3 Kunci Copywriting Efektif

IMG 6286

IMG 6286Salin sing apik yaiku perkara sing lucu. Pancen angel digawe nanging gampang dicerna. Copywriting sing apik yaiku gampang, pacelathon, logis lan gampang diwaca. Kudu nyekel esensi lan semangat produk, layanan utawa organisasi, nalika nyambung langsung karo sing maca.

Pakaryan panyalin angel banget. Kaping pisanan, sampeyan kudu ngrampungake apa sing sampeyan tulis menyang level paling dhasar. Copywriting dudu papan kanggo nuduhake sepira tembung gedhe sing sampeyan ngerti. Babagan babagan titik lan maksimalake nilai. Nanging ora mung babagan produk.

Ngerti pelanggan minangka langkah pertama nulis salinan sing efektif.

Ukara pungkasan iku penting banget aku bakal mbaleni. Ngerti pelanggan minangka langkah pertama nulis salinan sing efektif.

Apa sampeyan nulis salinan pariwara, buletin perusahaan, utawa ajakan tumindak siji-baris, tugas panulis kudu nggawe manawa sampeyan maca. Apa sing dadi perhatiane? Apa sing diarepake? Kepiye produk kasebut bakal ngasilake regane? Napa dheweke kudu nganggo merek tartamtu liyane?

Ngerti target pamirsa bakal mbantu sampeyan ngerti kepiye cara nggunakake salinan kasebut. Jinis apa sing diarepake utawa pengalaman sing kepungkur karo perusahaan utawa produk sing sampeyan pasang? Apa jinis tumindak utawa tanggepan sing sampeyan coba panjaluk?

Iki mung sawetara pitakon sing ditakonake copywriter sadurunge nggawe lapangan. Yen sampeyan luwih ngerti babagan target target, luwih gampang narik kawigaten. Jarak sing solid dirancang supaya para pamiarsa ngerti babagan carane nggawe urip luwih gampang.

Ngerti produk.

Elinga karo pamaca sing becik mbantu sampeyan ngerti kepiye cara nggunakake produk sing pengin didol. Langkah sarang yaiku nyetel nada kanggo nyukupi kabutuhan tartamtu. Ana akeh cara kanggo nyedhiyakake produk sing padha, nanging panulis kopi sing apik nemokake cara sing paling efektif.

Mangkene conto: Aku bisa gampang nggambarake papat utawa limang jinis pelanggan sing kepengin tuku lap top anyar, nanging kabeh padha karo produk kanthi beda.

Geek teknologi bisa uga pengin ngerti spesifikasi prosesor, pirang-pirang port USB, pinten data sing bisa ngatur kanthi efektif lan jinis piranti lunak sing didhukung.

Tukang game kasengsem karo kacepetan internet, kualitas video, kertu swara, game apa sing kasedhiya lan yen bisa ngontrol kontroler.

Pro bisnis bisa uga golek konektivitas wi-fi, panggunaan gampang, kompatibilitas dokumen lan dhukungan teknologi.

Audiofil ndownload puluhan lagu sekaligus lan pengin bisa muter perpustakaan musik sing saya akeh liwat sistem stereo omah.

Amarga kita wis ngerteni target pamirsa lan kabutuhan, kita bisa nyorot produk kanthi cara paling apik kanggo nyukupi kabutuhan kasebut.

Kerajinan Pitch Secara Organik

Dina iki, akeh salinan ala mung fokus nggunakake tembung kunci. Prinsip SEO mesthine minangka papan sing apik kanggo miwiti, nanging panulis naskah apik nganggo tembung kunci kanthi alami, tanpa meksa menyang papan sing dudu. Panulis sing ala mung rame, nggawe tembung kunci katon kaya badut nalika pemakaman.

Miturut pendapat saya, copywriting paling apik ora krasa laris. Umume konsumen ora seneng yen kepincut karo pucuke. Dheweke ana gandhengane karo produk sing cocog karo kabutuhane lan sensibilitas. Pramila penting banget kanggo nggawe tugas nalika nyinaoni pamirsa lan produk.

Apa sampeyan mikir Apa sing sampeyan goleki ing copywriting sing efektif? Ninggalake pikiran sampeyan ing komentar ing ngisor iki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.