehi langkah tumindak sing bisa ditindakake kanggo mbenerake kahanan kasebut. Lan ora kabeh umpan balik bakal negatif! Yen ana wong sing menehi pujian, matur nuwun, lan takon apa dheweke gelem menehi crita sukses pelanggan karo sampeyan. Dheweke entuk swarane (lan merek) ing kana, sampeyan entuk dukungan organik, lan kabeh wong menang.

Muga-muga 4 tips iki bisa mbantu sampeyan miwiti plancongan dadi sosial! Tulung komentar komentar, tips liyane, utawa pitakon sampeyan! Seneng bersosialisasi!

2 Komentar

  1. 1

    Halo Hanna! Kita setuju kabeh karo poin sing sampeyan wenehi ing kene. Media sosial minangka platform sing apik kanggo bisnis kanggo nggawe kesadharan merek lan entuk target liyane sing bisa diduweni. Nggunakake kanthi efektif, kayane dadi tugas sing angel kanggo sawetara wong. Kita ngarepake taun anyar bakal ngasilake cara anyar kanggo nggunakake media sosial. Bisnis kudu luwih becik menehi saran supaya bisa munggah supaya bisa entuk kauntungan. Oalah Kiriman sing apik!

  2. 2

    Inbound persis kaya sing wis direncanakake kanggo taun iki. Kita mung nulis strategi media sosial lan aku nemokake postingan iki migunani banget, mula aku mikir yen dakkandhani nalika aku pengin wong menehi komentar babagan kirimanku! 

    Aku mesthi bakal menehi saran babagan survey para pamirsa. Gagasan apik.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.