10 Langkah Nulis Pos Blog sing Efektif

ide blog

ide blogIki bisa uga katon kaya postingan dhasar ... nanging sampeyan bakal kaget amarga akeh wong sing njaluk saran babagan nulis postingan blog sing efektif. Aku uga nambah manawa aku bingung banget nalika maca sawetara postingan babagan target, relevan, lan yen blogger malah mikir babagan pamaca nalika nulis tulisan kasebut.

  1. Apa ide tengah saka kiriman? Apa ana wangsulan sing nyoba diwenehake kanggo pitakon tartamtu? Aja bingung wong kanthi nyampur ide sing beda ing sawijining postingan blog. Apa topik kasebut luar biasa? Konten luar biasa disebar ing media sosial lan bisa narik luwih akeh pamaca. Mutusake jinis kiriman apa sampeyan arep nulis.
  2. Opo keywords apa sampeyan bisa target karo postingan blog sampeyan? Sejatine, aku ora mesthi golek tembung kunci kanggo promosi nalika blogging, nanging iki minangka cara sing apik kanggo entuk pamaca anyar. Aja nganti pirang-pirang ton tembung kunci dadi siji postingan blog… ora apa-apa kanggo musatake sawetara tembung sing gegandhengan.
  3. Nggunakake tembung kunci ing judhul kiriman, tembung pisanan kiriman, lan tembung pisanan saka meta description. Tembung kunci kandel utawa digunakake ing subheading, lan tabur ing kiriman sampeyan bisa nggawe prabédan babagan cara kiriman sampeyan diindeks karo mesin telusuran.
  4. Ana postingan blog liyane sampeyan bisa ngrujuk nalika nulis kiriman saiki? Ngubungake internal menyang kiriman liyane bisa mbantu pamaca nyelam luwih jero lan nguripake sawetara konten lawas sing wis ditulis. Ngubungake kanthi eksternal bisa ningkatake industri liyane lan nyedhiyakake pakan tambahan kanggo ndhukung kiriman sampeyan.
  5. Ana sing gambar perwakilan sing bisa sampeyan gunakake sing nggawe kesan menyang sing maca? Otak kita ora asring ngelingi tembung ... nanging luwih becik proses lan ngrekam gambar. Entuk gambar sing apik kanggo makili konten sampeyan bakal dadi kesan ing pamaca. Nambah teks alternatif menyang gambar bisa mbantu SEO. (Lan yen gambar regane sewu tembung ... an infographic regane 100,000 lan a video regane sayuta!)
  6. Apa sampeyan bisa nulis konten sing nggunakake titik peluru? Wong ora maca postingan blog kaya pindai. Nggunakake poin sing diluncurake, paragraf cekak, subheading, lan tembung kunci sing dicithak kandel bisa mbantu wong mindai postingan kasebut kanthi gampang mutusake pengin sinau luwih jero utawa ora.
  7. Apa sampeyan pengin wong do sawise padha maca tulisan kasebut? Yen sampeyan duwe blog perusahaan, bisa uga ngundang demonstrasi utawa nelpon. Yen publikasi kaya iki, bisa uga maca kiriman tambahan babagan topik kasebut utawa promosi menyang jaringan. (Bebas bae tekan tombol Retweet lan Like ing ndhuwur!)
  8. Suwene ngirim postingan blog sampeyan? Anggere sampeyan njaluk supaya sampeyan bisa nemokake - ora bakal suwe maneh. Aku kerep mriksa kirimanku lan nemokake manawa aku rada gedhe babagan topik - mula aku bakal ngresiki lan ngethok kabeh perkara sing ana ing njaba. Pos sing luwih populer sing dakkirim yaiku 200 Idea Kiriman Blog ... dawa, nanging bisa digunakake! Yen aku nulis paragraf, aku cenderung tetep ora sawetara paragraf cekak - siji utawa rong ukara paling dhuwur. Maneh, nggawe konten gampang dicerna minangka kunci.
  9. Tag lan kategorikan kiriman sampeyan nganggo tembung kunci sing pengin para pamirsa nemokake konten ing ngisor iki. Tagging lan kategorisasi bisa mbantu sampeyan lan nonton luwih gampang ngerteni konten nalika nggoleki situs babagan topik tartamtu. Sampeyan uga bisa mbantu ngatur konten tambahan kaya kiriman sing gegandhengan.
  10. Tampilake sawetara kepribadian lan nyedhiyakake sudut pandang sampeyan. Para pamiarsa ora mesthi golek mung jawaban ing postingan, nanging uga kepengin nemokake pendapat saka wong-wong mau babagan wangsulan kasebut. Kontroversi bisa nyebabake akeh pamiarsa ... nanging kudu adil lan kudu ngajeni. Aku seneng debat wong ing blogku ... nanging aku tetep nyoba supaya ora tetep topik, tanpa nyebut jeneng utawa katon kaya kuldi.

8 Komentar

  1. 1

    Artikel apik sing ngrembug babagan teknis nulis lan ngirim blog. Informasi sing apik kanggo dideleng sadurunge ngirim blog sabanjure.

  2. 2

    Yen kita menehi peringkat kiriman kanthi apa sing kita lakoni saka postingan iki, kiriman iki dadi dhuwur. Posting dhewe minangka conto kiriman. Contone, # 4 kiriman blog liyane - apa ana 10 ing kiriman kasebut? Matur nuwun.

  3. 3
  4. 4

    Matur nuwun Doug. Ora ana ide sing ala kanggo bali menyang dhasar babagan carane nulis postingan sing apik. Untunge platform sing aku gunakake (Kompendium) mbantu nuntun lan ndhukung aku ing pirang-pirang langkah kasebut, nanging langkah pertama sampeyan pancen bener lan tantangan pribadi sing paling gedhe nalika nyoba nulis kiriman sing apik. Lucu banget yen sampeyan ngubungake 200 gagasan konten sampeyan minangka conto kiriman sing dawa. Iku dawa, nanging gampang banget dicerna lan bakal mbantu wong nglakokake sawetara langkah liyane sing sampeyan dhaptar ing kene. Muga-muga para pamaca mriksa tautan kasebut! 

  5. 6
  6. 8

    Aku durung nate maca utawa ngirim ing blog, mula iki artikel sing sampurna! Matur nuwun kanggo nerangake dhasar kanthi cara sing bisa dingerteni.  

    Sabanjure, aku kudu sinau "Apa aku mlebu bab iki, lan apa sing kedadeyan nalika aku ngeklik" Kirim minangka ..."?

    Aku kira aku bakal ngerti! 

    BTW, aku dikenal minangka CharacterMaker.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.