Tambahake 2 Elemen Iki menyang Saben Pos, lan Blog Sampeyan Bakal Mbledhos ing Popularitas

2

Apa sampeyan ndeleng apa sing daklakoni ing kana? Total, cheesy, off-the-chart linkbait… Lan iku bisa sukses. Sampeyan ing kene amarga aku nulis judhul kirim blog kanthi cara tartamtu. Iki minangka strategi utama ing situs kayata Upworthy lan Buzzfeed lan dheweke wis entuk mayuta-yuta pamaca kanthi nyetel judhul posting supaya mung duwe 2 elemen utama… penasaran lan emosi.

  1. Penasaran - kanthi nyebutake 2 barang, pikiran sampeyan wiwit kepengin weruh lan godaan kanggo ngeklik akeh banget.
  2. Emosi - Aku nggunakake tembung kasebut kanthi tliti popularitas ing judhul kirim. Sapa sing ora pengin blog dadi populer?

2 unsur kasebut ing a judhul kirim sukses banget nanging sampeyan kudu nggunakake ati-ati banget. Aku wis bosen karo situs sing kasebut ing ndhuwur. Sanajan asring duwe konten sing ora bisa ditolak, aku ora nemokake nilai lan asring kelangan pirang-pirang menit nggoleki gambar kucing utawa nonton crita sing nyuwek. Cathetan: Aku ora nyambung menyang situs kasebut amarga ora bakal perhatian maneh sajrone 45 menit sabanjure.

Apa tegese sampeyan kudu nyegah taktik kasebut? Ora… nanging aku mikir sampeyan kudu njaga judhule supaya ora bisa menang ing ndhuwur lan ngirim apa sing sampeyan ujarake. Aku ngerteni manawa akeh situs sing nggunakake taktik iki ora bisa nyukupi judhul kasebut. Ngrampungake sawetara kedudukan lan sampeyan bakal nemokake strategi sing apik.

Dadi… umpamane sampeyan fotografer lan duwe kiriman ing 8 tips kanggo motret. Tinimbang ol standar Tips 8 kirim blog, sampeyan bisa nulis kiriman kaya Lakukan Langkah-Langkah Sederhana 8 Iki Sadurunge Nggawe Gambar Sabanjure lan Sampeyan Bakal Kagum Asil. Penasaran (langkah apa?) Lan emosi (gumun!).

Mbok iku ora apik banget kaya njupuk foto. Mungkin iki mriksa ban sampeyan! Sampeyan bakal nulis babagan tips saka profesional mekanika. Nanging… Rahasia Profesional Nambah Umur Tirus Tanpa Ngorbanake Keamanan. Pos kasebut bisa uga babagan njaga tekanan udara lan muter ban sampeyan… nanging sampeyan bisa ngowahi obrolan kanthi nuturi rasa penasaran (rahasia?) Lan emosi (keamanan!).

Aja njupuk tembungku. Coba coba tampilake seri blog sabanjure. Yen sampeyan bisa nambah tarif klik-tayang, artikel bakal katon luwih akeh, dituduhake luwih akeh, lan bakal nyebabake bisnis tambahan. Bukak popularitas!

2 Komentar

  1. 1

    Doug, pancen bener manawa linkbait "bisa digunakake" kaya sing dakkirim ing kene. Aku maca kiriman sampeyan. Nanging aku ora maca amarga judhul — aku maca amarga aku ngerti penulis lan aku mikir manawa sampeyan bisa nindakake janji sampeyan.

    Sampeyan entuk lalu lintas luwih akeh kanthi cara iki, lan sampeyan entuk keterlibatan saka kula kanthi komentar, nanging sejatine aku ngrasakake kurang melu merek sampeyan saiki. Aku ora pengin nuduhake kiriman iki. Aku ora rumangsa yen nyedhiyakake apa-apa sing durung dakkarepake sadurunge.

    Nanging iki bisa dadi tujuan sampeyan. Aku nganggep manawa situs kaya Upworthy lan Buzzfeed nyoba nyoba nyoba nyoba klik pirang-pirang yuta wong amarga ora kepengin melu keterlibatan level tinggi. Dheweke njaluk kesan kanggo iklan lan kesadaran merek, dudu wong sing duwe rasa hormat kanggo keahliane lan nglaporake kanthi jero.

    Apa saran sampeyan bener? Iku gumantung karo target para pemasar. Yen sampeyan pengin wong sing kesengsem karo "rahasia" kanggo muter ban utawa "gumun" karo saran supaya nggunakake aturan katelu, mula bisa uga formula iki migunani. Nanging aku ngerti kanggo konsumen iki, aku nyoba ORA ngeklik linkbait. Aku mung ing kene amarga aku ngerti sampeyan pribadi. Wong liya sing duwe judhul iki mesthi ora digatekake.

    • 2

      Retor apik banget @robbyslaughter: disqus - lan sampeyan bakal nemokake manawa aku setuju kabeh. Aku ora nggunakake strategi iki ing blogku lan mateni aku ing blog liyane. Aku pengin nulis judhul post sing luwih apik, nanging ora kakehan nggunakake umpan kanggo wong liya. Nalika strategi khusus iki bisa uga luwih dhuwur - aku mikir nggunakake rasa penasaran lan emosi dadi kunci ... tanpa linkbait cheesy. Matur nuwun kanggo miwiti pacelathon apik!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.