Iki minangka Can Worms klasik

Bisa CacingNalika entuk komentar kaping 30 ing kiriman blog sajrone sedina, sampeyan bakal ngerti manawa sampeyan ngalami saraf!

Wow!

Nalika aku mutusake kirim babagan rasa ora marem anyar karo 37 Sinyal, ora ana upaya apa-apa kanggo nyoba mbukak kaca ngarep TechMeme utawa duwe Jason Goreng pribadi dakkandhani. Sampeyan sing wis sawetara suwe ngerti manawa aku wong sing apikan lan ora seneng rame ing blogku.

Kasunyatane, nalika ana wong sing nesu karo aku, aku nyoba nyoba metu saka kanca. Kita bisa ora setuju lan isih kekancan. Kasunyatane, aku asring ora setuju karo kanca-kanca tinimbang umume wong! Mung takon wong!

Yen jarene, blogosfer minangka wates alam bébas. Kita ora, utawa bakal duwe Kode Etik. Kita uga ora kudu! Aku pancen percaya marang kebebasan bersuara ing Internet.

Aku uga percaya marang perselisihan. Kita dadi Sheriff ing Wild Wild West iki lan aja nganti ngadeg lan nonton nalika blogger liyane ngancam, ngapusi, utawa malah menehi saran ala. IMHO, luwih dhuwur panguwasa sampeyan, sanajan kanthi Google or Technorati, luwih akeh tanggung jawab sampeyan kanggo nggawe sampeyan nyatane minangka bukti lan pendapat minangka pendapat.

Aku jujur ​​nalika negesake yen aku pengin sampeyan nggawa aku tugas nulis. Aku pancen ngurmati sampeyan amarga nantang aku. Cukup ngerti yen bledug wis entek, aku isih ora setuju karo sampeyan. Ora apike wong loro duwe pandangan sing beda karo kahanan sing padha. Kita ora nuduhake persepsi sing padha, mula ora bakal bisa ndeleng kanthi identik.

6 Komentar

  1. 1

    Jason ngomong sampeyan off? Nang endi kuwi? Sadurunge utawa sawise sampeyan nyebutake kiriman kasebut "sepotong ora ngerti?" Apa sampeyan mikir sampeyan bisa nelpon wong "ora ngerti" lan wisuh tangan? Sampeyan mbuwang pukulan pribadi.

    • 2

      Ora Michael, aku ora ngumbah tangan. Mulane aku posting maneh babagan iki. Nanging aku ora njupuk maneh nggunakake tembung bodho, sanadyan. Ing kabeh definisi akurat saka tembung, sing persis apa kirim iki. Yen ana wong sing pengin menehi bukti babagan sebaliknya, aku mesthi mbukak. Aku yakin manawa dheweke ora bakal dadi bukti. Mula istilahe 'bodho'.

  2. 3

    Kepiye carane sampeyan bisa ngarani wong bodho banjur ndhelikake ing mburine minangka 'wong bagus'? Lan luwih sambat yen mbela pendapate dhewe-dhewe padha nyritakake sampeyan?

    • 4

      Sapa sejatine wong sing daksebut bodho? Istilah sing tepat yaiku, "Saperangan dina kepungkur, blog dheweke ngenalake potongan ora ngerti liyane:". Aku jelas ora ndhelikake apa-apa, SH. Aku dudu komentator anonim ing blog sing nggunakake inisialku. Blogku lan identitasku cukup mbukak.

      Yen kiriman kasebut ora bodho, SvN duwe kesempatan kanggo ndhukung klaim kasebut kanthi sawetara fakta tambahan. Apa padha? Ora. Bisa? Ora. Mulane, bodho minangka istilah sing akurat.

  3. 5

    Douglas, yen sampeyan nyebut tulisane wong bodho, sampeyan diarani bodho. Inferensi sing penulis kirim ora ngerti, preduli yen sampeyan ngomong ing akeh tembung. Wong nulis, nulis ora nulis. Nulis ora bisa nulis dhewe.

    Lan kepiye carane nggunakake inisialku nggawe aku dadi komentator anonim? Sampeyan wis entuk alamat emailku, iku bener lan kalebu jeneng lengkapku. Nalika aku miwiti dokumen kanggo omah anyar, apa aku nindakake kanthi anonim?

    Pilih tembung sing luwih wicaksana, Douglas. Pernyataan kemul sampeyan reek saka, uga, ora nggatekke.

    • 6

      Matur nuwun, SH. Temenan kita babar blas ora setuju karo nggunakake istilah bodho. Ora apa-apa, aku matur nuwun kanggo njupuk wektu metu. Aku luwih seneng sampeyan wis suwe dadi pengunjung lan kenal karo aku… nanging aku ngira sampeyan ora bisa nyenengake kabeh wong ing kabeh wektu.

      Take care,
      Doug

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.