10 Langkah Nulis Pos Blog sing Efektif

ide blog

ide blogIki bisa uga katon kaya postingan dhasar ... nanging sampeyan bakal kaget amarga akeh wong sing njaluk saran babagan nulis postingan blog sing efektif. Aku uga nambahake manawa aku bingung banget nalika maca sawetara postingan babagan target, relevan, lan yen blogger malah mikir babagan pamaca nalika nulis tulisan kasebut.

  1. Apa ide tengah saka kiriman? Apa ana wangsulan sing nyoba diwenehake kanggo pitakon tartamtu? Aja mbingungake wong kanthi nyampur ide sing beda ing sawijining postingan blog. Apa topik kasebut luar biasa? Konten luar biasa disebar ing media sosial lan bisa narik luwih akeh pamaca. Mutusake jinis kiriman apa sampeyan arep nulis.
  2. Opo keywords apa sampeyan bisa target karo postingan blog sampeyan? Sejatine, aku ora mesthi golek tembung kunci kanggo promosi nalika blogging, nanging iki minangka cara sing apik kanggo entuk pamaca anyar. Aja nganti pirang-pirang ton tembung kunci dadi siji postingan blog… ora apa-apa kanggo musatake sawetara tembung sing gegandhengan.
  3. Nggunakake tembung kunci ing judhul kiriman, tembung pisanan kiriman, lan tembung pisanan saka meta description. Tembung kunci kandel utawa digunakake ing subheading, lan tabur ing kiriman sampeyan bisa nggawe prabédan babagan cara kiriman sampeyan diindeks karo mesin telusuran.
  4. Ana postingan blog liyane sampeyan bisa ngrujuk nalika nulis kiriman saiki? Ngubungake internal menyang kiriman liyane bisa mbantu pamaca nyilem luwih jero lan nguripake sawetara konten lawas sing wis ditulis. Ngubungake eksternal bisa ningkatake wong industri liyane lan nyedhiyakake pakan tambahan kanggo ndhukung kiriman sampeyan.
  5. Ana sing gambar perwakilan sing bisa sampeyan gunakake sing nggawe kesan menyang sing maca? Otak kita ora asring ngelingi tembung… nanging luwih becik proses lan ngrekam gambar. Entuk gambar sing apik kanggo makili konten sampeyan bakal dadi kesan ing pamaca. Nambah teks alternatif menyang gambar bisa mbantu SEO. (Lan yen gambar regane sewu tembung ... an infographic regane 100,000 lan a video regane sayuta!)
  6. Apa sampeyan bisa nulis konten sing nggunakake titik peluru? Wong ora maca postingan blog kaya pindai. Nggunakake poin sing diluncurake, paragraf cekak, subheading, lan tembung kunci sing dicithak kandel bisa mbantu wong mindai postingan kasebut kanthi gampang mutusake pengin sinau luwih jero.
  7. Apa sampeyan pengin wong do sawise padha maca tulisan kasebut? Yen sampeyan duwe blog perusahaan, bisa uga ngundang demonstrasi utawa nelpon. Yen publikasi kaya iki, bisa uga maca kiriman tambahan babagan topik kasebut utawa promosi menyang jaringan. (Bebas bae tekan tombol Retweet lan Like ing ndhuwur!)
  8. Suwene apa ngirim blog sampeyan? Anggere sampeyan njaluk supaya sampeyan bisa nemokake - ora bakal suwe maneh. Aku asring mriksa kirimanku lan nemokake manawa aku wis rada gedhe babagan topik - mula aku bakal ngresiki lan ngilangi kabeh perkara sing ana ing njaba. Pos sing luwih populer sing dakkirim yaiku 200 Idea Kiriman Blog ... dawa, nanging bisa digunakake! Yen aku nulis paragraf, aku cenderung tetep ora sawetara paragraf cekak - siji utawa rong ukara paling dhuwur. Maneh, nggawe konten gampang dicerna minangka kunci.
  9. Tag lan kategorikan kiriman sampeyan nganggo tembung kunci sing pengin para pamirsa nemokake konten ing ngisor iki. Tag lan kategorisasi bisa mbantu sampeyan lan nonton luwih gampang ngerteni konten nalika nggoleki situs babagan topik tartamtu. Sampeyan uga bisa mbantu ngatur konten tambahan kaya kiriman sing gegandhengan.
  10. Tampilake sawetara kepribadian lan nyedhiyakake sudut pandang sampeyan. Para pamiarsa ora mesthi golek mung jawaban ing postingan, nanging uga kepengin ngerteni pendapat saka wong-wong mau. Kontroversi bisa nyebabake akeh pamiarsa ... nanging kudu adil lan kudu ngajeni. Aku seneng debat wong ing blogku ... nanging aku tetep nyoba supaya terus ora katut topik, tanpa nyebut jeneng utawa katon kaya kuldi.

8 Komentar

  1. 1

    Artikel sing apik sing mbahas babagan teknis nulis lan ngirim blog. Informasi apik kanggo ditinjau sadurunge ngirim blog sabanjure.

  2. 2

    Yen kita ngetrapake postingan miturut apa sing dijupuk saka postingan iki, postingan iki paling dhuwur. Pos kasebut dhewe minangka conto kiriman. Contone, # 4 postingan blog liyane - apa sing ana 10 ing kiriman kasebut? Matur nuwun

  3. 3

    Gambar sing apik kanggo nampilake kiriman blog minangka cara sing paling apik kanggo ngoptimalake kiriman blog. Iki mbantu para pamaca ngerti luwih akeh tulisan kanthi mung menehi pesen liwat gambar kasebut.

  4. 4

    Matur suwun Doug. Ora ana ide sing ala yen bali menyang babagan cara nulis postingan sing apik. Untunge platform sing digunakake (Compendium) mbantu nuntun lan ndhukung aku ing pirang-pirang langkah kasebut, nanging langkah pertama sampeyan pancen bener lan tantangan pribadi paling gedhe nalika nyoba nulis postingan sing apik. Lucu banget sampeyan ngubungake 200 ide konten sing dipasang minangka conto postingan sing dawa. Wis dawa, nanging gampang banget dicerna lan bakal mbantu wong nglakokake sawetara langkah liyane sing sampeyan dhaptar ing kene. Muga-muga para pamaca mriksa link kasebut! 

  5. 6

    Matur suwun Doug kanggo kabeh tips. Aku anyar ing jagad blog lan wis angel mangertos kanthi jelas lan efektif. Aku bakal nggunakake tips iki ing blog sing bakal dakkirim.   

  6. 8

    Aku durung nate maca utawa ngirim ing blog, dadi artikel sing sampurna iki! Matur nuwun kanggo nerangake babagan dasar kanthi cara sing dingerteni.  

    Sabanjure, aku kudu sinau "Apa aku mlebu barang iki, lan apa sing kedadeyan nalika aku ngeklik" Kirim minangka… "?

    Aku kira arep ngerteni! 

    BTW, aku dikenal kanthi jeneng CharacterMaker.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.