2,000 Blogger Gaming Technorati? Waaaaah!

Depositphotos 45079045 s

Blogku didaftar nalika bali ing Z-List. Iki minangka dhaptar hebat para blogger sing ora dingerteni sing kerja keras ing kerajinan lan duwe pengaruh ing blogosfera lan web. Dhaptar iki diterbitake maneh ing atusan blog, mengaruhi pangkat ing Technorati lan panggolekan Search Engine. Puncak, blogging A-lister Seth Godin malah ngenteni sawetara wektu kanggo ngomong babagan iki.

Eksperimen anyar diwiwiti kanthi kolase 2000 blogger… pasuryan blog saka saindenging jagad. Sing dakgawe uga! Kaloro-lorone aku dadi dhaptar lan ora njaluk. Ing eksperimen blogger 2000, aku pancen dadi sukarelawan, nanging sejatine aku wis nggunakake tanpa ilmu. Aku mandheg mung ngirim 2,000 ing situsku… iku akeh gambar sing bakal ditampilake!

Saiki blogger liyane njerit salah babagan iki. Situs malah bengok-bengok menehi boikot Technorati.

55,000,000 blog ing donya lan kepiye wae 2000 blog kasebut 'goyang alam semesta'. Wenehi istirahat. Iki pancen ora beda karo nuduhake blogroll sampeyan, dagang link karo wong liya, menehi barang dagangan kanggo nyebutake blog sampeyan, linkbaiting, tombol "Nggawe Favorit Technorati", 'ngoptimalake' kanggo mesin telusuran, Digging,…. utawa malah Tuku pangkat Technorati kanthi pariwara ing situs liyane. John Chow, contone, terus nggunakake cara lan kabeh cara kanggo nambah pangkat.

Aku peduli? Pancen ORA!

Iki kasunyatan kasunyatan ... ora liya. Mbayar kanggo pariwara, periode. Semono uga, pariwara bisa nggawe sampeyan pangkat, pengaruh, panguwasa, lan panggolekan mesin telusuran… nanging ora bakal njaga. Kanggo njaga rangking, pengaruh, panguwasa, lan panggolekan mesin telusuran, sampeyan kudu ngupayakake konten sampeyan. Yen ora, situs sampeyan bakal dadi lawang pengunjung sing muter lan rangking sampeyan bakal mudhun.

Suwe-suwe, rangking sing saya gedhe bakal mudhun. Suwe-suwe, blog sing apik bakal dadi ndhuwur. Bakal mesthi ana wong sing mabur liwat sampeyan sing ora pantes lan wong sing bakal mabur kanthi bener. John Chow ngunggahake undhak-undhakan andha banjur menehi para pamiarsa konten sing berkualitas supaya dheweke tetep tetep ana ing kana.

Aku kelingan nalika biyen Scoble nyebutake babagan situs Bookmark Sosial sing ngrusak lalu lintas blog. Apa dheweke lungguh lan njaluk boikot Digg? Ora! Dheweke ngluncurake inisiatif anyar sing entuk momentum lan nyedhiyakake pamirsa sing anyar.

Iki dudu Taman Kanak-kanak, mandheg nangis lan bali menyang game kasebut. Wong munggah!

Mangkene dhaptar kiriman blog babagan dhaptar… Aku sijine ing dhaptar sing apik supaya sampeyan bisa nyelehake ing kiriman yen sampeyan mutusake komentar babagan 2,000 dhaptar blogger. Mbok menawi kita saged miwiti 2,000 ngomong babagan 2,000 Dhaptar.

  1. Blog Zoli
  2. Strategi Web
  3. Tony Hung
  4. Instalasi

Ironisé, para blogger kasebut babagan eksperimen 2,000 blogger saiki wis ngangkat rangking ing Technorati. Mungkin yen kita ngukum kabeh wong sing ana ing dhaptar, kita uga kudu ngukum kabeh wong sing blog babagan dhaptar, ?!

Sapa sampeyan kanggo ujar manawa aku ora pantes entuk rangking sing dakpiliki? Aku percaya tenan manawa konten lan informasi sing dakwartakake menyang para pamiarsa nduweni kualitas paling apik lan pantes luwih saka pirang-pirang blog Top 100 Technorati sing ana ing kana. Ora kanggo Technorati mutusake. Sampeyan ora mutusake. Kanggo wong sing terus bali lan maca blogku kanggo mutusake keputusan. Yaiku wong-wong sing daklakoni.

13 Komentar

  1. 1
  2. 3
  3. 5

    Hei Doug. Aku setuju karo umume sing sampeyan ujar. Yen sampeyan maca postingan (sing wis rampung), sampeyan bakal ngerti manawa aku pancen takon kabeh sistem peringkat Technorati dhewe. Ora bener utawa salah. Nanging apa tegese.

    Lan, aku setuju banget karo paragraf pungkasan babagan sapa sing mutusake pentinge blogku. Pamaca, para pamiarsa!

    • 6

      Matur suwun Dawud! Aku ora mesthi ora setuju karo mekanisme peringkat Technorati… Aku mikir yen yen blogger mutusake promosi blogger liyane… rangking kasebut sejatine bisa digunakake, ora 'dimainake'. Cara sing apik kanggo promosi blog sing ora dipromosekake.

      Upaya liyane kanggo peringkat sing cukup apik yaiku Todd And's Power 150. Todd nyoba ngukur masing-masing mesin rangking lan ngetung kanthi cocog.

  4. 7

    Aku ora setuju yen sejatine aku ora kalebu ing dhaptar taun 2000. Mesthi, iki bakal dadi inflasi buatan, nanging aku ora prelu. Efek kasebut bakal luntur, lan aku bakal isih luwih akeh maca tinimbang sing dakwiwiti. Aku wis miwiti blog sadurunge, lan aku ora seneng karo anonimitas. Aku ora yakin nate nate ninggali, nanging aku wis nindakake panjaten.

    • 8

      Iki minangka poin sing apik banget Douglas lan aku setuju 100%. "Munggah saka anonimitas" ... garis super. Blogger dhaptar seneng nyebutake saben liyane amarga dheweke ngerti bisa mbantu pangkat lan pajanane, mula kepiye 'bocah cilik' kasebut munggah? Meme lan dhaptar kaya iki minangka alat sing sampurna kanggo entuk pajanan.

      Matur suwun komentar lan mampir!

  5. 9
  6. 10
  7. 11
    • 12
  8. 13

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.