3 Ukuran Nggawe Konten

Depositphotos 5109037 s

Saiki akeh konten sing diproduksi ing web, mula aku pancen angel golek artikel sing regane - sanajan liwat telusuran, sosial utawa promosi. Aku kaget kepiye cethek akeh strategi pemasaran konten ana ing situs perusahaan. Sawetara nembe duwe warta lan rilis pers babagan perusahaan kasebut, sing liyane duwe macem-macem dhaptar, sing liyane duwe rilis fitur babagan produke, lan liyane mung duwe konten kepemimpinan sing dipikirake.

Nalika umume konten wis diproduksi kanthi apik, asring dimensi unik. Kanthi tembung liyane, olahpesen sing padha fokus ing jinis pengunjung sing padha karo medium sing padha… ing saben konten. Miturut pendapatku, ana macem-macem dimensi kanggo strategi konten sing seimbang.

Mindmap Dimensi Konten

  • Sambungan Persona - iki minangka salah sawijining tembung sing bisa banget digunakake ing pemasaran konten. Nanging intine, yaiku sampeyan ora ngomong karo macem-macem pengunjung sing bakal teka ing situs sampeyan. Lan nalika dakkandhakake ngandika kanggo, Tegese apa isi sing sampeyan tulis wis resonasi karo dheweke. Kita beda-beda konten sing ditulis kanthi rada beda ing blog teknologi pemasaran. Kita nulis kanggo para pemasar wiwit wiwitan nganti maju ... nganti kabeh sing wis cukup maju nulis kode dhewe.
  • Tujuan Pengunjung - kenapa pengunjung nganggo konten sampeyan? Apa langkah ing siklus tuku kasebut? Apa dheweke mung kolega sing nindakake riset lan ndhidhik awake dhewe kanthi saran? Utawa para pengunjung sing duwe anggaran lan siyap tuku? Apa sampeyan macem-macem konten kanggo nggayuh kekarone? Sampeyan kudu nyedhiyani konten sing dioptimalake kanggo tujuan pengunjung.
  • Medium lan Saluran - Medium asring diabaikan amarga bisnis terus dikirim nanging jinis media sing digunakake minangka faktor kritis kanggo ngirim konten sing efektif. Apa sampeyan menehi 3 cara supaya pengunjung nganggo konten? Visual, pendengaran lan kinestetik interaksi minangka kunci. Whitepaper, ebook, infografis, peta pikir, studi kasus, video, email, brosur, aplikasi seluler, game… ora kabeh pamirsa ngormati postingan blog. Ngowahi macem-macem konten bakal mbantu sampeyan entuk persentase pamirsa sing luwih gedhe. Variasi saluran uga mbantu… Youtube kanggo video, Pinterest kanggo perumpamaan, LinkedIn kanggo nulis, lsp.

Kanggo miwiti, gawe kothak ing kertas kanthi telung kolom kasebut - persona, maksud lan medium. Tambah konten pungkasan wulan minangka larik lan cukup isine rinciane. Apa sampeyan ndeleng tren utawa sampeyan ndeleng strategi konten multi-dimensi? Muga-muga iku sing terakhir! Lan sampeyan wis entuk grail suci yen sampeyan bisa nyelarasake kabeh karo kegiyatan pangguna sing ngonfirmasi konten sampeyan ngirim kegiatan sing wis dirancang… utamane konversi.

Ambane Konten

Yen ana dimensi kaping papat, mula jembaré konten sampeyan. Kita kabeh wis ndeleng situs sing ngetokake aliran "5 Cara kanggo" utawa "10 Cara Mesthi menyang" lan dhaptar liyane. Iki minangka konten cethek sing digawe cepet dikonsumsi. Konten lan konten visual liyane sing bisa ditampilake bisa dituduhake lan narik kawigaten situs sampeyan. Nanging, yen maca wis kasengsem, dheweke arang nyedhiyakake konten sing jero sing dibutuhake kanggo ngowahi pamaca kasebut saka pengunjung menyang pelanggan.

Kita nuduhake informasi infografis lan dhaptar ing situs iki amarga akeh sing maca. Nanging supaya para pamaca tetep terlibat lan nuwuhake hubungan, kita kudu menehi konten sing luwih jero - kaya postingan iki! Strategi liyane sing digunakake karo klien yaiku kita asring miwiti karo postingan blog, banjur nggarap grafis informasi, banjur nawakake nyilem luwih jero liwat papan putih - lan banjur nggawa prospek menyang demo utawa webinar. Yaiku jero konten!

2 Komentar

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.