2008: Taun Mikro

Depositphotos 8829818 s

Bumi Mikro

Iki minangka taun sing apik ing teknologi online. Yen sampeyan ndeleng saka 10,000 tampilan sikil, manungsa pancen isih durung bisa ngerteni cara nggunakake media sing anyar, Internet. Mbok jelas, nanging aku yakin 2008 pancen taun sing digunakake kanggo aplikasi lan strategi Mikro.

Evolusi web sosial (Web 2.0) saiki pindhah kanthi cepet menyang wilayah sing target anyar. Solusi gedhe-gedhe, kabeh bakal berkembang kanggo nyedhiyakake sampeyan sambungan sing bener karo wong sing bener lan konten sing pas ... ing wektu sing tepat.

  1. Email wis ngluwihi panggunaan khas kanggo eNewsletters lan entuk momentum ing jagad transaksional. Daripada nyedhiyakake 'acara' dhewe sing dikirim email saiki dipicu minangka bagean saka strategi pemasaran sakabèhé kanggo njaga pangguna lan tetep nyambung menyang toko ritel, jaringan sosial, blog sing diwaca, lsp.

    Email uga berkembang, sanajan ana watesan klien email utama. Email bakal mikro… luwih akeh pesen, luwih akeh kontrol, lan luwih akeh acara.

  2. Blogging wis dadi Micro Twitter, Jaiku lan Pownce. Cuplikan cepet sing nggawe obrolan virtual saka siji menyang akeh.

    Perusahaan wis wiwit nggunakake Microblogging, nanging kita bakal bisa ndeleng nggunakake Microblogging ing taun 2008. Kita uga bakal ndeleng klompok sing luwih migunani ing blogging Mikro… kaya ruang obrolan sing dikembangake ing aplikasi obrolan umum dasawarsa kepungkur.

  3. Jaringan Sosial adoh saka strategi monolitik saka Facebook, MySpace, LinkedIn lan Plaxo… Banjur pindhah menyang jaringan sosial mikro saka Ning (cathetan: SmallerIndiana, NavyVets, Pemasaran Olahraga 2.0, IndyLance yaiku sawetara sing wis diwiwiti utawa melu!).
  4. Situs bookmark kayata digg lagi ditinggal menyang situs kaya Campuran - ing ngendi sampeyan bisa nyiyapake Micro Groups kanggo gabung. Aku ngajak kabeh wong sing maca blogku supaya ngubungi aku supaya diundang menyang Grup Pemasaran Online supaya bisa nuduhake link. Aplikasi liyane kaya Truemors bakal terus ditampilake kanthi kemampuan nargetake olahan tinimbang kategori sing wis dipilih.
  5. Sistem Informasi Geografis kanthi online digunakake kanthi luwih akeh dadi mikro. Google, Yahoo, Lan Microsoft terus nambah data regional kanggo telusuran Geografis sing luwih apik. Google malah ndhukung KML ing peta situs, kanggo geografis ngenali lan indeks situs web sampeyan!
  6. Video bakal dadi Micro (kirim dianyari karo rekomendasi saka komentar Nil ing Scobleizer). Utterz, Sesmic lan QIK. Teknologi video lan telpon seluler lagi aktif, supaya wong bisa ngrekam lan ngunggah video luwih gampang kanthi kualitas sing luwih apik!
  7. Piranti lunak minangka Aplikasi Layanan bakal terus dites supaya cukup fleksibel kanggo merek lan integrasi menyang aplikasi liyane utawa merek liyane. Ora ana maneh aplikasi 'kaleng' sing cukup kanggo kita tuku lan pasang, kita kudu nggunakake teknologi CSS kanggo ndandani aplikasi menyang lingkungan apa wae. Kita kudu mbangun aplikasi sing bisa diowahi dadi paling cilik (mikro).

Mesthi sampeyan prediksi kanggo taun 2008 - taun strategi mikro lan aplikasi bisnis mikro. Kemampuan kanggo nggawe seneng klompok, aplikasi sentris geografis, SaaS merek mikro, utawa pengelompokan sosial sederhana bakal dimanfaatake ing taun 2008. Sing ora adaptasi bakal dilalekake.